Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η United Group εξαγοράζει στις αρχές του 2021 τη Nova Broadcasting Group στη Βουλγαρία

tags :
Η United Group εξαγοράζει στις αρχές του 2021 τη Nova Broadcasting Group στη Βουλγαρία
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της νέας χρονιάς
Η United Group, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της μεγαλύτερης πολυ-πλατφορμικής εταιρείας Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, από την Advance Media Group.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της νέας χρονιάς και υπόκειται στη συνήθη διαδικασία έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.
Η Nova αποτελείται από 10 τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού βουλγαρικού καναλιού NOVA TV, τη Net Info, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα της Βουλγαρίας, η οποία φτάνει κατά μέσο όρο το 80% του βουλγαρικού πληθυσμού κάθε μήνα, καθώς επίσης και από τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, δήλωσε: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή τη συμφωνία. Εξαγοράζουμε μία επιτυχημένη εταιρεία από δύο διακεκριμένους επιχειρηματίες με εξαιρετικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της ένταξης τους στην United Group. Η εξαγορά εμπίπτει στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της United Group να επενδύει, τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όσο και στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.
Επίσης, πρόσθεσε: "Η Nova Broadcasting Group συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες επενδύσεις μας στα Μέσα Ενημέρωσης και είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε πολλές συνεργίες μεταξύ τους, δίνοντας μας τη δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων σε τοπικό περιεχόμενο, αλλά και τη δυνατότητα γρηγορότερης προσέγγισης του κοινού μας".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Advance Media Group, Georgi Domuschiev, δήλωσε: "Αυτή η συναλλαγή είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία και μία εξαιρετική ευκαιρία για τη Nova, τους τηλεθεατές της και τους πελάτες της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν να διευρύνουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό όμιλο Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας. Η συμφωνία με την United Group θα εξασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη της Nova".
Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί την τέταρτη συναλλαγή μεγάλης κλίμακας από τη στιγμή που η BC Partners εξαγόρασε τη United Group, τον Μάρτιο του 2019.
Με δραστηριότητα τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όσο και στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης, η πλατφόρμα της United Group συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η εταιρεία μετρά περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες και 11 χιλιάδες υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης