Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προχωρά η αξιοποίηση του «Ξενία» στην Έδεσσα - Τρέχουν τα σχέδια αξιοποίησης σημαντικών ακινήτων από την ΕΤΑΔ

Προχωρά η αξιοποίηση του «Ξενία» στην Έδεσσα - Τρέχουν τα σχέδια αξιοποίησης σημαντικών ακινήτων από την ΕΤΑΔ
Προχωρά η διαδικασία αξιοποίησης του «Ξενία» Έδεσσας στην Πέλλα
Σχετικά Άρθρα

Προχωρά η διαδικασία αξιοποίησης του «Ξενία» Έδεσσας στην Πέλλα από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Ο ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχειακού ακινήτου που είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Μάρτιο ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου, με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των οικονομικών προσφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ξενία» προσέλκυσε επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτή την περίοδο οι προσφορές που υποβλήθηκαν βρίσκονται στη φάση αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή. Η εξέλιξη αυτή ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη για ένα ακίνητο που χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο», καθότι βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και τους καταρράκτες, που αποτελούν πόλο έλξης της περιοχής.
Ο διαγωνισμός για το ακίνητο-«διαμάντι» στην καρδιά της Έδεσσας
Το «Ξενία» Έδεσσας που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν ως ξενοδοχείο 4 αστέρων και δυναμικότητας 40 δωματίων, αποτελείται από διώροφο κτίσμα συνολικής επιφάνειας κτιρίων 4.130 τ.μ. εντός γηπέδου 7.901,56 τ.μ., με εύκολη προσβασιμότητα προς διάφορα τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής ενώ, όντας χωροθετημένο στην άκρη του υψώματος όπου είναι χτισμένη η πόλη, απολαμβάνει απεριόριστη θέα προς τον κάμπο.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου για 30 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για 20 επιπλέον χρόνια, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών, με σκοπό την ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας.
Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου με βάση την υφιστάμενη κτηριακή υποδομή.
Όπως διευκρινίζεται από την ΕΤΑΔ, το ακίνητο διαθέτει υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης βάσει των ισχυουσών πολεοδομικών παραμέτρων.

Σε τροχιά αξιοποίησης και άλλα «Ξενία» ανά την Ελλάδα

Ο σχεδιασμός της ΕΤΑΔ προβλέπει βέβαια την αξιοποίηση και άλλων «Ξενία» ανά την Ελλάδα, τα οποία παρέμεναν στην αφάνεια για πολλά χρόνια, με στόχο την προσέλκυση σοβαρών επενδυτικών προτάσεων που θα δημιουργήσουν σύγχρονες τουριστικές υποδομές στην ελληνική Περιφέρεια.
Σε αυτή τη βάση, υπενθυμίζεται, ότι στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς η ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε επιτυχώς την παραχώρηση του «Ξενία» Χίου στον Όμιλο Τσάκου, που προηγουμένως είχε αναλάβει επένδυση και για τη μαρίνα της Χίου (με ορίζοντα κατασκευαστικής ολοκλήρωσης τα μέσα 2022) αλλά και το ναυπηγείο Θόλου, στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι υπό αξιοποίηση βρίσκονται από την εταιρεία αυτή την περίοδο και τα «Ξενία» Κύθνου και Κομοτηνής.

«Γκάζι» από την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση σημαντικών assets

Όπως τόνισε πρόσφατα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Διονύσιος Βλαστός από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, στόχος της εταιρείας είναι η μεγιστοποίηση της αξίας του τεράστιου χαρτοφυλακίου της εστιάζοντας σε ακίνητα με εμπορική αξία, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, με ακίνητα που παρέμεναν αναξιοποίητα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, όπως -μεταξύ άλλων- τα πρώην ολυμπιακά ακίνητα στο Γαλάτσι, στο Γουδή, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Θέατρο του Λυκαβηττού και το εμβληματικό ακίνητο του «TAE KWON DO» στο Φάληρο, για το οποίο έχει επίσης δημοσιευθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με στόχο τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού μέχρι το τέλος του 2021.

Φίλιππος Παναγόπουλος
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης