Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Τι δείχνει ανάλυση 69 μελετών σε 40 χώρες για τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ – Παγώνη: Οι ΜΕΘ έπρεπε να είχαν περισσότερα κρεβάτια

tags :
Τζανάκης: Τι δείχνει ανάλυση 69 μελετών σε 40 χώρες για τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ – Παγώνη: Οι ΜΕΘ έπρεπε να είχαν περισσότερα κρεβάτια
"Υπάρχει μια ανάλυση 69 μελετών από όλο τον κόσμο με τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ με δείγμα περίπου 45.000 διασωληνωμένων ασθενών, από την οποία προκύπτει ότι η συνολική θνησιμότητα της ελληνικής μελέτης είναι χαμηλότερη", ανέφερε ο Ν. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Στα στοιχεία ανάλυσης 69 μελετών που έχει γίνει σε περίπου 40 χώρες σχετικά με τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ, σημειώνοντας πως «στη μελέτη των Λύτρα-Τσιόδρα, η συνολική θνησιμότητα ήταν 63,5%, εμφανώς κατώτερη από την ανάλυση 45.000 διασωληνωμένων», αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ν. Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ , με φόντο την πολιτική κόντρα που ξέσπασε με αφορμή τη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα, τόνισε πως «η έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα είναι άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο σε ένα σουηδικό περιοδικό δημόσιας υγείας και εξηγεί κάποια συμπεράσματα που εν πολλοίς είναι γνωστά και αυτονόητα».
Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, υπάρχει μια ανάλυση 69 μελετών από όλο τον κόσμο με τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ με δείγμα περίπου 45.000 διασωληνωμένων ασθενών, από την οποία προκύπτει ότι η συνολική θνησιμότητα της ελληνικής μελέτης είναι χαμηλότερη.
Ανέφερε ότι «σύμφωνα με την ανάλυση αυτή που περιλαμβάνει στοιχεία από 40 περίπου χώρες, στην ηλικία 61-70 ετών καταγράφηκε θνησιμότητα 71%, στις ηλικίες 71-80 ετών 77% και στις ηλικίες πάνω από 80 ετών έδειξε θνησιμότητα 84,4%. Στη μελέτη των Λύτρα-Τσιόδρα, η συνολική θνησιμότητα ήταν 63,5%, εμφανώς κατώτερη από την ανάλυση 45.000 διασωληνωμένων».

Παγώνη: Εδώ και χρόνια οι ΜΕΘ έπρεπε να είχαν πολύ περισσότερα κρεβάτια.

«Εδώ και χρόνια οι ΜΕΘ έπρεπε να είχαν πολύ περισσότερα κρεβάτια. Το ποσοστό το γνωρίζαμε και το ξέρουμε όλοι», ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Όπως είπε, «εδώ και 6 χρόνια, σε όλους τους υπουργούς, και στον κ. Ξανθό και τον κ. Κικίλια και τον κ. Πλεύρη έχουμε πει ότι η θέση των διασωληνωμένων είναι μέσα στις ΜΕΘ, είτε πρόκειται για Covid , είτε για non Covid. Εδώ και χρόνια οι ΜΕΘ έπρεπε να είχαν πολύ περισσότερα κρεβάτια. Το ποσοστό το γνωρίζαμε και το ξέρουμε όλοι. Και οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
«Γι' αυτό ζητάμε χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία και προσλήψεις προσωπικού», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης