Τελευταία Νέα
Speculator

Ανάπτυξη εκτός ΧΑ επιθυμεί η Newco United Group για τη Forthnet – Οι προτεραιότητες

Ανάπτυξη εκτός ΧΑ επιθυμεί η Newco United Group για τη Forthnet – Οι προτεραιότητες

Στα άμεσα σχέση η εξυγίανση του ισολογισμού και η ανάπτυξη – Μακροπρόθεσμος επενδυτής δηλώνει ο όμιλος United

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινάει σήμερα η δημόσια πρόταση της Newco United Group για το 15,40% του συνόλου των μετοχών ή 85,18 εκατ. μετοχές της Forthnet που δεν έχει στην κατοχή της.
Το τίμημα που προσφέρει είναι 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Η δημόσια πρόταση θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου και ο σκοπός της Newco United Group Hellas είναι να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών ξεπερνώντας το 90% ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα να αφαιρέσει την εταιρεία από το ΧΑ μέσω squeeze out.
Ο Προτείνων (Newco United Group Hellas) κατέχει άμεσα 290.641.659 Μετοχές που αντιστοιχούν στο 84,60% του σήμερα συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Σημειώνεται πως η GHURAIR ABDULAZIZ κατείχε 24,88 εκατ. μετοχές.
Σε περίπτωση που ο Προτείνων συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο του 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου προτίθεται να συνεχίσει, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, τις προσπάθειες για τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α.
Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο ο Προτείνων σκοπεύει να υποστηρίξει αλλά και να συνδράμει στην επιτάχυνση και αναπροσαρμογή της επιχειρηματικής στρατηγικής της Εταιρείας.
Ειδικότερα, πρωτεύων στόχος του είναι η οικονομική και επιχειρηματική αναδιάρθρωση του Ομίλου της Εταιρείας για να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε πρωτοβουλίες βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος United, μέσω προώθησης νέων προϊόντων, επένδυσης στο δίκτυο διανομής της Εταιρείας, αξιοποίησης τεχνολογιών τελευταίας γενιάς αλλά και της σχετικής υποδομής του Ομίλου United στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος και πιο ανταγωνιστική προσφορά υπηρεσιών.

Χρηματοοικονομική εξυγίανση

Η στρατηγική του συνίσταται στην άσκηση της πλειοψηφίας των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, τα οποία ήδη κατέχει, προκειμένου να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη εφαρμογή του οικονομικού σχεδιασμού του για την Εταιρεία, δηλαδή η χρηματοοικονομική εξυγίανσή της μέσω κεφαλαιοποίησης του ληξιπρόθεσμου χρέους της και στη συνέχεια εισφοράς νέων κεφαλαίων, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και προστασία θέσεων εργασίας και, εν τέλει, συνέχιση της δραστηριότητας της Εταιρείας και των εταιρειών του Ομίλου της Εταιρείας στο πλαίσιο ενός υγιούς ισολογισμού και κερδοφόρου επιχειρηματικού πλάνου.
Οι συνδυαστικές υπηρεσίες αναμένεται να συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης του Ομίλου της Εταιρείας στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με έμφαση στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Αναμένεται να επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand), με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας.
Τέλος, σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

Επέκταση στην κινητή τηλεφωνία

Η Εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της στην κινητή τηλεφωνία μέσω της χρήσης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας υφιστάμενων παρόχων στην Ελλάδα, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στην παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών και εγκαινιάζοντας το quad play.
Ήδη βρίσκεται στη διαδικασία εμπορικής ανάπτυξης μέσω της ενοικίασης και εκμετάλλευσης του δικτύου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone κατόπιν υπογραφής σχετικής σύμβασης ΜNVO (Mobile Network Virtual Operator – εικονικό πάροχος δικτύου κινητής τηλεφωνίας νοείται αυτός ο πάροχος που αξιοποιεί υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δραστηριοποιείται στην αγορά με τη δική του διακριτή εμπορική ονομασία) με την τελευταία.
Επίσης, η Εταιρεία έχει προβεί σε ενέργειες βελτιστοποίησης του κόστους καθώς και σε αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής των προϊόντων της στους καταναλωτές.
Ο Προτείνων δεν σκοπεύει να μεταφέρει την καταστατική έδρα ή το πραγματικό κέντρο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και των θυγατρικών της σε άλλη χώρα.
Ο Προτείνων σκοπεύει να διατηρήσει ουσιωδώς αμετάβλητες την πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας και των εταιρειών του Ομίλου της Εταιρείας, τους όρους απασχόλησης του προσωπικού και των στελεχών και τις θέσεις εργασίας, στο βαθμό που δεν επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς και της οικονομίας.
Ο Προτείνων θα εξακολουθήσει να αξιολογεί σε σταθερή βάση την καλύτερη δυνατή δομή του ανθρώπινου και διοικητικού προσωπικού της Εταιρείας ενόψει της συνεχούς εξέλιξης του κύκλου εργασιών της και της αγοράς.
Ο Προτείνων σκοπεύει να διατηρήσει τη συμμετοχή του στην Εταιρεία ως μακροπρόθεσμος επενδυτής αλλά επιδιώκει να παύσει την υφιστάμενη εισαγωγή των αξιών της Εταιρείας στο Χ.Α. Μέσω της διαγραφής των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α., ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα επιδιώκουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρείας, καθώς και να εξοικονομήσουν πόρους από τα κόστη που συνδέονται με τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χ.Α.
Ο Προτείνων δεν προτίθεται να επιφέρει αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, εκτός και αν επιτευχθεί η διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α., οπότε και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να αλλάξει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης