Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με απολύσεις απειλεί τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Πλεύρης, παρά την επέλαση της πανδημίας - Νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Με απολύσεις απειλεί τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Πλεύρης, παρά την επέλαση της πανδημίας - Νέα μέτρα μετά τις γιορτές
Ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έχουν το περιθώριο των τριών μηνών που τους καλύπτει η ισχύς του μέτρου, για να αποφασίσουν αν θα κάνουν το εμβόλιο ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται για έκρηξη κρουσμάτων μετά τις γιορτές λόγω της μετάλλαξης Omicron και οι ειδικοί εισηγούνται νέα μέτρα - ακόμη και lockdown - ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απειλεί με απόλυση τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν τεθεί σε αναστολή.
O υπουργός ανακοίνωσε την τρίμηνη παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022, από το βήμα της Βουλής, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς και νοσηλευτές για να μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ.

Οριστικά εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι όσοι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έχουν το περιθώριο των τριών μηνών που τους καλύπτει η ισχύς του μέτρου, για να αποφασίσουν αν θα κάνουν το εμβόλιο ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ.
«Εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να συνεχίσουν να εργάζονται οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής.
Η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει ότι πρέπει να παραταθεί το μέτρο αναστολής εργασίας μέχρι 31/3/2022.
Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί τότε, και εξετάζεται σοβαρά να καταστεί υποχρεωτικό για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.
Θα πρέπει σε αυτό το τρίμηνο να αποφασίσουν.
Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όσο διαρκεί η πανδημία.
Εξετάζεται να μη δοθεί άλλη παράταση του κράτους στο μέτρο της αναστολής και δεν θα μπορέσουν να παρέχουν πλέον την εργασία τους.
Είναι ξεκάθαρο αυτό.
Συνεπώς όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αναστολή καλούνται αυτό το τρίμηνο να πάρουν την απόφασή τους αν θα κάνουν το εμβόλιο για να συνεχίσουν να εργάζονται ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε νέα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα αμέσως μετά τις γιορτές.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η επιτροπή ειδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να εισηγηθεί τα νέα μέτρα προς την κυβέρνηση.
«Συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η επιτροπή ειδικών και υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές.
Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία.
Γι αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί εντός των εορτών και να κάνουν το self test.
Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές.
Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση.
Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης