Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενώ το Πεντάγωνo εγκρίνει τα F-16 στην Τουρκία, επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη για τα F-35 από το 2027

Ενώ το Πεντάγωνo εγκρίνει τα F-16 στην Τουρκία, επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη για τα F-35 από το 2027
Η Ελλάδα τίθεται και επισήμως στην τροχιά απόκτησης έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί το Πεντάγωνο να έδωσε το "πράσινο φως" για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό έγινε παράλληλα με την έγκριση πώλησης 40 μαχητικών F-16 στην Τουρκία, γεγονός για το οποίο η ελληνική πλευρά αποφεύγει να κάνει αναφορά, κάτι που φάνηκε και μέσα από τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επικεντρώθηκε μόνο στο τι θα αποκτήσει η χώρα μας.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και για την ελληνική διπλωματία τη σημερινή, καθώς η Ελλάδα τίθεται και επισήμως στην τροχιά απόκτησης έως και 40 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35, καθώς επίσης και φρεγατών, μεταγωγικών C -130, αρμάτων μάχης, οχημάτων και άλλου αμυντικού υλικού.
Ωστόσο, απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στην Τουρκία που θα  αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά, αφού προηγήθηκε η  επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική βουλή,  που άνοιξε ουσιαστικά  τον δρόμο για την έγκριση από το Κογκρέσο της πώλησης 40 F-16 και 80 κιτ για την αναβάθμιση των παλιών F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.Μάλιστα, η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα και της παρέμβασης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Antony Blinken, κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη οπου συναντήθηκε με τον Erdogan εξασφαλίζοντας την δέσμευση του Τούρκου ηγέτη ότι θα προχωρήσει με το Πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας με αντάλλαγμα την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει παράλληλα και το πακέτο των F-16. Η συμφωνία για την Τουρκία δεν περιλαμβάνει μόνο την αγορά 40 F-16, αλλά και την αναβάθμιση άλλων 79 F-16 σε επίπεδο Viper.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η παραλαβή των πρώτων αεροσκαφών αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2027 από τις ΗΠΑ και ακολούθως στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, όπου και θα είναι η βάση των F-35.
Επιπλέον, από τη δήλωση του πρωθυπουργού απουσίαζε το τι γίνεται με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να δοθούν εγγυήσεις από την Τουρκία που να δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα F-16 για λόγους επιθετικούς και μάλιστα κυρίως κατά της Ελλάδας. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, υπήρξε ένα έγγραφο της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, με το οποίο ο τουρκικός στρατός δεσμεύτηκε να αποκλιμακώσει τυχόν εντάσεις με την Ελλάδα στο Αιγαίο, οι διατυπώσεις του οποίου ωστόσο δεν έχουν νομικό χαρακτήρα.
Πάντως, με δεδομένο ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει ότι η Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) θα σταλεί αντιστοίχως στην Αθήνα και στην Άγκυρα αμέσως μετά το πέρας 15 ημερών.
Το προσχέδιο της συμφωνίας αναμένεται να κατατεθεί στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα 29/1. Θα ακολουθήσει ένα διάστημα 14 ημερών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενστάσεις και εφόσον δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε στις 12 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση ανάμεσα στις αρμόδιες επιτροπές των δύο κρατών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι υπογραφές στην οριστική συμφωνία αναμένεται να πέσουν στις αρχές του 2025.

Μητσοτάκης: Η πατρίδα θωρακίζεται  διπλά

Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του, μετά τη σχετική επιστολή που έλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Antony Blinken, σημειώνει πως "αναδεικνύεται και επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Μάλιστα, κάνει λόγο για διπλή θωράκιση της Ελλάδας, καθώς εκτός από τα F-35,η χώρα αποκτά και εντελώς δωρεάν ένα πολύ μεγάλο πακέτο εξοπλισμών που ενισχύουν καθοριστικά και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το Ελληνικό Λιμενικό.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, πρόκειται για φρεγάτες, για μεταγωγικά C-130, για θωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα, αλλά και για πολλά ακόμη στοιχεία αμυντικού υλικού, τα οποία η χώρα μας εξασφάλισε ύστερα από το αίτημα που είχε διατυπώσει, τον Μάιο του 2022, προσωπικά στον Πρόεδρο Biden.
"Η πατρίδα θωρακίζεται, έτσι, διπλά: απ’ τη μία πλευρά η αποτρεπτική της ισχύς μεγεθύνεται σε γη, σε αέρα και σε θάλασσα. Ενώ, από την άλλη, δεν επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος, καθώς αυτό το πακέτο θα διατεθεί δωρεάν, από τα αμερικανικά αποθέματα", τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει πως είναι "το αποτέλεσμα μιας μεθοδικής, αθόρυβης και μακράς προσπάθειας, που συνδύασε τη συμμαχική συνέπεια της Ελλάδας στα διεθνή μέτωπα με την προώθηση των εθνικών της συμφερόντων. Αποτέλεσμα το οποίο εδραιώνει, παράλληλα, τη δυναμική και αυτοτελή ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση".
"Γιατί η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει την ενεργή διπλωματία της αξιοπιστίας που ακολουθούμε παντού τα τελευταία χρόνια: από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, μέχρι την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το δράμα της Μέσης Ανατολής.
Με καθαρές θέσεις και με πρωτοβουλίες στα μεγάλα ζητήματα, η Ελλάδα ασκεί, πλέον, ενεργό ρόλο στον Δυτικό κόσμο. Κάτι που της αναγνωρίζουν εταίροι και σύμμαχοι, βλέποντας στη χώρα μας έναν σταθερό συμπαραστάτη, έναν έμπιστο συνομιλητή αλλά και έναν αναγκαίο συνοδοιπόρο και συνεργάτη.
Σε μία εποχή αβεβαιότητας, λοιπόν, η πατρίδα μας επιβεβαιώνει ότι στέκει με σοβαρότητα και γεωπολιτική ωριμότητα στον παγκόσμιο χάρτη. Ενώ, την ίδια ώρα, υπηρετεί τα εθνικά της δίκαια, θωρακίζοντας την άμυνά της. Στον δρόμο της σταθερότητας και της ειρήνης, πάντα με υπερηφάνεια και εθνική αυτοπεποίθηση", καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:


"Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και για την ελληνική διπλωματία. Γιατί, με βάση επιστολή που έλαβα από τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken, αναδεικνύεται και επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Με αυτήν, η Ελλάδα τίθεται και επισήμως στην τροχιά απόκτησης έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35. Ταυτόχρονα, όμως, αποκτά και εντελώς δωρεάν ένα πολύ μεγάλο πακέτο εξοπλισμών που ενισχύουν καθοριστικά και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το Ελληνικό Λιμενικό.
Πρόκειται για φρεγάτες, για μεταγωγικά C-130, για θωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα, αλλά και για πολλά ακόμη στοιχεία αμυντικού υλικού, τα οποία η χώρα μας εξασφάλισε ύστερα από το αίτημα που είχα διατυπώσει, τον Μάιο του 2022, προσωπικά στον Πρόεδρο Biden.
Η πατρίδα θωρακίζεται, έτσι, διπλά: απ’ τη μία πλευρά η αποτρεπτική της ισχύς μεγεθύνεται σε γη, σε αέρα και σε θάλασσα. Ενώ, από την άλλη, δεν επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος, καθώς αυτό το πακέτο θα διατεθεί δωρεάν, από τα αμερικανικά αποθέματα.
Είναι το αποτέλεσμα μιας μεθοδικής, αθόρυβης και μακράς προσπάθειας, που συνδύασε τη συμμαχική συνέπεια της Ελλάδας στα διεθνή μέτωπα με την προώθηση των εθνικών της συμφερόντων. Αποτέλεσμα το οποίο εδραιώνει, παράλληλα, τη δυναμική και αυτοτελή ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση.
Γιατί η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει την ενεργή διπλωματία της αξιοπιστίας που ακολουθούμε παντού τα τελευταία χρόνια: από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, μέχρι την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το δράμα της Μέσης Ανατολής.
Με καθαρές θέσεις και με πρωτοβουλίες στα μεγάλα ζητήματα, η Ελλάδα ασκεί, πλέον, ενεργό ρόλο στον Δυτικό κόσμο. Κάτι που της αναγνωρίζουν εταίροι και σύμμαχοι, βλέποντας στη χώρα μας έναν σταθερό συμπαραστάτη, έναν έμπιστο συνομιλητή αλλά και έναν αναγκαίο συνοδοιπόρο και συνεργάτη.
Σε μία εποχή αβεβαιότητας, λοιπόν, η πατρίδα μας επιβεβαιώνει ότι στέκει με σοβαρότητα και γεωπολιτική ωριμότητα στον παγκόσμιο χάρτη. Ενώ, την ίδια ώρα, υπηρετεί τα εθνικά της δίκαια, θωρακίζοντας την άμυνά της. Στον δρόμο της σταθερότητας και της ειρήνης, πάντα με υπερηφάνεια και εθνική αυτοπεποίθηση".

H επιστολή Blinken προς τον Μητσοτάκη για τα F-35

«Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου για τον εκσυγχρονισμό των αμυντικών της δυνατοτήτων. Προσβλέπω στην ενίσχυση της συνεργασίας μας και στην ανάπτυξη μιας πιο ισχυρής στρατηγικής σχέσης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας», υπογραμμίζει στην επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,  Α. Blinken, προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τα F-35 και το μεγάλο πακέτο εξοπλισμών, στην οποία περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες για τη διεύρυνση της εταιρικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας.
Ακολουθεί η επιστολή του Α. Blinken προς τον Κ. Μητσοτάκη:

Προς την Εξοχότητά του

Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αθήνα

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Η παραχώρηση αμυντικού υλικού στους συμμάχους μας στο NATO αποτελεί θεμελιώδες συστατικό των προσπαθειών μας για να τονώσουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ενισχύσουμε τις συλλογικές αποτρεπτικές και αμυντικές δυνατότητες της Συμμαχίας. Προς αυτόν τον σκοπό, έχουμε επιδιώξει να συνεργαστούμε στενά με την Ελλάδα ώστε να προωθήσουμε τα κοινά συμφέροντά μας και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της διεθνούς τάξης που εδράζεται σε κανόνες. Αυτή η ισχυρή διμερής σχέση συνιστά απόδειξη των σταθερών δεσμών ανάμεσα στα έθνη μας, και με ενθαρρύνει η πρόοδος που έχουμε επιτελέσει μαζί στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας ώστε να διατηρήσουμε ισχυρά, ικανά και διαλειτουργικά στρατεύματα.
Υπό την αίρεση ικανοποίησης όλων των σχετικών νομικών προαπαιτούμενων, περιλαμβανομένης της γνωστοποίησης στο Κογκρέσο, προτιθέμεθα να διευρύνουμε τη εταιρική συνεργασία μας σε θέματα ασφάλειας ως εξής:
Πρώτον, στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε η διαδικασία γνωστοποίησης στο Κογκρέσο όσον αφορά επιχορήγηση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ελλάδα για αμυντικές προμήθειες, με τη διαδικασία της Χρηματοδότησης Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων (Foreign Military Financing, FMF), προκειμένου να ενθαρρυνθεί κρίσιμη στήριξη προς την Ουκρανία. Στις 24 Οκτωβρίου 2023 οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολόγισαν για την Ελλάδα επιπλέον 30 εκατομμύρια δολάρια με τη διαδικασία της FMF, ώστε να ενθαρρύνουν περαιτέρω δωρεές.
Δεύτερον, έχουμε ήδη γνωστοποιήσει στο Κογκρέσο τις παρακάτω προτεινόμενες δωρεάν παραχωρήσεις στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα του Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού (Excess Defense Articles, EDA):
- Δύο αεροσκάφη C-130H, Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά,
- Δέκα κινητήρες για αεροσκάφη P-3, Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά και
- 60 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley, ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά.
Τρίτον, θα υποβάλουμε για γνωστοποίηση στο Κογκρέσο τα ακόλουθα, προς παραχώρηση στην Ελλάδα:
- Έως 40 νέα αεροσκάφη F-35 μέσω Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού,
- Τρία πλοία κλάσης Protector, ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά και
- Διάφορα φορτηγά οχήματα και ρυμουλκούμενα, ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά.
Τέταρτον, θα υποβάλουμε στο Κογκρέσο νομοθετική πρόταση για τη παραχώρηση πλοίων, με αίτημα να παράσχει την απαραίτητη νομική εξουσιοδότηση για τη μεταφορά στην Ελλάδα έως και τεσσάρων φρεγατών τύπου LCS, με τη διαδικασία του Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού.
Πέμπτον, συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία. Εάν αυτές οι δυνατότητες ενδιαφέρουν την Ουκρανία, και εκκρεμούσας της αξιολόγησης της κατάστασης και της αξίας τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μπορούμε να διερευνήσουμε ευκαιρίες για πιθανή πρόσθετη Χρηματοδότηση Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων ύψους μέχρι 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ελλάδα.
Έκτον, θα δώσω προτεραιότητα στην Ελλάδα ώστε να παραλάβει πλεονάζοντα οχήματα Ανθεκτικά σε Νάρκες, Προστατευμένα από Ενέδρες, όταν αυτά καταστούν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους και θα εξετάσω τις ελληνικές ανάγκες σε περίπτωση που καταστούν διαθέσιμα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135. Εκτός από τα C-130H, το Υπουργείο 'Αμυνας εργάζεται για την παροχή δεδομένων σχετικά με τις τιμές και τη διαθεσιμότητα για την αγορά νέων C-130J από την Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου για τον εκσυγχρονισμό των αμυντικών της δυνατοτήτων. Προσβλέπω στην ενίσχυση της συνεργασίας μας και στην ανάπτυξη μιας πιο ισχυρής στρατηγικής σχέσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας.

Με εκτίμηση,
Antony Blinken

Δείτε εδώ την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη:LETTER-TO-PM-OF-HELLENIC-REPUBLIC.pdf


Γεωργιάδης: Kανένα ραντάρ δεν τα βλέπει - Διπλωματική και πολιτική επιτυχία της Ελλάδος, αδυσώπητη η ήττα για την Τουρκία

«Δεν υπάρχει κανένα αεροπλάνο στον κόσμο και κανένα αεροπορικό σύστημα που να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα αεροσκάφη»,
τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, μιλώντας για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 που θα αποκτήσει η Ελλάδα στα τέλη του 2027.
Ο κ. Γεωργιάδης
μιλώντας στην ΕΡΤ, μίλησε για την προμήθεια των 40 υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, ανέφερε πως  «ασχολούμαι προσωπικά με το ζήτημα των F-35 από το 2016, όταν ως τομεάρχης Άμυνας είχαμε αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου να έχει τα F-35 η Τουρκία. Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που είχε υπό την αρμοδιότητά μου την ΕΑΒ, είχα συμμετάσχει σε πολλές συζητήσεις με την Lockheed Martin και είχα εξηγήσει γιατί για την Ελλάδα ήταν πολύ σημαντικό να τα αποκτήσει».
Κατά τον ίδιο, η έγκριση της αγοράς από το State Department αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η υπεροπλία που δίνει αυτό το αεροσκάφος σε μια χώρα είναι αδιανόητη. Η ήττα για την Τουρκία την ημέρα που η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 είναι αδυσώπητη», ενώ «εάν τα έπαιρνε η Τουρκία θα μπορούσε να βομβαρδίσει την Αθήνα χωρίς καν να τα δούμε».
«Το F-35 είναι ένα αεροσκάφος (τεχνολογίας) stealth. Δεν το βλέπουν τα ραντάρ και δεν μπορούν να το ρίξουν»
πρόσθεσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ως «τη μεγαλύτερη διπλωματική και πολιτική επιτυχία της Ελλάδος».
Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι η μοναδική που θα έχει τα γαλλικά Rafale και τα αμερικανικά F-16 Viper και F-35 και αυτό δημιουργεί συνθήκες πλήρους ασφάλειας για τη χώρα, ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων με την Τουρκία και μία μακροημέρευση της ειρήνης στην περιοχή.
Ξεκαθάρισε δε, πως «η Ελλάδα δεν παίρνει αυτά τα όπλα για να βομβαρδίσει την Τουρκία», αλλά «εξοπλιζόμαστε για ειρήνη και σταθερότητα και για να μην μπορεί κάποια άλλη χώρα να μας εκβιάσει».
Τέλος, για το πράσινο φως που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για την αγορά και αναβάθμιση των F-16, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι όταν αυτό συμβεί η Ελλάδα θα έχει ήδη έναν ολόκληρο στόλο από σύγχρονα F-16 Viper στον αέρα.

Η τεχνολογία stealth που έχουν τα καθιστά σχεδόν απρόσβλητα - Eάν η Τουρκία αγόραζε αυτά τα αεροσκάφη η Ελλάδα θα ήταν στο απόλυτο έλεος της


Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Γεωργιάδης έγραψε πως "είχα προσωπικά, ως τομεάρχης Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, ασχοληθεί με την αγορά των F- 35 τότε από την Τουρκία. Το συμπέρασμα μετά από ενδελεχή έρευνα με όλους τους ειδικούς ήταν, ότι εάν η Τουρκία αγόραζε αυτά τα αεροσκάφη η Ελλάδα θα ήταν στο απόλυτο έλεος της. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η τεχνολογία stealth που έχουν, τα καθιστά σχεδόν απρόσβλητα, καθώς κανένα ραντάρ δεν τα βλέπει για να τα «κλειδώσει» και να τα καταρρίψει. Στον αέρα δε, αυτά ρίχνουν κατά των υπολοίπων αεροσκαφών από 60 μίλια απόσταση, ενώ τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη τα βλέπουν στα 20 μίλια το πολύ, άρα μέχρι να τα δεις σε έχουν ήδη καταρρίψει. Μιλάμε για ένα αεροσκάφος που σήμερα είναι σαν βγαλμένο από άλλη εποχή. Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή, όλοι μας να πείσουμε τους Αμερικανούς ότι δεν πρέπει η Τουρκία να τα πάρει, καθώς αυτό θα αποτελούσε την πλήρη ανατροπή δυνάμεων στο Αιγαίο. Τελικά σήμερα, με την βοήθεια των ομογενών μας στις ΗΠΑ αλλά και των συμμάχων μας εκεί Εβραϊκής καταγωγής, καταφέραμε όχι μόνον να μήν τα πάρει η Τουρκία αλλά να τα πάρουμε εμείς. Όταν τα παραλάβουμε η ΠΑ μας θα είναι η μόνη στον κόσμο που θα έχει ταυτοχρόνως και F-16 V και Rafale και F-35. Τα σύνορα μας θα είναι απολύτως ασφαλή και η Ειρήνη στην γειτονιά μας εξασφαλισμένη, καθώς με αυτή την υπεροχή, ποτέ η Τουρκία δεν θα τολμούσε να μας προκαλέσει. Η σημερινή εξέλιξη είναι μία τεράστια Εθνική επιτυχία και στον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη αξίζει όχι μόνον το εύγε μας, αλλά και η ευγνωμοσύνη μας".
ad._georgiadis.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης