Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ: «Τερατογένεση» μία κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα - Εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρουλάκης

Ο Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ: «Τερατογένεση» μία κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα - Εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρουλάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο εκλογικός νόμος - Δηλώνει ανοιχτός για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα

Σκληρά διλήμματα ενόψει των επόμενων εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ την Κυριακή (11/9/2022).
Χαρακτήρισε πιθανό τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα κάνοντας λόγο για πολιτική τερατογένεση.
Εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ για τις παρακολουθήσεις, είπε πως είναι νόμιμες και έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του ζητήματος από την αντιπολίτευση.
Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα υλοποιηθούν χάρη στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και είναι σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού, σημείωσε.
Υποστήριξε, πως υπάρχει ενεργειακή επάρκεια ενώ τόνισε πως θα υπάρξει στήριξη του ηλεκτρικού και του αερίου.
Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε πως έχουν σημαντικούς πόρους για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Για την επενδυτική βαθμίδα εκτίμησε, πως θα επιτευχθεί ο στόχος αν και παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση λόγω πολιτικής αστάθειας.
Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά τόνισε, πως δεν μπορεί να διανοηθεί μία σύρραξη με την Τουρκία ενώ δήλωσε ανοιχτός για μία συνάντηση με τον Erdogan.
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία επανέλαβε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Επενδυτική βαθμίδα

Για το στόχο επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «θα τον πετύχουμε».
«Η όποια καθυστέρηση δεν θα σχετίζεται τόσο με την οικονομική μας πολιτική όσο με τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας», συμπλήρωσε.
«Ναι, η επίλυση του να έχουμε σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα», ανέφερε.

Στήριξη για ρεύμα και αέριο

«Εξετάζουμε έναν τρόπο στήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ώστε οι πολίτες να έχουν κίνητρο για εξοικονόμηση της ενέργειας. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Κάθε νοικοκυριό θα έχει στήριξη. Η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι έχουμε από το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, ένα ακόμη ψέμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Το πρόβλημα στο φυσικό αέριο: Διπλή παρέμβαση, επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και παρέμβαση στην αντλία για να ενθαρρύνουμε τα νοικοκυριά να κάνουν μετάπτωση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Θα υπάρξει γενναία επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου να γίνει σχετικά λογική η τιμή. Προσβλέπουμε και στις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Είμασταν από τους πρώτους που εισηγηθήκαμε πλαφόν συνολικά στις τιμές του φυσικού αερίου, όχι μόνο στο ρωσικό. Η Ευρώπη θα εισηγηθεί μηχανισμό ανάκτησης, παρεμφερή με αυτόν που έχουμε ήδη εφαρμόσει. Εκτιμώ ότι οι προτάσεις της Κομισιόν θα κινηθούν σ' αυτή την κατεύθυνση», εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Ενεργειακή επάρκεια

Ο κ. Μητσοτάκης εντόπισε την ύπαρξη παραπληροφόρησης από την αντιπολίτευση για τις τιμές του ρεύματος.
Έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε για να εξασφαλισθεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας, έχουμε δεσμεύσει ήδη επαρκή φορτία LNG, έχει διπλασιασθεί η χωρητικότητα της Ρεβυθούσας και κάνουμε βήματα για να μειώσουμε τη χρήση φυσικού αερίου με αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια από λιγνίτη, να είμαστε έτοιμοι και για πλήρη διακοπή παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, επισήμανε.

Απολιγνιτοποίηση

Για την απολιγνιτοποίηση είναι ενδιαφέρουσα η κριτική της αντιπολίτευσης. Μειώνεται εδώ και μια δεκαετία η χρήση. Η απολιγνιτοποίηση είναι μονόδρομος. εχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η καταφυγή στο λιγνίτη είναι προσωρινό μέτρο όσο το φυσικό αέριο βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα τιμών- δεν μπορεί να είναι για πάντα, παρατήρησε.
«Η καταφυγή στον λιγνίτη για 1-2 χρόνια είναι προσωρινό μέτρο και έχει οικονομικό νόημα όσο οι τιμές του φυσικού αερίου είναι στα εξωφρενικά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Ταμείο Ανάκαμψης

Για τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης είπε ότι έχουν σημαντικούς πόρους για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ δίνουν πλαίσιο στήριξης.
«Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν σχεδιαστεί για να διατεθούν σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και οικονομία», υπογράμμισε.

Κατώτατος μισθός

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό και το εύρος της αύξησης τον Μάιο απάντησε: «Ο νόμος ορίζει με σαφήνεια τη διαδικασία μέσα από την οποία προσδιορίζεται η αύξηση.
Θα ξεκινήσει αρχές του χρόνου. Αυτό είναι το συνετό. Απαιτείται ετήσιος προγραμματισμός και για τις επιχειρήσεις. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το ύψος της αύξησης».

Εκλογικός νόμος

«Έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί. Θα πορευθούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να αλλάξω τον εκλογικό νόμο και να αλλάξω τον πήχη της αυτοδυναμίας για να κερδίσω τις εκλογές.
Εκτός από μία περίπτωση: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι μία “βόμβα” για την πολιτική σταθερότητα και δεχθεί να αλλάξουμε από κοινού τον εκλογικό νόμο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεύτερες εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την απλή αναλογική καταστροφικό εκλογικό σύστημα για τη χώρα και εκτίμησε πως θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές.
Τόνισε μάλιστα πως υπάρχει δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα.
«Αριθμητικά, μπορεί να συμβεί, αλλά θα συνιστά πολιτική τερατογέννεση», είπε χαρακτηριστικά.
«Με την απλή αναλογική, ενόψει δύσκολου χειμώνα με επιθετικό γείτονα, κινδυνεύουμε να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Κάποιοι ζητούν πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική. Γι' αυτό η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τον εκλογικό κύκλο. Εννοώ αυτό που λέω, θα οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για κυβέρνηση χωρίς ΝΔ


Θέλω να ξέρουν οι πολίτες ότι μετά την πρώτη κάλπη μπορεί να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση, χωρίς τη ΝΔ.
«Να το φανταστούν αυτό οι πολίτες. Αν αυτό σήμερα απηχεί τη βούληση του λαού, έχω επιφυλάξεις. Να ξέρουν οι πολίτες τις συνέπειες. Η πρώτη κάλπη αποκτά τόσο σημαντικά χαρακτηριστικά, λένε τι σημασία έχει, αφού θα πάμε στην δεύτερη. Θέλω να ξέρουν ότι, μαθηματικά τουλάχιστον, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Πιστεύω ότι ο κ.Ανδρουλάκης είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι αλήθεια οι ίσες αποστάσεις.
Για τον κ. Βενιζέλο, τον σέβομαι ιδιαίτερα ως επιστημονική και πολιτική οντότητα, δεν συμφωνώ πάντα μαζί του. Δεν ξεχνώ ότι και ο κ.Βενιζέλος είναι από τους δέκα που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το δίλημμα

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στο δίλημμα «δεύτερη εντολή προόδου ή δεύτερη φορά στη συμφορά» και τόνισε πως αυτό αλλά και η τελική επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι το ζητούμενο των επόμενων εκλογών. «Εάν όχι εμείς ποιοι; Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Δεν την έχω ακούσει. Το δίλημμα "Μητσοτάκης ή Τσίπρας" το καταλαβαίνει ο πολίτης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκαθάρισε πως πολιτικά δεν βρίσκεται κοντά με τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Επίσης είπε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει στελέχη και από άλλους πολιτικούς χώρους. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε πως στην Θεσσαλονίκη παρατηρείται πλέον συνωστισμός εν εξελίξει έργων υποδομής ενώ για το μετρό επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «ποιος πιστεύει ένα κόμμα, που ζωγράφιζε μουσαμάδες»;

Ανασχηματισμός

Για το ενδεχόμενο αναχηματισμού και τη λειτουργία του επιτελικού κράτους απάντησε αρνητικά. «Τρία "όχι". Όχι εκλογές, όχι αλλαγή του εκλογικού νόμου, όχι ανασχηματισμός.
Το επιτελικό κράτος θέτει ένα πλαίσιο που με τη σειρά του θέτει τους κανόνες που λειτουργεί μία κυβέρνηση. Αυτά δεν υπήρχαν στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Παρακολουθήσεις

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση για συγκάλυψη. Δεν πρόκειται να κάνουμε τις μυστικές υπηρεσίες μας φύλλο και φτερό. Πρέπει να υπάρχει σοβαρή λογοδοσία.
Ο κ. Ανδρουλάκης κατανοώ τον θυμό και την οργή του. Έχει πάντα την δυνατότητα να πάει στην ΕΥΠ και στο πλαίσιο του νόμου να λάβει τις απαντήσεις που μπορεί να του δώσει. Δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός. Κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από μία διαδικασία εν δυνάμει παρακολούθησης. Δεν κινδυνεύουμε ούτε από μανάβηδες, ούτε από υδραυλικούς… Θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρετικά αυστηρά φίλτρα. Η παρακολούθηση ήταν νόμιμη και τεκμηριωμένη. Περίμενα περισσότερη πολιτική ευαισθησία.
Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης εκλέχθηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, απέφυγε οποιαδήποτε συνάντηση μαζί μου. Του το ζήτησα δύο φορές. Αλλά το απέφυγε επιμελώς. Το πραγματικό σφάλμα που έγινε, ήταν βούτυρο στο ψωμί του κ. Ανδρουλάκη. Η γραμμή ρήξης ήταν προαποαποφασισμένη», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρέπει να διαφυλαχθεί το απόρρητο, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η προστασία του απορρήτου δεν πρέπει να αρθεί.
Υπήρξε σφάλμα, κατανοώ την κριτική της αντιπολίτευσης, αλλά να καλλιεργείται η εικόνα ότι όλη η ζωή στη χώρα περιστρέφεται γύρω από τις παρακολουθήσεις, διαφωνώ, σημείωσε.

Ελληνοτουρκικά

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις Erdogan.
«Καταλαβαίνω γιατί πριν από μία εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα της Τουρκίας επικεντρώνονται στον εθνικισμό. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε ένα μπαράζ θερμών δηλώσεων. Θα ήταν ανεύθυνο. Αλλά θα δίνουμε πάντα σαφείς απαντήσεις στην απόλυτη διαστρέβλωση, καθώς η Τουρκία παρουσιάζει την Ελλάδα ως αυτή που προκαλεί την ένταση. Δεν είμαι αυτός που είπε «Erdogan γιοκ» ως προς την επικοινωνία μεταξύ δύο αρχηγών κρατών. Τα έχω ακούσει ξανά στο παρελθόν. Εκτιμώ ότι θα συναντηθούμε και πάλι. Θα υπάρχουν ευκαιρίες. Ακόμα και στο φόρουμ της Πράγας, θα ήμουν ανοιχτός», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύρραξη Ελλάδας – Τουρκίας

«Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας- Τουρκίας. Με την Τουρκία επιτιθέμενη, κι αν συνέβαινε, η απάντηση στην Τουρκία θα ήταν καταλυτική, δε νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά.
«Η στάση μας στην Ουκρανία δεν είναι μόνο στήριξη των αμυνόμενων.
Είναι στάση που θέτει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των χωρών που σέβονται κανόνες διεθνούς δικαίου και εκείνους που πιστεύουν στο νόμο του ισχυρού. Πολύ σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί ειρήνη με τους δικούς της όρους. Να κοπεί ο βήχας σε όσους φαντασιώνονται ότι μπορεί να τους βγει μια τέτοια ρητορική», συνέχισε.

Προσφυγικό

«Η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε σε θέση να φυλάμε τα σύνορα. Θερμές ευχαριστίες σε αστυνομία, λιμενικό, ένοπλες δυνάμεις για την προστασία των συνόρων, όχι από πρόσφυγες, αλλά από ανθρώπους που πέφτουν θύματα εργαλειοποίησης από τη γείτονα χώρα και από κυκλώματα με στόχο οικονομικά οφέλη», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα ενισχύσουμε περισσότερο τα χερσαία σύνορά μας με επιπλέον μέτρα επιτήρησης, θα εξακολουθούμε να στέλνουμε το μήνυμα της ενεργητικής αποτροπής. Σέβομαι το ρόλο των περισσότερων ΜΚΟ, έχουμε συνεργαστεί με πολλές, αλλά για κάποιες το προσφυγικό είναι "μπίζνα". Έχουμε πια μητρώο ΜΚΟ, ξέρουμε με ποιες θέλουμε να συνεργαζόμαστε και ποιες είναι προβληματικές. Και πολιτικά κατακριτέα η εργαλειοποίηση του προσφυγικού. Όσοι φτάνουν και είναι πρόσφυγες έχουμε επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης και πλέον οι δομές είναι ανθρώπινες», πρόσθεσε.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορία και σημείωσε πως το 2016 είχαν γίνει παρεμβάσεις για να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών σταθμών στην Ελλάδα.
«Είμαστε σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε εξωτερικές παρεμβάσεις στις εκλογές.
Μπορεί ο Erdogan να θέλει άλλο πρωθυπουργό, αλλά θα του πω ότι αυτό το επιλέγει μόνο ένας: ο ελληνικός λαός», επισήμανε.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία τόνισε πως «η στήριξη δεν πρόκειται να είναι εις βάρος της χώρας».
mits_1.jpg

Στέγαση φοιτητών

Είπε ότι το πρόγραμμα για τη στέγαση φοιτητών είναι άμεσο, ενώ σύντομα θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δανεισμού με πολύ χαμηλά επιτόκια.
«Μας απασχολεί το ζήτημα της φοιτητικής στέγης» είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ανοιχτός σε κάθε τεκμηριωμένη και επεξεργασμένη πρόταση της αντιπολίτευσης.
«Η μεγαλύτερη ανισότητα σήμερα στη χώρα είναι η ανεργία» τόνισε, προσθέτοντας ότι τα μεγαλύτερα επίπεδα φτώχειας δεν είναι στους ηλικιωμένους, είναι σε μεσήλικες που δεν έχουν εργασία. «Η καλύτερη πολιτική αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων είναι μια πολιτική η οποία μειώνει γρήγορα την ανεργία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους, έχουμε την πιο γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να την μειώσουμε και άλλο» είπε

Ασφάλεια

«Η βία βαίνει μειούμενη, η Αστυνομία έχει ενισχυθεί και πολλά άβατα δεν υπάρχουν πια. Στα πανεπιστήμια προχωρούμε με δυσκολίες είναι αλήθεια στην εφαρμογή του νόμου.
Πρέπει τα πανεπιστήμια μας να είναι ασφαλή, ως εκ τούτου έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος.
Ωστόσο, είναι σαφές πως ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες μορφές βίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δημόσια υγεία

Σε ερώτηση για τη δημόσια υγεία και την κατάσταση των δημοσίων περιφερειακών νοσοκομείων, είπε ότι το ζήτημα της στελέχωσης απασχολεί την κυβέρνηση. «Το υπουργείο Υγείας θα εξαγγείλει σύντομα μέτρα και κίνητρα. Δεν πρέπει να αισθάνονται οι συμπολίτες μας στην περιφέρεια, πολίτες β' κατηγορίας. Η πανδημία ανέδειξε πολλές διακρίσεις στην ποιότητα της περίθαλψης. Υπήρχε διαφορετική επίδοση νοσοκομείων της περιφέρειας. Μας προβληματίζει. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η έμφαση στην ποιότητα θα πρέπει να έχει οριζόντια χαρακτηριστικά. Αυτός ο εξορθολογισμός του υγειονομικού χάρτη της χώρας, πρέπει να προχωρήσει. Γιατί μπορεί να έχουμε δομές αλλά να μην είναι σωστά στελεχωμένες. Απολύτως πιστοί στη δέσμευσή μας ότι δεν θα κλείσει καμία δομή, πρέπει να σκεφτούμε την αναδιάταξη των δυνάμεών μας», ανέφερε.

Δημογραφικό

Για το δημογραφικό πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως είναι ένα ζήτημα που χρήζει ευρείας διακομματικής συναίνεσης και προανήγγειλε σημαντικές πρωτοβουλίες.

Γυναικοκτονία

«Αποδέχομαι τον όρο της "γυναικοκτονία". Γιατί θέλω να προσδιορίσω ότι αυτά τα εγκλήματα, αυτά που τα κρύβαμε κάτω από το χαλί, πρέπει να αποκτήσουν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό ο οποίος δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη και ξεχωριστή νομική κατοχύρωση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μία γυναικοκτονία είναι πιο απεχθής από δολοφονία ενός παιδιού ή ηλικιωμένου. Ναι, να χρησιμοποιούμε τον όρο γιατί αυτό επιβάλλει το σπάσιμο της σιωπής γύρω από εγκλήματα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΛΟΑΤΚΙ

Για την επιτροπή που αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και το ενδεχόμενο καθιέρωσης γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και για το αν θα αποκτήσει νομική υπόσταση ο όρος «γυναικοκτονία» ανέφερε: «Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει εθνική στρατηγική για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.
Έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Καταργήθηκε, πχ η απαγόρευση αιμοδοσίας, καταργήσαμε θεραπείες μεταστροφής, ρυθμίστηκε το ζήτημα των επεμβάσεων σε intersex βρέφη.
Για πρώτη φορά άτομα που ανοικτά είναι ομοφυλόφιλα συμμετέχουν σε ελληνική κυβέρνηση.
Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται από κεντροδεξιά κυβέρνηση. Υπάρχει ήδη νομική κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης. Για τον πολιτικό γάμο, κάθε πράγμα στον καιρό του.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης