Τελευταία Νέα
Speculator

Το ΦΕΚ για τον Οργανισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης που εξαφανίστηκε και το … λάθος

Το ΦΕΚ για τον Οργανισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης που εξαφανίστηκε και το … λάθος
Οι 10 ημέρες που έγιναν 30 και οι δύο μήνες καθυστέρησης
Σχετικά Άρθρα

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Οργανισμοί Υπουργείων δημοσιεύονται σε ΦΕΚ και μετά … εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 5/2/2022 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος Α') το ΠΔ 5/2022 αναφορικά με τον νέο Οργανισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον οποίο καταργούνται, συγχωνεύονται και συστήνονται νέες Υπηρεσίες.
Ως διά μαγείας ο νέος Οργανισμός εξαφανίστηκε από την σελίδα του ΦΕΚ το Σάββατο και εμφανίστηκε πάλι χθες το βράδυ με την επισήμανση ότι το ΦΕΚ επανεκτυπώθηκε λόγω λάθους.
Βέβαια ο αρμόδιος Υπουργός είχε ανακοινώσει την υπογραφή του νέου οργανισμού τον Δεκέμβριο στα κοινωνικά δίκτυα και χρειάστηκε σχεδόν δύο μήνες να δημοσιευθεί (από το Σύνταγμα στην Πατησίων) στο Εθνικό Τυπογραφείο μια μάλιστα με λάθος όπως αναφέρεται στο επανεκδοθέν ΦΕΚ;
Το bankingnews κατέβασε κατά τη διάρκεια που ήταν δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου το ΦΕΚ με τον νέο Οργανισμό το οποίο μετά αποσύρθηκε και επανεκδόθηκε με την ένδειξη της επανεκτύπωσης λόγω λάθους.
Ποιο ήταν το … λάθος;
Στο ΦΕΚ που επανεκτυπώθηκε στο άρθρο 87 αναφέρεται πως «Η ισχύς του παρόντος αρχίζει τριάντα ημέρες από τη
δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανατίθεται η δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος».
Στο ΦΕΚ που αποσύρθηκε η έναρξη ισχύος είναι διαφορετική καθώς αναφέρεται πως «Η ισχύς του παρόντος αρχίζει δέκα ημέρες από τη δη-
μοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανατίθεται η δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος».
Σημειώνεται πάντως ότι το προηγούμενο ΠΔ για τον Οργανισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης που είχε δημοσιευτεί το 2017 καθόριζε έναρξη ισχύος το δεκαήμερο.
Πιθανά βέβαια να υπάρχουν και άλλα λάθη τα οποία εφ όσον διαπιστώσουμε θα αναδείξουμε . Προς το παρόν δημοσιεύουμε το ΦΕΚ που αποσύρθηκε ώστε ο καθένας να κάνει τις συγκρίσεις με το ΦΕΚ που είναι πλέον δημοσιευμένο.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης