Πολιτική

Πέτσας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα - Κανείς από την κυβέρνηση δεν είχε γνώση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα

Πέτσας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα - Κανείς από την κυβέρνηση δεν είχε γνώση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα
Τα μέτρα στη χώρα μας απέδωσαν και δούλεψαν στον αριθμό των κρουσμάτων,τόνισε ο Στ. Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Απαντήσεις για όλα, από την πιθανή λήψη νέων μέτρων και την επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, μέχρι και τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας για το τελευταίο θέμα που έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση,  ότι κανείς (από την κυβέρνηση) δεν είχε γνώση για την εν λόγω έρευνα.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στο mega ανέφερε ότι «αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού. Θα μείνω σε αυτή την απάντηση, γιατί αυτό είναι που γνωρίζω και εγώ».
Πρόσθεσε πως «όταν η επιστημονική κοινότητα εξετάζει κάτι, εμείς δεν μπορούμε να πολιτικοποιούμε τη σκέψη κάποιου επιστήμονα. Είναι ένα πλέγμα μέτρων», ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει εμπιστοσύνη στον Σ. Τσιόδρα.
Σημειώνεται ότι άπαντες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχαν ενημερωθεί για τα συμπεράσματα της μελέτης πριν τη δημοσιοποίηση της.
Υπενθυμίζεται ότι τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα για τα δεδομένα του φόρτου νοσηλείας και τη θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό έχει εντάξει στην έρευνα που διενεργεί ήδη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Η μελέτη των δύο επιστημόνων έχει ενταχθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται εδώ και καιρό στην Εισαγγελία, η οποία θέτει υπό διερεύνηση κάθε αναφορά που δημοσιοποιείται και συνδέεται με την υγεία και προστασία των πολιτών. Τα δεδομένα και τα συμπεράσματα των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα θα τεθούν υπόψη του εισαγγελικού λειτουργού που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για ζητήματα που αφορούν συνθήκες νοσηλείας και διαθεσιμότητας των ΜΕΘ σε ασθενείς με Covid 19.

Όχι σε επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών προς το παρόν

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους 60 και άνω, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν δύσκολη, αλλά αποδείχτηκε σωστή.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι το σχέδιο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας, γιατί η κυβέρνηση κρίνει ότι τα μέτρα δουλεύουν.

Περί μέτρων

Αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα δήλωσε ο κ. Πέτσας.
Όπως είπε, «εάν τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε στο τραπέζι, ιδίως να είμαστε προσεκτικοί σε μικτούς χώρους, να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα σε εστίαση και να φοράμε τη μάσκα, νομίζω δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Από τις αρχές της νέα χρονιάς θα φανεί εάν αποδώσουν τα μέτρα που πάρθηκαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν, λοιπόν, αυτά τηρηθούν, είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα».
Σημείωσε δε, πως η περίπτωση της Βρετανίας δεν είναι συγκρίσιμη με την Ελλάδα, καθώς εκεί υπήρχε μεγάλη χαλαρότητα που έδειχνε ότι ήταν σαν να είχε ξεπεραστεί ο κορωνοϊός.
Κατά τον κ. Πέτσα, τα μέτρα στη χώρα μας απέδωσαν και δούλεψαν στον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης