Τελευταία Νέα
Πολιτική

Xατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί μπορεί να επεκταθούν και σε άλλους εργαζόμενους

Xατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί μπορεί να επεκταθούν και σε άλλους εργαζόμενους
Για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων (είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα, καθώς η εξουσιοδότηση που προβλέπει η σχετική διάταξη είναι γενική) μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, έχει περάσει η σχετική διάταξη περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για νοσηλευτικές μονάδες και μονάδες φροντίδας.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως εκείνο το οποίο προβλέπεται είναι αναστολές συμβάσεων εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είχε εμβολιαστεί έως 12/8 το 75% των εργαζομένων στις μονάδες αυτές και προχωρούν οι εμβολιασμοί αυτές τις μέρες.
Ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16/8 να προχωρούν τα αρμόδια ιδρύματα σε αναστολές συμβάσεων εργασίας.
Υπάρχει πρόβλεψη του νόμου περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για δημόσιες και ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες και μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων και αναπήρων, εξήγησε ο ίδιος.
«Ο νόμος ο οποίος πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και κάμποσες μέρες προβλέπει ότι μπορεί να επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών με απόφαση του Υπ. Υγείας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά δεν είμαστε εκεί» τόνισε.
Όπως εξήγησε ο Υπ. Εργασίας, «τώρα είναι οι πρώτες μέρες που εφαρμόζονται όλα αυτά τα μέτρα στις συγκεκριμένες μονάδες».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο απολύσεων (σ.σ. λόγω μη εμβολιασμού), ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «υπάρχουν οι προβλέψεις οι γενικές του εργατικού δικαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης