Τελευταία Νέα
Speculator

Το εξώδικο από την υπάλληλο - δημοσιογράφο του ΕΔΟΕΑΠ η απάντηση του bankingnews για τις κατά φαντασίαν συκοφαντίες

Το εξώδικο από την υπάλληλο - δημοσιογράφο του ΕΔΟΕΑΠ η απάντηση του bankingnews για τις κατά φαντασίαν συκοφαντίες
Αν την ενοχλούν οι λέξεις χαφιές και ρουφιάνος ας επιλέξει το χαρακτηρισμό που θεωρεί ότι αντιστοιχεί στις πράξεις της και εμείς θα τον υιοθετήσουμε
Σχετικά Άρθρα

Το bankingnews και ο υπογράφων Νίκος Καρούτζος λάβαμε εξώδικο από την κα Νεοφύτα Κορίδη υπάλληλο του ΕΔΟΕΑΠ.
Η κα Κορίδη ισχυρίζεται ότι τα αναγραφόμενα στο δελτίο τύπου το οποίο σκόπιμα εμφανίζει ως άρθρο ενώ ως δημοσιογράφος όφειλε να γνωρίζει τη διαφορά είναι ψευδή, υβριστικά και συκοφαντικά.
Ωστόσο δεν αντιλαμβανόμαστε που προκύπτει η συκοφαντία ενώ αντιθέτως η αποστολή εξωδίκου έχει ως στόχο την συκοφάντηση ως ψεύτη ενός μέλους ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και την διατύπωση απειλής σε βάρος του για αποκόμιση προσωπικού οφέλους ενώ οι πράξεις της κα Κορίδη είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικές και εκτός νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον Οργανισμό.
Αναλυτικότερα και στα όσα αναφέρει η κα Κορίδη:

Ισχυρίζεται ότι ψευδώς χαρακτηρίζεται ως ρουφιάνος και χαφιές.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι της «ζητήθηκε από την Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ» να εντοπίσει που δημοσιεύτηκε η επιστολή που είχα αποστείλει και κατήγγειλα αλλοίωση και να προτείνει ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισής της. Υποστηρίζει ότι της ζητήθηκε ως έχουσα την ιδιότητα της εργαζομένης του γραφείου τύπου.
Με τα όσα αναφέρει παραδέχεται η ίδια ότι λειτούργησε εκτός συμβατικών της υποχρεώσεων και σε βάρος του Νίκου Καρούτζου σε μια αντιπαράθεση που υπήρξε με άλλα μέλη του ΔΣ (παρεμπιπτόντως ουδέποτε έλαβα αντίγραφο του ηχητικού που ζήτησα).
Και αυτό γιατί Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι τα 7 μέλη του ΔΣ στα οποία απέστειλε το επίμαχο email αλλά το σύνολο των μελών του. Άλλωστε το άρθρο 15 παράγραφος 1 του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ ορίζει ότι «Ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει τριετή θητεία».
Άρα ποια διοίκηση ακριβώς έδωσε στην κα Κορίδη εντολή. Αυτή που προβλέπει το καταστατικό ή κάποια άλλη;
Υπήρξε απόφαση του ΔΣ να δοθεί εντολή στην κα Κορίδη;
Κατά συνέπεια εν γνώση της η κα Κορίδη και χωρίς απόφαση ΔΣ το οποίο αποτελεί εν συνόλω τη νόμιμη διοίκηση του Οργανισμού λειτούργησε σε βάρος μέλος του ΔΣ και μάλιστα εν αγνοία του μέλους του ΔΣ.

Το δικαίωμα άμυνας

Δυστυχώς για την Κορίδη έστω και με μεγάλη καθυστέρηση μετά από τρία ολόκληρα χρόνια το πληροφορήθηκα και κατά την Κορίδη δεν έχω το δικαίωμα να αμυνθώ για τα όσα έγιναν από πλευράς της και σε συμπαιγνία με μέλη του ΔΣ προκειμένου να με πλήξουν πολιτικά.
Δηλαδή η κα Κορίδη δεν λειτούργησε για λογαριασμό του ΕΔΟΕΑΠ αλλά για λογαριασμό ορισμένων μελών του ΔΣ που είχαν γνώση της υπόθεσης και συνεργάστηκαν μαζί της.
Και αν πράγματι ενοχλείται από το χαρακτηρισμό ρουφιάνος και χαφιές εμείς είμαστε στη διάθεσή της για να αποδώσει η ίδια τον χαρακτηρισμό που της ταιριάζει για τις πράξεις της.
Και θα τον υιοθετήσουμε άμεσα. Αρκεί να αντιληφθεί ότι οι πράξεις της είναι πρώτον αντισυναδελφικές (γιατί είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), αντιδεοντολογικές και κυρίως εκτός του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ του οποίου τα συμφέροντα έχει προσληφθεί να υπηρετεί. Αν για όλα αυτά υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός είμαστε στη διάθεσή της παρ ότι η ίδια δεν προκύπτει να έχει καλή διάθεση και πρόθεση.
Σε ό,τι αφορά στην θεωρούμενη κατ αυτήν συκοφαντία ότι προσελήφθη χωρίς διαγωνισμό δεν πρόκειται διόλου για συκοφαντία.
Η αλήθεια είναι ότι προσελήφθη χωρίς διαγωνισμό και με προσωπική επιλογή αυτών με τους οποίους έχει ανταλλάξει το επίμαχο email.
Από το παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η κα Κορίδη αντί να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις της σε βάρος μου και την εξωθεσμική της λειτουργία ζητά και τα ρέστα. Επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μου για τη συστηματική και σκόπιμη προσβολή της προσωπικότητάς μου αλλά και την εκβιαστική πρακτική σε βάρος μου δεδομένου ότι πρόκειται για υπάλληλο του ΕΔΟΕΑΠ του οποίου είμαι μέλος του ΔΣ.
Σε αυτό βέβαια έχουν τεράστιες ευθύνες και όσα μέλη του ΔΣ και κυρίως ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ που χρησιμοποίησαν την κυρία Κορίδη όχι ως γραφείο τύπου του ΕΔΟΕΑΠ αλλά ως προσωπικό τους γραφείο τύπου για να κάνει τη δουλειά που οι ίδιοι προφανώς ήταν ανίκανοι να κάνουν. Να απαντήσουν στην επιστολή που τους απηύθυνε ένα άλλο μέλος του ΔΣ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ κα ΝΕΟΦΥΤΑΣ ΚΟΡΙΔΗ (Εξώδικο.pdf)
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης