Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Προσωπική επιλογή Μητσοτάκη η επίθεση στους νέους στο ΑΠΘ - Εκπροσωπεί την ολιγαρχία

Βαρουφάκης: Προσωπική επιλογή Μητσοτάκη η επίθεση στους νέους στο ΑΠΘ - Εκπροσωπεί την ολιγαρχία
«Η Μητσοτάκης ΑΕ επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική διαδικασία χτυπώντας την νεολαία στο ΑΠΘ», τόνισε ο πρώην υπουργός 

Για «προσωπική επιλογή» του πρωθυπουργού να «επιτεθεί» στη νεολαία έκανε λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του προς τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο 28/5/2022.
«Η Μητσοτάκης ΑΕ επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική διαδικασία χτυπώντας την νεολαία στο ΑΠΘ. Είναι προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη αυτή η επίθεση στη νεολαία», είπε και προσέθεσε: «Το δίλημμα όμως που θέτει ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα είναι ολιγαρχία ή αναρχία. Αποδεχτείτε την ολιγαρχία την οποία εκπροσωπώ εγώ, ουσιαστικά μας λέει ή την "αναρχία"».
«Τα πανεπιστήμιά μας είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας.
Έχουμε μια άρχουσα τάξη που δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό γιατί τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν εκεί και παρ' όλα αυτά διαχειρίζεται ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα για το οποίο δεν έχει κανένα ενδιαφέρον», συνέχισε.

Επίθεση στα ΜΜΕ

Κατηγόρησε, επίσης, «τα μέσα μαζικής εξαπάτησης» ότι «πασχίζουν να αφανίσουν» το ΜέΡΑ25.
«Είναι τιμή μας και χαρά μας το μίσος τους, γιατί είναι το μίσος της ολιγαρχίας», σημείωσε, κάνοντας λόγο για «ιερή υποχρέωση» να «φτάσει παντού» το ραδιόφωνο του κόμματος.
Αναφερόμενος στην «κληρονομιά του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου», είπε: «Το 1ο μας αυτό Συνέδριο απάντησε και με ένα κάλεσμα ενότητας στην πραγματική αγωνία των ανθρώπων εκεί έξω να φύγει η Δεξιά. Καλέσαμε τους πάντες σε ένα διάλογο για το ελάχιστο κοινό πρόγραμμα που θα πρέπει να είναι η βάση για τη ρήξη με την ολιγαρχία. Καταθέσαμε τις 7+1 τομές για να συζητηθούν», ενώ επισήμανε πως το κόμμα δεν έχει λάβει απάντηση ως σήμερα.
«Δεν έχει σημασία, είναι δουλειά μας η πρόταση αυτή για προεκλογική παλλαϊκή σύγκληση να πάει εκεί έξω. Πριν από τις εκλογές μιλάμε για όλα, μετά πλέον όμως, όχι», υπογράμμισε.
Κλείνοντας, ο Γ. Βαρουφάκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς είμαστε ενάντια στη βία, αλλά είμαστε ενάντια στα αίτια της βίας. Αυτό σημαίνει ότι στο ΑΠΘ είμαστε εναντίον στα ΜΑΤ. Είμαστε εναντίον του Πούτιν, αλλά και εναντίον του ΝΑΤΟ που τον δημιούργησε.

Κόμμα ρήξης

Είμαστε εναντίον της Μητσοτάκης ΑΕ και θα κάνουμε τα πάντα για να τους ρίξουμε, αλλά είμαστε και εναντίον όσων έφεραν την παλινόρθωση της Δεξιάς μετά την συνθηκολόγηση το βράδυ του δημοψηφίσματος του 2015».
«Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών, είναι η εξουσία των ολίγων. Εμείς είμαστε το κόμμα της ρήξης με αυτή την εξουσία.
Και επειδή είμαστε σε μια σκληρή προεκλογική διαδικασία, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα μας πει "ολιγαρχία ή αναρχία", ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για δήθεν "2η φορά Αριστερά", εμείς ζητάμε πρώτη φορά ρήξη με κάθε αυταρχισμό. Πρώτη φορά ρήξη με την αυταπάτη ότι η απελευθέρωση από την εξουσία της ολιγαρχίας είναι αυταπάτη», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης