Τελευταία Νέα
Speculator

ΣΟΚ: Κλειστή με ευθύνη της κυβέρνησης εδώ και 50 ημέρες η πρώτη Μονάδα της Αρχής Ξεπλύματος

ΣΟΚ: Κλειστή με ευθύνη της κυβέρνησης εδώ και 50 ημέρες η πρώτη Μονάδα της Αρχής Ξεπλύματος
Στον αέρα υποθέσεις ξεπλύματος, φοροδιαφυγής και δέσμευσης ύποπτων λογαριασμών

Ρολά έχει κατεβάσει η Ά Μονάδα Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής Ξεπλύματος από τα μέσα Δεκεμβρίου καθώς δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ανανέωση θητείας ή ο διορισμός μελών που η θητεία τους έχει λήξει.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα πέρασε από τη Βουλή όπου έγινε ακρόαση των υποψηφίων μελών από τις 13 Ιανουαρίου 2022.
Βέβαια και η ακρόαση έγινε μετά τη λήξη της θητείας των μελών και με καθυστέρηση.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει ουσιαστικά δημιουργήσει παράλυση στην σημαντικότερη μονάδα της Αρχής Ξεπλύματος.
Έτσι υποθέσεις σοβαρές δεν διεκπεραιώνονται ενώ δεν μπορούν ούτε καν δεσμεύσεις λογαριασμών ούτε διαβίβαση υποθέσεων στις δικαστικές αρχές.

Ύποπτες συναλλαγές

Μεταξύ των θεμάτων που λιμνάζουν είναι υποθέσεις συνδρομής που ζητούν άλλες χώρες, μεγάλης φοροδιαφυγής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχει διαβιβάσει η ΑΑΔΕ και φυσικά τα Pandora Papers και οι αναφορές των τραπεζών προς την Αρχή για ύποπτες συναλλαγές.
Ταυτόχρονα παρά το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες χηρεύει η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Αρχής δεν έχει κινηθεί διαδικασία πλήρωσης της θέσης γεγονός που αφήνει το ενδεχόμενο προσβολής της αποφάσεων της Αρχής Ξεπλύματος λόγω μη νόμιμης σύνθεσης.
Οι πληροφορίες ότι η μη κίνηση της διαδικασίας οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες στο γεγονός ότι δεν έχει ανευρεθεί ενδιαφερόμενος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Καραγιάννης είχε παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την τοποθέτησή του προκαλώντας ερωτηματικά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης