Τελευταία Νέα
Speculator

Στην κυριολεξία αλαλούμ: Η PwC στέλνει για διπλό εμβόλιο τους νοσήσαντες από κορωνοϊό

Στην κυριολεξία αλαλούμ: Η PwC στέλνει για διπλό εμβόλιο τους νοσήσαντες από κορωνοϊό
Γνωρίζει άραγε τι συμβαίνει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Πιερρακάκης;
Σχετικά Άρθρα

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με τον εμβολιασμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από Covid-19.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ οι νοσήσαντες εμβολιάζονται με μια δόση μετά την παρέλευση εξαμήνου από τη νόσησή τους.
Σε αυτό δεν φαίνεται να «συμφωνεί» η PwC η οποία έχει αναλάβει (άραγε με ποιο τρόπο και ποια κριτήρια; ) να τρέξει το πρόγραμμα εμβολιασμού.
Ειδικότερα παρατηρείται το φαινόμενο μετά την παρέλευση του εξαμήνου και τη λήξη του πιστοποιητικού νόσησης να μην εκδίδεται πιστοποιητικό εμβολιασμού και στο σύστημα να εμφανίζεται υποχρέωση των νοσησάντων να λάβουν δύο δόσεις αντί μια μία όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Το εντελώς παράλογο είναι ότι αν κάποιος νοσήσας προσέλθει να κάνει την πρώτη δόση εμβολίου πριν την παρέλευση του εξαμήνου τότε εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Η κατάσταση όπως γίνεται αντιληπτό έχει προκαλέσει οργίλες αντιδράσεις από πολίτες που έχουν νοσήσει καθώς δεν μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με μια δόση όπως προβλέπεται και ουσιαστικά τους υποχρεώνουν να κάνουν δύο δόσεις προκειμένου να λάβουν το πολυπόθητο πιστοποιητικό., πράγμα όμως που δεν προβλέπεται από τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Κάποιοι δε ήδη το έχουν κάνει πράγμα που ίσως επηρεάσει και την υγεία τους δεδομένων των οδηγιών του ΕΟΔΥ για μια δόση.
Άλλοι προσφύγουν είτε σε υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είτε στην ΗΔΙΚΑ όπου φαίνεται να ότι δεν βρίσκουν καθώς η PwC είναι ακριβοθώρητη και η επικοινωνία ακόμα και στελεχών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και της ηγεσίας της ΗΔΙΚΑ είναι πολλές φορές αδύνατη ή πάρα πολύ δύσκολη.
Οι μόνοι που βρίσκουν άκρη όχι πάντα αλλά μετά από μεγάλη ταλαιπωρία είναι όσοι προσφεύγουν στον ΕΟΔΥ.
Εκεί τους ζητείται να απευθυνθούν στα κέντρα που έκαναν τη διάγνωση ότι έχουν προσβληθεί από covid και να ζητήσουν να τα στείλουν εκ νέου στον ΕΟΔΥκαι ο ΕΟΔΥ επαναπροωθεί τα στοιχεία τους ότι έχουν νοσήσει.
Σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα λύνεται σε άλλες όχι γεγονός που προκαλεί το εύλογο ερώτημα τι ακριβώς συμβαίνει και πως … «εξαφανίζονται» τα στοιχεία των νοσησάντων.
Βέβαια το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό.
Δηλαδή ο ανάδοχος ενός έργου να μην υλοποιεί το έργο κατά τις επιταγές διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Άραγε ο κ. Πιερρακάκης γνωρίζει το πρόβλημα ή οι υπηρεσίες του, του το αποκρύπτουν;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης