Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου αρχίζει να χάνει τον έλεγχο, ψευδόμενος ο Μητσοτάκης - Η κυβέρνηση ξεμένει από αφήγημα, αξιοπιστία και… συμμάχους

tags :
Το Μαξίμου αρχίζει να χάνει τον έλεγχο, ψευδόμενος ο Μητσοτάκης  - Η κυβέρνηση ξεμένει από αφήγημα, αξιοπιστία και… συμμάχους
Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση, χωρίς αφήγημα πλέον για την πανδημία

Τον έλεγχο της κυβέρνησης έχει χάσει ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από την δημοσίευση της έκθεσης Τσιόδρα-Λύτρα.
Παρόλο που ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας βγήκε να καλύψει πολιτικά τον Πρωθυπουργό επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που η Μίνα Γκάγκα, υφυπουργός Υγείας υποβάθμισε την έκθεση ως μη αντιπροσωπευτική και με κενά, θεωρείται αδύνατο και ανέφικτο ο κ. Μητσοτάκης που μιλάει καθημερινά με τον κ.Τσιόδρα και τα λοιπά επιτελικά στελέχη της υγείας να μην γνώριζε το περιεχόμενο της έκθεσης.
Οπότε, έχει πιαστεί ψευδόμενος και αυτό είναι κάτι το οποίο στηλιτεύουν ακόμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μέχρι και κεντρώα στελέχη.

Θνησιμότητα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ίδια με την Ισπανία των 50 εκατ. πολιτών


Πάμε τώρα και στο μέτωπο της πανδημίας.
Η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση σε σχέση με την θνησιμότητα.
Στην Ελλάδα το ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους από covid 19 είναι διπλάσιο σε σχέση με το μέσο όρο 30 ευρωπαϊκών χωρών σύμφωνα με το ECDC ενώ πλέον η Ελλάδα έχει σχεδόν του ίδιους θανάτους με την Ισπανία των 50 εκατ. κατοίκων…
Ουσιαστικά ζούμε μέρες του προηγούμενου Δεκεμβρίου σε ποσοστά θνησιμότητας.
Τότε δεν υπήρχαν εμβολιασμένοι, τώρα όμως, ακόμα και με σχεδόν 70% εμβολιασμένων, έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Η μονομέρεια με τα εμβόλια δεν έφερε αποτελέσματα – Ίδια θνησιμότητα με πέρυσι που ήμασταν ανεμβολίαστοι όλοι


Αυτό δείχνει ότι βάσει της εξέλιξης της πανδημίας, η εμβολιαστική κάλυψη δεν έφερε καλύτερα αποτελέσματα.
Και σίγουρα δεν είναι πανάκεια στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθεί το κάθε κράτος.
Τα νέα, όμως, που έρχονται είναι χειρότερα.
H μετάλλαξη Omicron η οποία θα επικρατήσει μέσα στους επόμενους μήνες και στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.
Δεν είναι τυχαίο που καθηγητές και επιστήμονες λένε ότι οι νοσηλείες θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο εάν επικρατήσει η Omicron. Και βάσει της μελέτης Τσιόδρα, θα αυξηθούν και οι θάνατοι αφού θα βρεθούν πολλοί συμπολίτες εκτός ΜΕΘ.
Το γνωρίζουν και στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και προσπαθούν να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη με την 3η δόση.

Στα σκουπίδια οι σχεδιασμοί – Η πανδημία θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι καλοκαίρι και βλέπουμε


Το χειρότερο: Η πανδημία θα κρατήσει σίγουρα για άλλους 6-7 μήνες, αφού οι επιστήμονες περιμένουν και 5ο κύμα που θα είναι πλέον με κυρίαρχη μετάλλαξη την Οmicron, το οποίο σημαίνει ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για λήξη της πανδημίας τον Μάρτιο – Απρίλιο πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.
Ασχέτως, αυτό η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει τρωθεί. Πως θα πείσει την άνοιξη για 4η δόση εμβολιασμών;
Ποιος θα πειστεί όταν κάθε 3 μήνες θα χρειάζεται νέα δόση εμβολίου για να έχει κάποιος υψηλά αντισώματα;
Το πιο κρίσιμο είναι ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταφύγει στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ακόμα περισσότερες ηλικιακές ομάδες και αυτό θα φέρει νέα κρίση με κρίσιμες κοινωνικές μάζες.

Ενδεχόμενο πρόταση μομφής για πανδημία από ΣΥΡΙΖΑ – Αν όχι τώρα, πότε;


Οι επόμενες μέρες η Βουλή θα γίνει το επίκεντρο σκληρής επίθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη προετοιμάζεται για σκληρό ροκ το Σάββατο, ενώ σε μία προσπάθεια να δείξει ότι αποτελεί σοβαρή και θεσμική αντιπολίτευση διέγραψε τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Με την επισφαλή θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση για τους δείκτες της πανδημίας, την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα αλλά και την ελλιπή όπως αποδεικνύεται στήριξη του ΕΣΥ, δεν θα απέκλεια ακόμα και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση, χωρίς αφήγημα πλέον για την πανδημία

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο σε δύο, κυρίως, ζητήματα.
Στο θέμα της πανδημίας, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένα πλέον αφήγημα.
Οι υποχρεωτικότητες κόστισαν πολιτικά, το λυγισμένο ΕΣΥ στερείται των υπηρεσιών έμπειρων υγειονομικών, οι 60άρηδες περίπου 400 χιλιάδες δεν έχουν κλείσει ραντεβού, οι γενεσιουργές αιτίες συνωστισμών δεν έχουν καταπολεμηθεί (π.χ στα ΜΜΜ).
Η χώρα με το ζόρι φτάνει το 70% εμβολιασμένους πολίτες (έχουν προστεθεί και εμβολιασμοί παιδιών 5 χρονών!).
Και στις γιορτές των Χριστουγέννων, οι ειδικοί μιλάνε για το απόλυτο χάος στις ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα στήριξης για το ρεύμα και το αέριο - Θα φτάσουν
;

Στο θέμα της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα μέτρα που πήρε το φθινόπωρο είναι ασπιρίνες ενώ η ακριβή ενέργεια – που φέρνει και σειρά αυξήσεων σε όλα τα είδη- θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο.
Γι’ αυτό, προκειμένου τουλάχιστον να έχει ένα μόνο μέτωπο φθοράς, το Σάββατο ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.
Θέλει να μετριάσει την σκληρή κριτική που θα δεχτεί από την αντιπολίτευση που θα θελήσει κάνει τον προϋπολογισμό, απολογία αποτυχίας, όπως λένε στην Κουμουνδούρου…

Το Μαξίμου χάνει συμμάχους σε ΜΜΕ και κέντρο


Πλέον, όμως, εκτός από πολιτικό κεφάλαιο και αφήγημα, το Μέγαρο Μαξίμου χάνει και συμμάχους.
Πριν μέρες, ο Απόστολος Δοξιάδης, γνωστό στέλεχος του Κέντρου, λάτρης της κεντρώας στροφής Μητσοτάκη, τα έχωσε κανονικά στην κυβέρνηση «η οποία με εξαίρεση κάποια στελέχη, διαθέτει πολιτικάντηδες, άθλιους, φαύλοι και ανίκανοι», ότι δηλαδή δεν προωθούν καμία μεταρρύθμιση.
Αυτό αναστάτωσε το Μαξίμου, γνωρίζοντας πόσο στενή σχέση είχε με τον Πρωθυπουργό.
Παράλληλα, τον κίνδυνο απώλειας ψήφων στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά επισήμαναν με άρθρα τους τόσο ο φιλοκυβερνητικός Γιάννης Πρετεντέρης όσο και ο Μανόλης Κοττάκης.
«Υπάρχει αμφισβήτηση ακόμα και από τους δικούς μας; Μας τραβάνε το χαλί;», αναρωτήθηκε κυβερνητικό στέλεχος…
Ένα άλλο, τόνιζε, ότι η φθορά που θα δεχτεί η κυβέρνηση εφεξής θα είναι σφοδρή και μη αναστρέψιμη…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης