Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Στον λάκκο που «έσκαψε» στον Κουτσολιούτσο κινδυνεύει να πέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην MLS

Αποκάλυψη: Στον λάκκο που «έσκαψε» στον Κουτσολιούτσο κινδυνεύει να πέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην MLS
Η απειλή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέρχεται πλέον από την MLS
Σχετικά Άρθρα

Ορατό είναι το ενδεχόμενο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πέσει μέσα στο … λάκκο που άνοιξε η ίδια προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή στη Folli Follie και να απομακρυνθεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου από την καθημερινή διαχείριση και της διοίκηση της εταιρίας.
Η απειλή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέρχεται πλέον από την MLS όπου πλέον έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ο έλεγχος της ΕΛΤΕ εντόπισε «φούσκωμα» των οικονομικών καταστάσεων δια των αύλων στοιχείων του ενεργητικού της εταιρίας.
Νομικοί σύμβουλοι μετόχων και ομολογιούχων της εταιρίας εξετάζουν πλέον να κινηθούν και κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία δεν έκανε χρήση του νόμου και δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αντικαταστήσει τη διοίκηση της MLS. Και αυτό όταν

  1. Η εταιρία κωλυσιεργεί και δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις του 2019 και φυσικά του 2020 για τις οποίες έχει παρέλθει η προθεσμία δημοσίευσης
  2. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει λάβει γνώση σωρείας παραβάσεων στη θεσμική λειτουργία της εταιρίας
  3. Από την μελέτη της Deloitte προκύπτουν σοβαρά ζητήματα προς διερεύνηση.
  4. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει λάβει γνώση από την Αρχή Ξεπλύματος ότι διενεργείται έλεγχος για μεταφορές σημαντικού ύψους ποσών.


Πετάει … μπαλάκια

Από τα παραπάνω καθίσταται προφανές ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή και εμφανίζει ενδείξεις τουλάχιστον προβληματικής διαχείρισης ενώ έχουν πληγεί οι ομολογιούχοι επενδυτές της εταιρίας η οποία στο συγκεκριμένο σκέλος βρίσκεται σε στάση πληρωμών.
Αποκορύφωμα του παραλογισμού ήταν η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με ημερομηνία 13 Μαΐου όπου ναι μεν αναφέρεται ότι εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις χωρίς ωστόσο να αναφέρεται την ημερομηνία έγκρισης. Την ίδια στιγμή η MLS πέταξε το μπαλάκι στον ορκωτό λέγοντας ότι έστειλε τις οικονομικές καταστάσεις μαζί με απαντήσεις σε μία σειρά ερωτήσεων με τις απαιτούμενες τεκμηριώσεις, που ζητήθηκαν από τον Ορκωτό Ελεγκτή, προκειμένου να συνταχθεί η Έκθεση Ελέγχου του.
Έτσι δεν υπάρχει και πάλι κανένα χρονοδιάγραμμα. Και το ερώτημα είναι αν ικανοποιείται από τη συγκεκριμένη τακτική η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σημειωτέον ότι η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσε αποτελέσματα με την έγκρισή τους από το ΔΣ; Η MLS γιατί δεν ανακοινώνει; Έχει σκοπό να αλλάξει αυτά που υποτίθεται ότι έχει εγκρίνει;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης