Πολιτική

Yποκλοπές: Ο ρόλος του παρακρατικού μηχανισμού στην εκλογή Μητσοτάκη, των ξένων πρακτόρων και η αποκάλυψη του κοινού παρονομαστή

Yποκλοπές: Ο ρόλος του παρακρατικού μηχανισμού στην εκλογή Μητσοτάκη, των ξένων πρακτόρων και η αποκάλυψη του κοινού παρονομαστή
Πρακτικά στην Ελλάδα από το 2019 λειτουργεί ένα κατασκοπευτικό δίκτυο που εξυπηρετούσε εκτός από σκοπούς τρίτων (πάντα ενάντια στους κανόνες ασφαλείας της χώρας) και την ελληνική κυβέρνηση στις ανάγκες παρακολούθησης.
Σχετικά Άρθρα

Ένα δίκτυο κατασκοπείας το οποίο φαίνεται να εμφανίζεται ως εταιρεία κυβερνοασφάλειας είχε εγκατασταθεί στη χώρα και δρούσε με την κάλυψη του Μαξίμου, παρέχοντας ως αντάλλαγμα τις παρακολουθήσεις που επιθυμούσε, γράφει στο φύλλο της Κυριακής 20 Νοεμβρίου η εφημερίδα Documento.
Όπως αναφέρει, η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανίσει το Ρredator ως ιδιωτική υπόθεση που δεν συνδέεται με τον ίδιο προσκρούει στα γεγονότα και κυρίως την επιμονή του να μιλάει αόριστα για λογισμικό Ρredator.
Το Ρredator αποτελεί ένα κακόβουλο λογισμικό που όμως συνδέεται με την εταιρεία Intellexa την οποία επιμελώς δεν αναφέρει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δημιουργεί την εντύπωση ότι από πίσω μπορεί να κρύβεται οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει πολίτες, ή και κρατικούς αξιωματούχους.
H Intellexa συνεχίζει, συνδέεται με το μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό δεν αναφέρεται.

Τι είναι

Στην πραγματικότητα είναι μια εταιρεία κατασκοπείας η οποία φτιάχτηκε στα πρότυπα των μυστικών μονάδων UNIT 81 και UNIT 8200 των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ από πρώην στελέχη τους.

Τον Ιούλιο του 2021 ένας πρώην λοχαγός της Intellexa φτάνει στην Αθήνα ως στέλεχος της Intellexa, η οποία έχει συσταθεί το Μάρτιο του 2020, και το σύστημα μπαίνει σε πλήρη πλήρη λειτουργία.
Έχει επαφή με κλειστό κύκλο της ΕΥΠ και αλληλοσυμπληρώνονται στην παρακολούθηση στόχων.
Το γεγονός ότι εκτός από το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη, τέσσερις ακόμα στόχοι του predator ήταν ταυτόχρονα και στόχοι της ΕΥΠ μέσα από «νόμιμες επισυνδέσεις» επιβεβαιώνουν το κοινό ενδιαφέρον αλλά και τον κοινό εντολέα των παρακολουθήσεων.

Οι σκοποί

Πρακτικά στην Ελλάδα από το 2019 λειτουργεί ένα κατασκοπευτικό δίκτυο που εξυπηρετούσε εκτός από σκοπούς τρίτων (πάντα ενάντια στους κανόνες ασφαλείας της χώρας) και την ελληνική κυβέρνηση στις ανάγκες παρακολούθησης.

Στο δίκτυο αυτό έχουν δοθεί και χρήματα από την ΕΥΠ και τα απόρρητα κονδύλια τα οποία διαχειρίζεται το ΚΕΤΥΑΚ, το τμήμα της ΕΥΠ που δημιουργήθηκε για την κυβερνοασφάλεια της χώρας.
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε σχέση και μυστική συμφωνία με την Intellexa SA, τότε η εταιρεία από την εμφάνιση της ακομη στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γίνει φύλλο και φτερό ως εταιρεία στην οποία δραστηριοποιούνται τα πιο επίλεκτά στελέχη των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.
Όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση των ονομάτων των παρακολουθούμενων στα οποία συμπεριλαμβάνονται, από τον υπουργό Εξωτερικών έως τα στελέχη του Μαξίμου και το περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να την συνδέει με τις παρακολουθήσεις, μιλώντας αόριστα για ιδιώτες τους οποίους ούτε ξέρει, ούτε τους κατονομάζει, ενώ είναι γνωστοί.

H εκλογή Μητσοτάκη και ο Τσίπρας

Το δημοσίευμα του Documento, υποστηρίζει πως έχει πληροφορίες από ασφαλής πηγές, ότι το δίκτυο των ιδιωτικών πρακτόρων είχε πει σε σχέση με το μπλοκάρισμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή την περίεργη και προβληματική διαδικασία που ανέδειξε πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν επίσης αυτό που φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα στην θαλαμηγό της συνεργάτιδας του Κατερίνας Παναγοπούλου ύστερα από παγίδευση, και έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες για να δημιουργηθεί η εικόνα ενός πρωθυπουργού όποιος κάνει διακοπές σε κότερο μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Το ίδιο δίκτυο παρακολούθησε τον Τσίπρα κατά το μυστικό ταξίδι του στην Γαλλία και το εμφάνισε ως οικογενειακή εκδρομή στην Disneyland.

Όσον αφορά στην εκλογή Μητσοτάκη, η εφημερίδα αναφέρεται στην παραίτηση της Infosolutions, όταν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία στις 22/11/2015, μια υπόθεση που δεν έχει διαλευκανθεί ενώ, "τουλάχιστον μία ξημε΄ρε πριν από το «φιάσκο», σχεδόν όλοι τους γνώριζαν ότι οι εκλογές δεν θα γινουν, γεγονός που είχε παραδεχθεί δημόσια και ο Άδωνις Γεωργιάδης", τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Genius System για την ανάληψη από την Vodafone της εκλογικής διαδικασίας προέδρου, ενώ η προσφορά που έδωσε ήταν κατά 150.000 ευρώ ακριβότερη, τουλάχιστον, φτάνοντας το 1.200.000 ευρώ,  αλλά και την καταγγελία Νίκου Καραχάλιου, τότε συμβούλου στρατηγικής των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη για νοθεία της εκλογικής διαδικασίας για απουσία επιτήρησης της διαδικασίας, η οποία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι όταν «έπεσε» το σύστημα, ενώ ο Μεϊμαράκης προηγούνταν με 56%.

Αναφορικά με το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι λίγες ώρες αφότου είχε λάβει μέρος στην διάσκεψη της Λισαβόνας, όπου είχε συναντηθεί με ηγέτες των 7 χωρών του νότου της ΕΕ (Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο) γράφει: ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild από το 2010 η χώρα ετοιμαζόταν εγκαταλείψει την σκληρή και ασφυκτική εποπτεία των μνημονίων όπως και έγινε.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό απόλυτη μυστικότητα.
Εεκτός από εκπροσώπους της Rothschild ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με εκπροσώπους της γαλλικής εταιρείας L’Oréal η οποία ενδιαφερόταν για την πραγματοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στην Ελλάδα.
Η Ν.Δ. ουσιαστικά σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις για το χρέος δημοσιοποιώντας, ότι δήθεν ο Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει οικογενειακώς στην Disneyland.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης