Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα της ΓΕΒΚΑ – Μονοψήφιο p/e και καλή η μερισματική απόδοση

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα της ΓΕΒΚΑ – Μονοψήφιο p/e και καλή η μερισματική απόδοση
Το διοικητικό συμβούλιο προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,055 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,8%.
Σχετικά Άρθρα

Κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπέρασαν σύμφωνα με τη διοίκηση της ΓΕΒΚΑ τα αποτελέσματα χρήσης 2021 και η συγκεκριμένη χρήση συγκαταλέγεται στις κορυφαίες κερδοφόρες χρήσεις για την Εταιρεία.
Οι λόγοι που σωρευτικά συνέδραμαν στην θετική αυτή διαμόρφωση των οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας έχουν τις ρίζες τους και στο παγκόσμιο και στο εγχώριο σκηνικό, αναφέρεται στον ισολογισμό.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνήσεις διοχέτευσαν, άμεσα και έμμεσα, σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση των οικονομιών.
Οι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιείται η πλειονότητα των πελατών της Εταιρείας απορρόφησαν σημαντικό μέρος των παραπάνω κεφαλαίων.
Πολλά κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν, η ζήτηση των σχετικών προϊόντων μεγάλωσε και οι τιμές των προϊόντων αυτών αυξήθηκαν δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για εμπορικές εταιρείες σαν την Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας.
Η οργανωτική δομή και η ετοιμότητα της Εταιρείας συνέβαλαν τα μέγιστα και η Εταιρεία Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας, στηριζόμενος αποκλειστικά στο τομέα του υδραυλικού επαγγελματικού εξοπλισμού, αυξήθηκε στη τρέχουσα χρήση 2021, έναντι της αντίστοιχης περσινής του 2020, κατά 35,32% και ανήλθε σε 41,6 εκατ. ευρώ έναντι 30,7 εκατ. ευρώ το 2020.
Περαιτέρω, η συνεχής αύξηση της ζήτησης και η διατήρηση των τιμών των χαλυβουργικών προϊόντων σε υψηλά επίπεδα συνετέλεσαν στην αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους της Εταιρείας στη φετινή χρήση, το οποίο ανήλθε σε 23,97% και είναι ενισχυμένο κατά 4,61 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του αντίστοιχου ποσοστού της προηγούμενης χρήσης 2020.
Αντίθετα, ο κύκλος εργασιών του τομέα της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρουσίασε πτωτικές τάσεις στην επισκοπούμενη χρήση, έναντι της αντίστοιχης περσινής χρήσης, άμεσα συναρτώμενος από το επίπεδο της συνολικής ηλιοφάνειας και την σταδιακή παλαιότητα του εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα η δυναμικότητα των δύο πάρκων της Εταιρείας απέδωσε φέτος 1.070.074 KWh έναντι 1.175.891 KWh στην προηγούμενη χρήση, διαμορφώνοντας το τζίρο της τρέχουσας χρήσης σε 191,52 χιλ. ευρώ έναντι 210,37 χιλ. ευρώ στη χρήση 2020.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, ήταν η σημαντική αύξηση των κερδών προ φόρων σε ποσοστό 187,24% που αντιστοιχεί σε 2,61 εκατ. ευρώ, και η εξίσου σημαντική αύξηση κερδών μετά από φόρους σε ποσοστό 177,50% και στα 2,9 εκατ. ευρώ, παρά την αύξηση του σταθμισμένου μέσου φορολογικού συντελεστή στη χρήση 2021 σε 27,17% έναντι 24,61% που ήταν στη προηγούμενη χρήση.
Το διοικητικό συμβούλιο προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,055 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,8%.
Σημειώνεται πως η καθαρή κερδοφορία δίνει p/e μονοψήφιο στη μετοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης