Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέρα25 για Πλατεία Εξαρχείων: «Μηδέν ελεύθερος χώρος λαμαρίνες και ΜΑΤ παντού»

Μέρα25 για Πλατεία Εξαρχείων: «Μηδέν ελεύθερος χώρος λαμαρίνες και ΜΑΤ παντού»

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο δημόσιο χώρο!»

Σχετικά Άρθρα

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της ατζέντας των κατοίκων, αλλά και κομμάτων της αριστεράς, με το ΜέΡΑ25, να βγάζει μια δυναμική ανακοίνωση για τα γεγονότα της Δευτέρας (13/5/2024).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Σήμερα το πρωί το εργοτάξιο του μετρό επεκτάθηκε, καταπίνοντας ολόκληρη την πλατεία Εξαρχείων.
Οι λαμαρίνες ασυνήθιστα ψηλότερες, θυμίζουν φράχτη φυλακής ή στρατοπέδου, που στην περίπτωση των Εξαρχείων, μέσα είναι έγκλειστος ο ελεύθερος δημόσιος χώρος.
Η νέα χωροθέτηση επικίνδυνη αφού δεν εξασφαλίζεται η αναγκαία απόσταση τουλάχιστον 3,5 μέτρων μεταξύ του έργου και των κατοικιών, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού και η ανεμπόδιστη διέλευση πεζών σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφόρησε πλήρως για τη βούληση των κατοίκων που έχουν υποβάλει προτάσεις για τη χωροθέτηση του σταθμού σε άλλες θέσεις, που θα έχουν λιγότερο καταστροφικό αποτύπωμα στην ζωή της γειτονιάς και θα συνδέονται με το συνολικό δίκτυο ΜΜΜ της Αθήνας.
Στο έργο της αυτό βρήκε σύμμαχο τον απερχόμενο Δήμαρχο Μπακογιάννη που εξασφάλισε την έναρξη των εργασιών για το μετρό σε βάρος της λαϊκής βούλησης, με ακραία βία και συλλήψεις κατοίκων, με τελευταίες τις σημερινές, τρομοκρατικού τύπου, προσαγωγές κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν.
Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή και τον Χάρη Δούκα να πάρουν θέση, να καταγγείλουν την καταστολή σε βάρος των κατοίκων και να σταματήσουν τη συνέχιση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού εγκλήματος της καταστροφής της γειτονιάς των Εξαρχείων, προτού γίνει αβίωτη για τους κατοίκους και παραδοθεί η περιοχή πλήρως στα συμφέροντα της άκρατης τουριστικοποίησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης