Τελευταία Νέα
Speculator

Η εξαφάνιση του ΓΓ ΥΠΟΙΚ κ. Κουλοχέρη από την ιστοσελίδα της ΜΑΧΑΣ και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η εξαφάνιση του ΓΓ ΥΠΟΙΚ κ. Κουλοχέρη από την ιστοσελίδα της ΜΑΧΑΣ και τα αναπάντητα ερωτήματα
O κ. Κουλοχέρης πλέον δεν εμφανίζεται πουθενά στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας
Σχετικά Άρθρα

Εξαφανίστηκε το όνομα του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κου Νίκου Κουλοχέρη από την ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας ΜΑΧΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ μετά τα δημοσιεύματα του bankingnews. ο κ. Κουλοχέρης πλέον δεν εμφανίζεται πουθενά στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το bankingnews σε δημοσίευμα με τίτλο «Σύγκρουση συμφερόντων για τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Oικονομικών Νικόλαο Κουλοχέρη» είχε φέρει στο φως ζητήματα που προκύπτουν από τη ένα του θέση και τη θητεία του στη δικηγορική εταιρία ΜΑΧΑΣ και Συνεργάτες.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα.
Στη συνέχεια λάβαμε επιστολή από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΟΙΚ αλλά και αντίγραφο της επιστολής του κυρίου Κουλοχέρη προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Θέσαμε ταυτόχρονα ερωτήματα για το αν και κατά πόσο προκύπτει ότι ο κ Κουλοχέρης έχει αποχωρήσει από την δικηγορική εταιρία ΜΑΧΑΣ και συνεργάτες τα οποία δεν απαντήθηκαν με στοιχεία παρά μόνο μέσω της επιστολής που διαπιστώνεται ο ισχυρισμός ότι κ. Κουλοχέρης έχει αποχωρήσει από τη δικηγορική εταιρία.
Πατήστεεδώ για να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα.
Είναι προφανές ότι αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί μόνο από συγκεκριμένο στοιχείο που προκύπτει ότι έγινε η μεταβίβαση και μάλιστα στο χρονικό πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία. Και το γεγονός ότι μετά το δημοσίευμα του bankingnews αφαιρέθηκε ο κ. Κουλοχέρης από το our team της ΜΑΧΑΣ και Συνεργάτες έχει σημασία υπό την έννοια αφού όπως ισχυρίστηκε το γραφείο τύπου του ΥΠΟΙΚ δεν υπήρχε καμία σχέση και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τότε δεν υπήρχε και λόγος να αφαιρεθεί και το όνομα και τα στοιχεία του κου Κουλοχέρη από την ιστοσελίδα της ΜΑΧΑΣ και Συνεργάτες.
Όμως για να αφαιρεθεί προφανώς και ήταν τουλάχιστον άκομψο να εμφανίζεται ως ομάδα μιας δικηγορικής εταιρίας που λαμβάνει κρατικές δουλειές ένα όπως οι συνεργάτες του ισχυρίζονται πρώην στέλεχος ο οποίος όμως έχει λόγο όχι μόνο στις δουλειές που δίνονται αλλά και σε εκείνες που βρίσκονται υπό εκτέλεση.
Αλήθεια μπορεί το Υπερταμείο να ενημερώσει ποιοι δικηγόροι βρίσκονται στις ομάδες έργου των εργασιών που έχει αναλάβει η ΜΑΧΑΣ και Συνεργάτες;
Εκτός και αν οι εργασίες ανατίθενται χωρίς να υπάρχουν ομάδες έργου οι οποίες προφανώς και παίζουν στο ρόλο στην εκτέλεση ενός έργου.

Αναμένονται απαντήσεις…
.

Σημειώνεται ότι οι δικηγορικές εταιρίες έχουν το καταπληκτικό προνόμιο να εξαιρούνται από την εγγραφή στο ΓΕΜΗ και κατά συνέπεια να μην υπόκεινται στους κανόνες δημοσιότητας του ΓΕΜΗ. Παλαιότερες διατάξεις περί υποχρέωσης δημοσίευσης μεταβολών στο Νομικό Βήμα και μάλιστα εντός δύο ημερών που εξασφάλιζαν υποτυπώδη δημοσιότητα έχουν με ένα μαγικό τρόπο εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου.
Έτσι οι δικηγορικές εταιρίες δεν υπόκεινται σε κανόνες δημοσιότητας και δεν μπορούν να ελεγχθούν γεγονός που έχει απασχολήσει και τις ευρωπαϊκές αρχές και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η Ελλάδα να καταστεί υπόλογη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως από την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών δεν λύνεται η εξής απλή απορία:

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης