Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους: Η τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική

Θεμιστοκλέους: Η τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική
Aνάμεσα στη δεύτερη και τη τρίτη δόση θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών, διευκρίνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα
Η τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική, αλλά θα υπάρχει απλά σύσταση, ξακαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν αύριο Δευτέρα 20/9, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, σχετικά με τι θα ισχύσει για την τρίτη δόση του εμβολίου και ποιους ακόμη θα αφορά.
Δίνοντας το περίγραμμα των ανακοινώσεων που αναμένονται, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι θα δοθεί σύσταση να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση οι πολίτες από ένα ηλικιακό όριο και πάνω, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για συγκεκριμένες ομάδες, όπως για τους υγειονομικούς.
Πάντως, όπως είπε, θα πρέπει ανάμεσα στη δεύτερη και τη τρίτη δόση να έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών.

Κλείστηκαν περίπου 10.000 ραντεβού για τρίτη δόση

Ακόμη, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ήδη έχουν κλειστεί περίπου 10.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση.
Τέλος, σημείωσε ότι καθημερινά κλείνονται 15-25 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμούς, η πλειοψηφία των οποίων είναι από νέους ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης