Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποκλοπές: Στα άκρα η αντιπαράθεση - Στοιχεία «φωτιά» για Predator, ΕΥΠ, ξένους πράκτορες – Τι φοβάται ο Μητσοτάκης

Υποκλοπές: Στα άκρα η αντιπαράθεση - Στοιχεία «φωτιά» για Predator, ΕΥΠ, ξένους πράκτορες – Τι φοβάται ο Μητσοτάκης
"Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο", σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

(upd 3) Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις παρακολουθήσεις, μετά και τα νέα δημοσιεύματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναφέρει ότι καταρρέει το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για μυθιστορήματα που είναι διανθισμένα και με “ιστορίες κατασκόπων”.
Στο αμαρτωλό τρίγωνο των παρακολουθήσεων αναφέρεται η εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ η εφημερίδα Documento κυκλοφορεί με τίτλο «Παρακολουθούσε και με ξένους πράκτορες», αναφέροντας εμπλοκή του παρακρατικού μηχανισμού προ Predator στην εξουδετέρωση Μεϊμαράκη για να εκλεγεί ο Μητσοτάκης στην προεδρία της ΝΔ, αλλά και για ταυτόχρονη παγίδευση από ΕΥΠ και Predator των: Κωστή Χατζηδάκη, Αλέξη Παπαχελά, Γιώργο Κύρτσο, Αλέξανδρο Διακόπουλο, Αριστείδη Αλεξόπουλο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο Μητσοτάκης αρνείται να άρει το απόρρητο για να μην αποκαλυφθεί ποιος ήταν κοινός ο εγκέφαλος πίσω από τις υποκλοπές.

Οικονόμου: Ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο

«Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη -ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό- εξακολουθεί η σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων…", τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, με αφορμή νέα δημοσιεύματα, σημειώνοντας πως η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, "για άλλη μια εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο. Αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με “ιστορίες κατασκόπων”, οι οποίοι, αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφίσουν".
Υπογραμμίζει πως "σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο από τη φαντασία που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο. Ειδικά από τη στιγμή που στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή από ό,τι στο άπλετο φως. Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο.
Εξαρχής συνδράμουμε ενεργά την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Πόσω μάλλον, αφού βασικός στόχος αυτών των λογισμικών φέρεται πως ήταν διαχρονικά στελέχη της παράταξής μας και της Κυβέρνησής μας, αλλά και ο Πρωθυπουργός.. Παράλληλα, οχυρώνουμε θεσμικά την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες".
ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία", αναφέρει ο κ. Οικονόμου.
Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της Πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του Κράτους μας", καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος για το θέμα μίλησε και στην ΕΡΤ. 
Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα έχουμε τη δημοσίευση μιας σειράς εκτιμήσεων, εικασιών, φημών, την αναπαραγωγή ενός μυθιστορήματος, χωρίς ουσιαστικά στοιχεία και τεκμήρια», σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι πως «εμείς αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή με πολύ μεγάλη σαφήνεια, είναι ότι η διερεύνηση και η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης είναι έργο -προσθέτω και υποχρέωση- της Δικαιοσύνης. Καθαρά, απλά και κατανοητά. Και για το σύνολο της πολιτικής, της ελληνικής κοινωνίας, πολύ περισσότερο για την Κυβέρνηση, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πολλώ δε μάλλον, που όπως βλέπουμε και τις τρεις αυτές εβδομάδες, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που φέρεται να παρακολουθούνταν ήταν κυβερνητικά στελέχη, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, την περίοδο πριν το 2019, με τα λογισμικά παρακολούθησης που από τότε ήταν στη χώρα».
Πρόσθεσε πως «απέναντι σε αυτό το όργιο φημολογίας, πολλές φορές αλληλοαναιρούνται και οι ίδιες οι αποκαλύψεις: Για παράδειγμα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη φιγουράρει ανάμεσα στις υπόλοιπες φωτογραφίες και αυτή του κ. Κύρτσου, που λέει ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό του με Predator και τον παρακολουθούσε και η ΕΥΠ. Και πριν από έναν μήνα, νομίζω, ο ίδιος ο κ. Κύρτσος αποκάλυψε ότι έλεγξε το τηλέφωνό του και δεν παρακολουθούνταν από το Predator».

ΣΥΡΙΖΑ: Γελοίες οι κυβερνητικές απαντήσεις - Γνωρίζουμε τις διευθύνσεις των αποσπασμένων αστυνομικών

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή  απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου είναι τόσο αστεία που ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον «κακόμοιρο» πρωθυπουργό μας που ο ίδιος ήταν στόχος παρακολουθήσεων, αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ
Θα ήταν πράγματι για γέλια οι ισχυρισμοί τους αν τα πεπραγμένα τους δεν ήταν τόσο επικίνδυνα για τη δημοκρατία, σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ωστόσο πέρα από τους γελοίους ισχυρισμούς, για μια ακόμη φορά καμία ουσιαστική απάντηση δε δίνει η κυβέρνηση.
Ούτε λέξη για το αν θα ζητήσουν απαντήσεις μέσω της ΑΔΑΕ από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για το αν παρακολουθούσαν υπουργούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους.
Ούτε κουβέντα για το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκαλύπτει ότι το παράνομο λογισμικό Predator λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί των οποίων πλέον γνωρίζουμε ονόματα και διευθύνσεις, καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κάθε Κυριακή οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν και νέα κομμάτια στο παζλ των παράνομων παρακολουθήσεων και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ενοχή του κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι το Predator, όχι μόνο λειτουργούσε σε χώρους του ελληνικού δημοσίου, αλλά και ότι αυτοί που το λειτουργούσαν ήταν αποσπασμένοι αστυνομικοί, των οποίων τα ονοματεπώνυμα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Με δυο λόγια, το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό, καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτακη, που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή, είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση: Ισχύει η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι η ΕΥΠ παράλληλα με το predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο;».
«Αν θέλει να το διαψεύσει μπορεί πολύ απλά να ζητήσει στην ΑΔΑΕ να ελέγξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούν αρχείο.
Όσο δεν το τολμά και σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δημοσιεύματα

Με τίτλο «Το αμαρτωλό τρίγωνο των παρακολουθήσεων», κυκλοφορεί «Το Βήμα της Κυριακής».
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αποκαλύπτει το «τρίγωνο» που εγκατέστησε το Predator στην Υπηρεσία Πληροφοριών και τη λίστα των «χειριστών» του, μιλώντας για πέντε νέα στοιχεία για τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, τις άγνωστες κινήσεις και τις διασυνδέσεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης των υποκλοπών, το δίκτυο των αστυνομικών, το ρόλο της αξιωματικού-«κλειδί», αλλά και τους «ακροατές» της ΕΥΠ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο, κυρίως, 2020 -2022 το παράνομο λογισμικό Predator στο διώροφο κτίριο των εγκαταστάσεων της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, στο πίσω μέρος του, προς την πλευρά του Υμηττού.
Στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ, κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει πως έχει στη διάθεσή της τα ονόματα όλων των αστυνομικών, όπως οι Χρήστος Χ., Ηλίας Κ., Παναγιώτης Τ., Ιωάννης Γρ., Κώστας Π. (ορισμένοι με τον βαθμό του αρχιφύλακα, αστυνόμου κ.λπ.), αλλά και άλλων που είχαν ενεργοποιηθεί πέριξ του Predator σε κρίσιμα πόστα, υπογραμμίζοντας ότι κάποιοι από αυτούς, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, επέστρεψαν τις τελευταίες εβδομάδες σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Η ομάδα αυτή που είχε διαχειριστεί το Predator φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε τοποθετηθεί σε κρίσιμα πόστα της ΕΥΠ με ευθύνη ελέγχου και του συστήματος «νομίμων συνακροάσεων», κατόπιν μεσολάβησης άλλου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., με τον οποίο διατηρούσε πολύχρονες επαφές.
Πρόκειται για αστυνομικό που ήταν στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου, που φέρεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου λογισμικού στη χώρα μας.
Η αξιωματικός, η οποία υπέγραφε και το αίτημα για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, θεωρούνταν η πιο στενή συνεργάτις του τότε διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντος, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του πρώην στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κοντολέων διατηρούσε διαρκή επαφή με τον Λαβράνο, με επισκέψεις και στο γραφείο του τελευταίου στο Νέο Ψυχικό, «σε ένα τρίγωνο που αποτελούνταν από τους Λαβράνο, Κοντολέοντα και την εν λόγω αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που ουσιαστικά φέρεται να συμμετείχαν στην εγκατάσταση ή κάποιοι εξ αυτών και στη διαχείριση του λογισμικού υφαρπαγής όλων των δεδομένων από κινητά δεκάδων στόχων».
Σε κτίριο του Χαλανδρίου φιλοξενήθηκαν οι πρώτες επαφές του ισραηλινού επιχειρηματία Σαχάκ Αβνί, κατασκευαστή και πωλητή του Predator, με Έλληνες επιχειρηματίες και τους Γιάννη Λαβράνο (πωλητή του συστήματος επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ.) και Φέλιξ Μπίτζιο (διευθύνοντα σύμβουλο αμερικανικού ομίλου που ανήκει σε έλληνα εφοπλιστή), ενώ σε ορισμένες συναντήσεις σε δεύτερη φάση, ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων.
Ο Γ. Λαβράνος είχε κατορθώσει να έχει προσβάσεις και επαφές σε κρατικές υπηρεσίες και με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, το 2014 πούλησε το σύστημα επικοινωνιών Sepura στην ΕΛ.ΑΣ. με τη μορφή εικονικής δωρεάς προκειμένου να αναλάβει την υπερ-αποδοτική συντήρησή του, ενώ εμπόδιο τότε είχε σταθεί ο νυν υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας που φαίνεται να είχε γίνει στόχος του Predator.
Με την επάνοδο της ΝΔ το καλοκαίρι του 2019 στην εξουσία, φαίνεται να ενεργοποιήθηκε η πολύχρονη γνωριμία του Λαβράνου με τον ανιψιό του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη , ο οποίος φαίνεται να έδινε «παρών» ή να εκδήλωνε άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον και σε άλλους διαγωνισμούς προμηθειών της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αρχικά υπήρχαν αναφορές ότι το σύστημα Predator, κόστους περίπου 7 εκατ. ευρώ, αγοράστηκε από επιχειρηματία που είχε σχέσεις με άτομα που συμμετείχαν στις σχετικές διαπραγματεύσεις και διατηρούσε καλές επαφές με πολιτικά πρόσωπα, αλλά πλέον ερευνώνται πληροφορίες ότι η πληρωμή του Predator έγινε μέσω υπερκοστολόγησης και άλλων συνακόλουθων ποσών για την αγορά του νέου συστήματος νόμιμων συνακροάσεων που απέκτησε, το ίδιο χρονικό διάστημα, η ΕΥΠ από ιταλική εταιρεία που φαίνεται ότι είχε αφανή εκπρόσωπό της τον Λαβράνο.
Σε ότι αφορά τους "ακροατές" της ΕΥΠ, στα τέλη του 2019 στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή έδιναν παρών περίπου 30 πολιτικοί υπάλληλοι, τεχνικών κυρίως υπηρεσιών, που απομακρύνθηκαν αιφνιδιαστικά.
Στο πρώτο κτίριο στεγάστηκε το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) που έχει δημιουργηθεί εντός της ΕΥΠ, ενώ στο δεύτερο κτίριο της Αγίας Παρασκευής υπήρξε, αρχικά, ολιγοήμερη εκπαίδευση ορισμένων «ακροατών» της ΕΥΠ για τη λειτουργία του νέου συστήματος παρακολουθήσεων με την παρουσία ομάδας τουλάχιστον 5-7 αστυνομικών που είχαν μετακινηθεί στην ΕΥΠ υπό την καθοδήγηση της αξιωματικού. Τα πρόσωπα αυτά φαίνεται να εκπαιδεύθηκαν την περίοδο 2019-2020 στη χρήση του Predator από Ισραηλινούς που είχαν έλθει από την Κύπρο, ενώ  η αξιωματικός , η οποία συνυπέγραψε και το αίτημα παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ήταν τυπικά προϊσταμένη του τμήματος νόμιμων συνακροάσεων της ΕΥΠ.
Σε ό,τι αφορά τους στόχους του Predator, όταν αποφασίστηκε, ύστερα από τις διαβουλεύσεις στα γραφεία εταιρειών στο Χαλάνδρι και στο Ψυχικό, η «αόρατη» πώληση του συστήματος αυτού στην ΕΥΠ, κύριος αρχικός στόχος ήταν αλλοδαπός που απασχολούσε για θέματα κρατικής ασφάλειας, όμως γρήγορα και από τις πρώτες στοχεύσεις με εθνικά κριτήρια η χρήση του εν λόγω λογισμικού λοξοδρόμησε με παρακολούθηση Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λπ.

Τι γράφει το Documento

Ένα δίκτυο κατασκοπείας το οποίο φαίνεται να εμφανίζεται ως εταιρεία κυβερνοασφάλειας είχε εγκατασταθεί στη χώρα και δρούσε με την κάλυψη του Μαξίμου, παρέχοντας ως αντάλλαγμα τις παρακολουθήσεις που επιθυμούσε, γράφει στο φύλλο της Κυριακής 20 Νοεμβρίου η εφημερίδα Documento.
Όπως αναφέρει, η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανίσει το Ρredator ως ιδιωτική υπόθεση που δεν συνδέεται με τον ίδιο προσκρούει στα γεγονότα και κυρίως την επιμονή του να μιλάει αόριστα για λογισμικό Ρredator.
Το Ρredator αποτελεί ένα κακόβουλο λογισμικό που όμως συνδέεται με την εταιρεία Intellexa την οποία επιμελώς δεν αναφέρει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δημιουργεί την εντύπωση ότι από πίσω μπορεί να κρύβεται οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει πολίτες, ή και κρατικούς αξιωματούχους.
H Intellexa συνεχίζει, συνδέεται με το μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό δεν αναφέρεται.

Τι είναι

Στην πραγματικότητα είναι μια εταιρεία κατασκοπείας η οποία φτιάχτηκε στα πρότυπα των μυστικών μονάδων UNIT 81 και UNIT 8200 των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ από πρώην στελέχη τους.

Τον Ιούλιο του 2021 ένας πρώην λοχαγός της Intellexa φτάνει στην Αθήνα ως στέλεχος της Intellexa, η οποία έχει συσταθεί το Μάρτιο του 2020, και το σύστημα μπαίνει σε πλήρη πλήρη λειτουργία.
Έχει επαφή με κλειστό κύκλο της ΕΥΠ και αλληλοσυμπληρώνονται στην παρακολούθηση στόχων.
Το γεγονός ότι εκτός από το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη, τέσσερις ακόμα στόχοι του predator ήταν ταυτόχρονα και στόχοι της ΕΥΠ μέσα από «νόμιμες επισυνδέσεις» επιβεβαιώνουν το κοινό ενδιαφέρον αλλά και τον κοινό εντολέα των παρακολουθήσεων.

Οι σκοποί

Πρακτικά στην Ελλάδα από το 2019 λειτουργεί ένα κατασκοπευτικό δίκτυο που εξυπηρετούσε εκτός από σκοπούς τρίτων (πάντα ενάντια στους κανόνες ασφαλείας της χώρας) και την ελληνική κυβέρνηση στις ανάγκες παρακολούθησης.

Στο δίκτυο αυτό έχουν δοθεί και χρήματα από την ΕΥΠ και τα απόρρητα κονδύλια τα οποία διαχειρίζεται το ΚΕΤΥΑΚ, το τμήμα της ΕΥΠ που δημιουργήθηκε για την κυβερνοασφάλεια της χώρας.
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε σχέση και μυστική συμφωνία με την Intellexa SA, τότε η εταιρεία από την εμφάνιση της ακομη στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γίνει φύλλο και φτερό ως εταιρεία στην οποία δραστηριοποιούνται τα πιο επίλεκτά στελέχη των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.
Όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση των ονομάτων των παρακολουθούμενων στα οποία συμπεριλαμβάνονται, από τον υπουργό Εξωτερικών έως τα στελέχη του Μαξίμου και το περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να την συνδέει με τις παρακολουθήσεις, μιλώντας αόριστα για ιδιώτες τους οποίους ούτε ξέρει, ούτε τους κατονομάζει, ενώ είναι γνωστοί.

H εκλογή Μητσοτάκη και ο Τσίπρας

Το δημοσίευμα του Documento, υποστηρίζει πως έχει πληροφορίες από ασφαλής πηγές, ότι το δίκτυο των ιδιωτικών πρακτόρων είχε πει σε σχέση με το μπλοκάρισμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή την περίεργη και προβληματική διαδικασία που ανέδειξε πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν επίσης αυτό που φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα στην θαλαμηγό της συνεργάτιδας του Κατερίνας Παναγοπούλου ύστερα από παγίδευση, και έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες για να δημιουργηθεί η εικόνα ενός πρωθυπουργού όποιος κάνει διακοπές σε κότερο μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Το ίδιο δίκτυο παρακολούθησε τον Τσίπρα κατά το μυστικό ταξίδι του στην Γαλλία και το εμφάνισε ως οικογενειακή εκδρομή στην Disneyland.
Όσον αφορά στην εκλογή Μητσοτάκη, η εφημερίδα αναφέρεται στην παραίτηση της Infosolutions, όταν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία στις 22/11/2015, μια υπόθεση που δεν έχει διαλευκανθεί ενώ, "τουλάχιστον μία ξημε΄ρε πριν από το «φιάσκο», σχεδόν όλοι τους γνώριζαν ότι οι εκλογές δεν θα γινουν, γεγονός που είχε παραδεχθεί δημόσια και ο Άδωνις Γεωργιάδης", τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Genius System για την ανάληψη από την Vodafone της εκλογικής διαδικασίας προέδρου, ενώ η προσφορά που έδωσε ήταν κατά 150.000 ευρώ ακριβότερη, τουλάχιστον, φτάνοντας το 1.200.000 ευρώ,  αλλά και την καταγγελία Νίκου Καραχάλιου, τότε συμβούλου στρατηγικής των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη για νοθεία της εκλογικής διαδικασίας για απουσία επιτήρησης της διαδικασίας, η οποία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι όταν «έπεσε» το σύστημα, ενώ ο Μεϊμαράκης προηγούνταν με 56%.
Αναφορικά με το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι λίγες ώρες αφότου είχε λάβει μέρος στην διάσκεψη της Λισαβόνας, όπου είχε συναντηθεί με ηγέτες των 7 χωρών του νότου της ΕΕ (Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο) γράφει: ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild από το 2010 η χώρα ετοιμαζόταν εγκαταλείψει την σκληρή και ασφυκτική εποπτεία των μνημονίων όπως και έγινε.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό απόλυτη μυστικότητα.
Εεκτός από εκπροσώπους της Rothschild ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με εκπροσώπους της γαλλικής εταιρείας L’Oréal η οποία ενδιαφερόταν για την πραγματοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στην Ελλάδα.
Η Ν.Δ. ουσιαστικά σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις για το χρέος δημοσιοποιώντας, ότι δήθεν ο Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει οικογενειακώς στην Disneyland.
vima_3.JPG

documento.JPG

Καραμανλής: Εμένα με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες

Οι υποκλοπές έκαναν την «παρουσία» τους και στην εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε παρουσίαση βιβλίου στη Λάρισα όπου υπήρξε και μια σημαντική αποκάλυψη για τις ημέρες της διακυβέρνησής του και που δεν μπορεί παρά να σχετίζεται και με το σήμερα.
Πρόκειται για εκμυστήρευση του πρώην πρωθυπουργού από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» , εκδόσεις Λιβάνη.
Όταν στο πόντιουμ βρέθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου, είπε:
– Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος μου επιτρέπει να μεταφέρω μια φράση από τη συζήτηση που είχαμε χθες για τις υποκλοπές…

Ο πρώην πρωθυπουργός τού έγνεψε «πες το»:
– «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες»!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης