Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ): Η δόκιμη αστυνομικός δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία

Θεοδωρικάκος (Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ): Η δόκιμη αστυνομικός δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία
Η Ελληνική Αστυνομία είναι για ανθρώπους που θέλουν να υπηρετούν αυτή την χώρα, τους πολίτες, τον Ελληνικό λαό και την ασφάλεια όλων μας.
Στη χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, στο «καθολικό αίτημα της κοινωνίας» για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εγκληματικής δραστηριότητας μέσα σ’ αυτά αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ξεκαθάρισε πως η δόκιμη αστυνομικός που έδινε πληροφορίες στους κακοποιούς δεν έχει πλέον θέση στην ΕΛ.ΑΣ.
Μιλώντας στο «Mega», ο υπουργός επισήμανε πως οι φοιτητικές εστίες και τα Πανεπιστήμια «είναι για τους φοιτητές, είναι οι χώροι που στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας να σπουδάσει το παιδί της, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.
Υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να στηρίξουν την ενοικίαση ξεχωριστών δωματίων ή σπιτιών για τα παιδιά τους και γι’ αυτό υπάρχουν οι φοιτητικές εστίες που δυστυχώς, εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας.
Σε χώρους στους οποίους διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά που μένουν εκεί.
Γι’ αυτό επενέβη η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιχείρηση».

«Αναβαθμίζουμε τα πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εστίες»

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «όλοι μαζί περάσαμε ένα μήνυμα: Αναβαθμίζουμε το πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες, προσφέροντας πρώτα απ’ όλα ασφάλεια στα παιδιά, στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους και προστασία σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία των πάντων και γιατί σεβόμαστε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αυτά που έχουμε δώσει όλοι μας προκειμένου να υπάρχουν αυτές οι υποδομές, οι τόσο αναγκαίες για την παιδεία μας».
Όπως συμπλήρωσε, κατά την αστυνομική επιχείρηση στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου την Τρίτη, εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις με 32 κακοποιούς, οι οποίοι για πολλά χρόνια έκαναν εμπόριο ναρκωτικών, είχαν όπλα και συμμετείχαν σε ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.
«Οι πολίτες από τις περιοχές του Ζωγράφου και της Καισαριανής καταλαβαίνουν τι λέω και είναι βέβαιο ότι θα ανακουφιστούν από αυτή τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας» δήλωσε.
Αναφερόμενος στη συλληφθείσα δόκιμη αστυνομικό, τόνισε πως «οι πράξεις της είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού. Θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες διαδικασίες, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στις τάξεις την Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Ελληνική Αστυνομία είναι για ανθρώπους που θέλουν να υπηρετούν αυτή την χώρα, τους πολίτες, τον Ελληνικό λαό και την ασφάλεια όλων μας.

Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί και περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, υπάρχει παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Όποιος μετέδιδε σε κακοποιούς πληροφορίες που αφορούσαν τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν μπορεί να έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε:
«Δεν είναι δυνατόν κάποιος να μην ενοχλείται από εγκληματίες που πωλούν ναρκωτικά κι έχουν περίστροφα μέσα στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου και να την έχουν μετατρέψει σε ορμητήριο για τις εγκληματικές τους δράσεις και να ενοχλείται από την επέμβαση της Αστυνομίας.
Οι αστυνομικές αρχές κάνουν αυτό που πρέπει και έχουν την επιδοκιμασία κάθε λογικού πολίτη.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία να γνωρίζουμε είχαν συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία αποτελούσαν αποδεικτικά στοιχεία. Δεν ήταν πρόχειρες καταγγελίες ότι οι εστίες είχαν μετατραπεί σε χώρους παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Θα καθόμασταν να το σκεφτούμε πολύ για το τι θα πει ο καθένας; Έπρεπε να κάνουμε το καθήκον μας, γιατί η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τα παιδιά μας πρώτα απ’ όλα, τους φοιτητές και ασφαλώς και τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης