Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη ΔΕΘ για τον εκλογικό νόμο – Η Ελλάδα αντέχει

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη ΔΕΘ για τον εκλογικό νόμο – Η Ελλάδα αντέχει
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία αποδίδει υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα αποσαφηνίσει τι θα γίνει με τον εκλογικό νόμο διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε πως το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία αποδίδει.
«Ο εκλογικός νόμος είναι εργαλείο, όχι αυτοσκοπός.
Έχουν κατατεθεί απόψεις στο δημόσιο διάλογο, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στο ζήτημα, θα κλείσει οριστικά το θέμα, να μην σπεύδει κανείς να προεξοφλεί τις απόψεις του προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου.

Αποδίδει το σχέδιο για την οικονομία

Όπως είπε ο κ.Οικονόμου, το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία αποδίδει, καθώς υποστήριξε ότι παρά τις απανωτές κρίσεις η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό 7,7% στο β' τρίμηνο.
«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της, κάτι που δεν έγινε τυχαία, αλλά οφείλεται στην επαγγελματική διαχείριση ενός άρτια καταρτισμένου σχεδίου.
Η ελληνική οικονομία αντέχει και ενδυναμώνεται.
Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση για τη στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων» είπε ο κ.Οικονόμου, επισημαίνοντας πως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και πως ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικεύσει τα έκτακτα και τα μόνιμα μέτρα.
«Ο πρωθυπουργός θα δείξει τον ασφαλή δρόμο μέσω του οποίου θα πορευτούμε μέσα από τις Συμπληγάδες των κρίσεων» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι παρά τις τεκτονικές αλλαγές, η Ελλάδα αντέχει καλύτερα από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης

Προτάσεις για ενέργεια

Αναφερόμενος στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Ενέργειας ο κ.Οικονόμου είπε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τη λήψη άμεσων και γενναίων μέτρων τονίζοντας ότι είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αναβλητικότητα.
Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις Μητσοτάκη από επταμήνου βρίσκονται πλέον στη βασική ατζέντα στο συμβουλίου ενώ σημείωσε πως το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και άρα απαιτούνται ευρωπαϊκές λύσεις.

Υπόθεση Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καταστροφή των στοιχείων σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και στην εξεταστική επιτροπή.
«Θα βγουν συμπεράσματα από εκεί.
Δεν γνωρίζω για καταστροφές, τα γνωρίζουν αυτοί που οφείλουν από το νόμο» είπε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος σχολιάζοντας την αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από τις εργασίες της Εξεταστικής, σημείωσε ότι με την αποχώρηση τους αποδεικνύεται η επιλογή τους να προσεγγίζουν το θέμα με όρους θεάματος και δημιουργίας εντυπώσεων.

Για Τουρκία

Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την Τουρκία, ο κ.Οικονόμου έκανε λόγο για επίμονη και αδιέξοδη πορεία.
«Η ελληνική διπλωματία αποδομεί τα ανιστόρητα επιχειρήματα της Τουρκίας.
Η Ελλάδα είναι ενισχυμένη για να αντεπεξέλθει στην οποιαδήποτε πρόκληση, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης