Τελευταία Νέα
Speculator

Στην ΑΥΓΗ εθελούσια έξοδος και «Στο Κόκκινο» πετούν εκατομμύρια ευρώ

Στην ΑΥΓΗ εθελούσια έξοδος και «Στο Κόκκινο» πετούν εκατομμύρια ευρώ
Τα ζητήματα που αναδεικνύουν οι μόνιμες καταθέσεις μετόχων, οι εμπορικές απαιτήσεις και οι … αφανείς χρηματοδότες ΕΦΚΑ και ΕΔΟΕΑΠ
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που στην ΑΥΓΗ γίνεται μάχη μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης για την εθελούσια έξοδο στη Left Media που έχει υπό την ιδιοκτησία της δύο Ραδιοφωνικούς Σταθμούς (Στο Κόκκινο) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ.
Και αυτό όταν ο κύκλος εργασιών της Left Media για το 2020 ήταν 155 χιλιάδες ευρώ και το 2019 διαμορφώθηκε στα 220 χιλιάδες ευρώ.
Οι ζημίες το 2020 ήταν 1,316 εκ ευρώ και το 2019 ήταν 1,359 εκ ευρώ δηλαδή υπερπολλαπλάσιες του κύκλου εργασιών.
Κι όμως παρ όλα αυτά τα ποσά που εισρέουν στην εταιρία είναι τεράστια με το μετοχικό κεφάλαιο να έχει φτάσει στα 11,17 εκ ευρώ το 2020 από 7,04 εκ ευρώ υποδηλώνοντας αύξηση κεφαλαίου 4 εκ ευρώ ποσό που είναι προφανές ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διάσωση της ΑΥΓΗΣ.
Βέβαια οι … συνήθειες της αριστερής διαχείρισης δεν κόβονται και στις οικονομικές καταστάσεις «κουβαλιούνται» σταθερά καταθέσεις ιδιοκτητών έναντι μελλοντικών αυξήσεων κεφαλαίου πέραν του δέοντος και πέραν του χρόνου που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Συγκεκριμένα στο τέλος του 2019 οι καταθέσεις μετόχων ήταν 6,005 εκ ευρώ και στο τέλος του 2020 διαμορφώθηκαν σε 3,677 εκ ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 2 εκ ευρώ έρχονται πριν από το 2019.
Μαγική εικόνα αποτελούν και οι εμπορικές απαιτήσεις που φτάνουν στα 535 χιλιάδες ευρώ το 2020 από 542 χιλιάδες την προηγούμενη χρονιά.
Τα ποσά αυτά παραπέμπουν σε ακίνητα υπόλοιπα για τα οποία δεν έχουν γίνει προβλέψεις δεδομένου ότι στις δύο τελευταίες χρήσεις τα συνολικά έσοδα ήταν 375 χιλιάδες ευρώ.
Φυσικά και παρά τα χρήματα που μπαίνουν ο ΕΦΚΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ φαίνεται να είναι «αφανείς» χρηματοδότες της Left Media δεδομένου ότι οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές φτάνουν στο ιλιγγιώδες για τα έσοδα της εταιρίας ποσό των 679 χιλιάδων.
Όλα αυτά δεν απασχολούν και τους δύο ελεγκτές τους κυρίους Πατσιούρο και Πιαντέ που τα βρίσκουν όλα καταπληκτικά υπέροχα και απολύτως ξεκάθαρα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης