Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση σε σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» των συνδικαλιστών – Mέτωπα σε εκπαίδευση, ταμεία, εφορίες και εμβολιαστικά κέντρα

Η κυβέρνηση σε σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» των συνδικαλιστών – Mέτωπα σε εκπαίδευση, ταμεία, εφορίες και εμβολιαστικά κέντρα
4η εξουσία οι δημόσιοι υπάλληλοι σε κρίσιμες θέσεις
Σχετικά Άρθρα

Αποφασισμένο να συγκρουστεί με το «βαθύ κράτος» των συνδικαλιστών του δημοσίου τομέα, την πραγματική 4η εξουσία στη χώρα είναι το Μέγαρο Μαξίμου επ’ αφορμή των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της αξιολόγησης από το Υπουργείο Παιδείας.

4η εξουσία οι δημόσιοι υπάλληλοι σε κρίσιμες θέσεις

Μία εξουσία η οποία έχει παρακωλύσει την εφαρμογή ψηφισμένων νομοσχεδίων στη χώρα, από την τωρινή κυβέρνηση και χωρίς καμία διάθεση να συμβιβαστούν με τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.
Είτε αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία στο οποίο εναντιώθηκαν οι πανεπιστημιακοί, είτε αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις και την εξυπηρέτηση του πολίτη, είτε αφορά τους εμβολιασμούς, είτε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μέσα από την αξιολόγηση και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

Αρνούνται την αξιολόγηση ακόμα και αν δεν υπάρχουν ποινές…


Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα πανελλήνιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενώ οι εκπαιδευτικοί θα εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις όλη την εβδομάδα.
Είχαν προηγηθεί αποφάσεις των δικαστηρίων που έκριναν παράνομες τις απεργίες τους μετά από αντεφέσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία αποτελεί ξανά κόκκινο πανί για φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Το μέτωπο με τους εκπαιδευτικούς δεν είναι τωρινό.
Έχει ξεκινήσει με τα νομοσχέδια για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, η πανεπιστημιακή αστυνομία, τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών – που δεν έγιναν υποχρεωτικοί- αλλά και τα προβλήματα με τα κρούσματα στα σχολεία που απορρέουν από το νόμο του 50%+1.
Απλά να τονίσουμε, ότι ο νόμος προβλέπει αξιολόγηση αλλά χωρίς ποινές. Ακόμα, όμως, και σε αυτό οι συνδικαλιστές αντιδρούν…

Ο ΕΦΚΑ, οι ΔΥΟ και οι πρακτικές του παρελθόντος


Επίσης, το σκληρό πρόσωπο ορισμένων συντεχνιών μέσα στους δημόσιους υπαλλήλους είδε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων για ολιγωρία υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να εκδώσουν γύρω στις 500 συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ οι οποίες εκκρεμούσαν αδίκως εδώ και πολλούς μήνες.
Και δεν είναι η μόνη περίπτωση.
Ο ΕΦΚΑ αποτελεί μία κλασσική περίπτωση άρνησης εκσυγχρονισμού και ενδυνάμωσης τμημάτων με αρκετή δουλειά, όπως αυτά των απονομών συντάξεων.
Ψηφιακές υπηρεσίες προωθήθηκαν αλλά παραμένουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση μέσω τηλεφώνου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός στηλιτεύει δημοσίως αυτές τις συνήθεις πρακτικές στον ΕΦΚΑ και θα συνεχίσει να το κάνει, ίσως είναι το μοναδικό όπλο που έχει…
Πριν λίγο καιρό, στη ΔΟΥ Χαλανδρίου οι πόρτες ήταν κλειστές στις 11 το πρωί και οι υπάλληλοι άφαντοι, ο κ. Πιτσιλής της ΑΑΔΕ έστειλε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ακόμα ψάχνουμε τι έγινε η απόφασή του…

Εκτεταμένη παραβατικότητα ιατρών-υπαλλήλων σε μαϊμού εμβολιασμούς


Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος για το ζήτημα των μαϊμού εμβολιασμών και ύστερα από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε, φαίνεται ότι υπάρχει μία πιο εκτεταμένη ζημιά από αυτή που αποτυπώθηκε εξαρχής από το εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας. Βρέθηκαν σε όλη την επικράτεια και άλλες τέτοιες περιπτώσεις και υπολογίζεται ότι οι μαϊμού εμβολιασμοί μπορεί να έχουν φτάσει και τις 100.000.
Εάν ισχύει αυτός ο αριθμός, μιλάμε για μία «τρύπα» στο σύστημα και για εκτεταμένη παραβατικότητα από γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Ε.Σ.Υ.
Η δε διοικητική υπάλληλος που πιάστηκε να παρανομεί στον Παλαμά Καρδίτσας τιμωρήθηκε με ποινή χάδι σε 1 χρόνο δυνητικής αργίας…
Άρα, ο ίδιος ο νομοθέτης πρέπει να προβλέψει πιο αυστηρές ποινές για αυτές τις περιπτώσεις.
Αυτές οι 4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις, οι οποίες βρέθηκαν στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου και δείχνουν ότι ο αγώνας απέναντι στην γραφειοκρατεία και το βαθύ κράτους του συνδικαλιστικών συντεχνιών στην χώρα θα είναι διαρκής μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης