Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λύτρας για τη μελέτη Τσιόδρα: Μετά τους 400 διασωληνωμένους η θνητότητα στις ΜΕΘ μεγαλώνει

Λύτρας για τη μελέτη Τσιόδρα: Μετά τους 400 διασωληνωμένους η θνητότητα στις ΜΕΘ μεγαλώνει
O κ. Λύτρας ανέφερε ότι τα στοιχεία των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό έδειξαν ότι όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ μεγαλώνει και η θνητότητα
Σχετικά Άρθρα

Η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας μεταξύ των διασωληνωμένων επεσήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Θεόδωρος Λύτρας, σχολιάζοντας τη μελέτη που υπογράφει μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
Αναλύοντας τα δεδομένα που παρουσιάζονται στη μελέτη και έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι τα στοιχεία των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 6η Μαΐου 2021, έδειξαν ότι όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ μεγαλώνει και η θνητότητα.
«Μετά τους 400 στις ΜΕΘ η θνητότητα αυξάνει, αυτήν τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 700, αν κάποιος διασωληνωθεί έχει υψηλότερη θνητότητα απ' ό,τι αν ήταν μικρότερος ο αριθμός των διασωληνωμένων» υποστήριξε ο κ. κύριος Λύτρας μιλώντας στον Σκάι 100,3.
Σημείωσε ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ακόμη κι όταν δεν είναι στα όριά του το ΕΣΥ, ενώ οξύνεται εκτός Αττικής.
Επεσήμανε ότι σε αυτή την εξέλιξη θα μπορούσε να παίξει ρόλο η κούραση, η στελέχωση και τα μέσα που διαθέτουν τα νοσοκομεία.
Τέλος, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούμε έναντι και της παραλλαγής Omicron αυτή τη στιγμή είναι ο εμβολιασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης