Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Νιώθω δικαιωμένος για τον ΔΕΔΔΗΕ

Χατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Νιώθω δικαιωμένος για τον ΔΕΔΔΗΕ
Ένας μεγάλος επενδυτής, το Macquarie Group έδωσε 2,1 δισ. ευρώ για τον ΔΕΔΔΗΕ, είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

«Είναι πολύ σπουδαίο νέο αυτό που έγινε σήμερα με τον ΔΕΔΔΗΕ!
Ένας μεγάλος επενδυτής, το Macquarie Group, που ξεκίνησε από την Αυστραλία και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, έδωσε 2,1 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ΧΩΡΙΣ το management!
Όταν ξεκινήσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αυτή την προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά από πέρσι το καλοκαίρι, δέχθηκα τις γνωστές επιθέσεις που δέχομαι εδώ και χρόνια στην προσπάθεια να εκσυγχρονίσουμε τις δημόσιες επιχειρήσεις και να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα: "νεοφιλελεύθερος, αυτός που τα ξεπουλάει όλα κτλ”.
Αυτοί που αγνοούν τη διεθνή πραγματικότητα δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία που έχει για τη ρευστότητα των δημοσίων επιχειρήσεων, αλλά και για την ίδια τους τη νοοτροπία η συμμετοχή μεγάλων και αξιόπιστων επενδυτών, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες.
Νιώθω σήμερα δικαιωμένος για αυτή την προσπάθεια.
Και θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας και ιδιαίτερα στον Γιώργο Στάσση, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και τον Τάσο Μάνο, διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης