Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Υψηλού ρίσκου επιλογή το άνοιγμα των σχολείων

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Υψηλού ρίσκου επιλογή το άνοιγμα των σχολείων
Η προσαύξηση των self test δεν εγγυάται ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία ως χώρος υπερμετάδοσης είπε ο κ.Ξανθός
Σχετικά Άρθρα

Υψηλού ρίσκου επιλογή χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.
«Έχουμε μια επιλογή υψηλού ρίσκου με το άνοιγμα των σχολείων σε αυτή την φάση και χωρίς τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες.
Έπρεπε να έχει προηγηθεί παρέμβαση που να μειώσει στις τάξεις τον αριθμό των μαθητών στα πολυπληθή τμήματα, δεν έγινε αυτό το πράγμα, που ζητείται εδώ και 1,5 χρόνο από τους εκπαιδευτικούς και τους επιστήμονες» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Ξανθός.
«Δεν έγινε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ατομική προστασία και των εκπαιδευτικών αλλά και των παιδιών με επιδοτούμενες μάσκες υψηλής προστασίας και από μόνη της η προσαύξηση των self test που από την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να διενεργούνται, κατά την άποψή μου δεν εγγυάται ότι δεν λειτουργήσουν τα σχολεία ως χώρος υπερμετάδοσης και άρα θα επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση» υποστήριξε ο κ.Ξανθός, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι τραγικό λάθος αν υιοθετηθεί μια προσέγγιση ότι έρχεται το τέλος της πανδημίας με την μετάλλαξη Omicron, καθώς δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί αυτό το στέλεχος σε πληθυσμούς μεγάλης ηλικίας.

Ήπια η Omicron σε νέους και εμβολιασμένους

«Μέχρι στιγμής προσβάλλονται οι νέοι άνθρωποι κατά τεκμήριο που κυκλοφορούν, διασκεδάζουν, ταξιδεύουν και γι’ αυτό ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πάρα πολύ χαμηλός.
Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι έχει μια ηπιότερη διαδρομή σε εμβολιασμένα άτομα και κυρίως σε αυτούς που έχουν κάνει και την τρίτη δόση.
Και μπορεί ακόμα και αν σε ατομικό επίπεδο τα συμπτώματα είναι πιο ήπια, νομίζω όμως ότι σε επίπεδο πληθυσμού υπάρχει πρόβλημα τεράστιας μεταδοτικότητας αλλά και του κινδύνου να εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις του ίδιου του αυτού του στελέχους» ανέφερε ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης