Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι «αλχημείες» της Κεραμέως με τις βάσεις θα προκαλέσουν πολιτικό κόστος 100.000 ψήφων στη ΝΔ

Οι «αλχημείες» της Κεραμέως με τις βάσεις θα προκαλέσουν πολιτικό κόστος 100.000 ψήφων στη ΝΔ
Μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα έχουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα έχουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, σύμφωνα με βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι, πέρα από τα παράπονα για την πανδημία, εισπράττουν την απογοήτευση του κόσμου -με επιστολές και τηλέφωνα- από τους χειρισμούς και ενίοτε την κυνικότητα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προς τις οικογένειες και τους μαθητές.

Μαζεύονται υπογραφές για την παραίτηση της Ν. Κεραμέως

Στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Παιδείας έχουν σταλεί εκατοντάδες επιστολές για την αδικία της επιβολής ΕΒΕ και μάλιστα με βάση το μέσο όρο των βαθμολογιών και όχι με τη βάση του 10, όπως ήταν παλαιότερα. Μάλιστα, υπάρχει στο διαδίκτυο και στα social media (Παραίτηση της Νίκης Κεραμέως - Ανάκληση της ΕΒΕ (avaaz.org) ) που μαζεύονται υπογραφές για την παραίτηση της Ν. Κεραμέως. Ήδη,  πρώτη μέρα σήμερα, έχουνε μαζευτεί πάνω από 20.000 υπογραφές…

Oι μεγάλες αδικίες στις Αρχιτεκτονικές Σχολές

Αίσθηση έχουν προκαλέσει, κυρίως, οι αδικίες που έχουν υποστεί οι υποψήφιοι φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών που έχουν γράψει πολύ καλά αλλά επειδή η ΕΒΕ στο ειδικό μάθημα του Σχεδίου ήταν πάνω από 14, έχουν μείνει πολλοί απέξω από τις σχολές αυτές. Αλλά και σε άλλες σχολές που έχουν ως ειδικό μάθημα τη Μουσική και τις ξένες γλώσσες.

Η περίπτωση που έφτασε μέχρι τη Βουλή δεν είναι σίγουρα η μοναδική.

Ο νεαρός Διονύσης κατάφερε μέσα στη χρονιά του covid να συγκεντρώσει 20.988 μόρια, αλλά δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ο Διονύσης Κατάκαλος από το 1ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών λέει στην επιστολή του πως είναι ένας «αριστούχος αποτυχημένος», καθώς παρά τις υψηλές επιδόσεις, δεν περνάει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ή του ΑΠΘ. «Κατάφερα με κόπο να συγκεντρώσω 20.988 μονάδες στο σύνολο (17.898 μονάδες στα μαθήματα και 3.090 στο σχέδιο), δηλαδή 1.838 μονάδες πάνω από την περσινή βάση (…) παρότι αρίστευσα δεν θα μπορέσω να εισαχθώ στο ΕΜΠ, ούτε στην δεύτερη επιλογή μου που ήταν το ΑΠΘ. Αυτό συμβαίνει γιατί στο ελεύθερο σχέδιο η βαθμολογία μου ήταν 13,6 μονάδες ενώ η ΕΒΕ του αντίστοιχου ειδικού μαθήματος ήταν 14,03. Έτσι για 0,43 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο μου στερείται η θέση για την οποία πάλεψα» γράφει στην επιστολή του.
Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι η κ. Κεραμέως απάντησε στην επιστολή του παιδιού και του είπε ότι δεν φταίει το Υπουργείο για τη ΕΒΕ στο Σχέδιο αλλά τα Πολυτεχνεία όλης της χώρας. Και ποιος καθιέρωσε τη ΕΒΕ, Κα Κεραμέως; Μπορούν να νομοθετήσουν τα Πανεπιστήμια από μόνα τους;

Κατάφωρη αδικία για τις οικογένειες και τα παιδιά που υπέστησαν και ένα μεγάλο lockdown

Μιλάμε για κατάφωρη αδικία καθώς οι μαθητές υπέστησαν ένα παρατεταμένο lockdown με κλειστά τα φροντιστήρια και με μία τηλεκπαίδευση που δεν μπορούσε να καλύψει τα κενά. Τουλάχιστον, θα έπρεπε σε αυτά τα μαθήματα που ΔΕΝ γίνονται στο σχολείο αλλά σε φροντιστήρια, να υπήρχε μία επιείκεια. Αλλά συνολικά, λόγω της πανδημίας επειδή πιέστηκαν πολλοί και οι οικογένειες αλλά και τα παιδιά, η κυβέρνηση –αν είχε λαϊκό αισθητήριο- θα έπρεπε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να μην ισχύσει από φέτος αλλά από του χρόνου.

Πολιτικό κόστος άνω των 100.000 ψήφων για τη ΝΔ λόγω της εμμονής Κεραμέως

Συνολικά μένουν πάνω 30.000 παιδιά έξω, το οποίο μεταφράζεται σε ένα κόστος για τη ΝΔ απομείωσης 100.000 ψήφων, αν λάβουμε υπόψιν ότι κάθε οικογένεια έχει 3 μέλη και τα σημερινά παιδιά που δώσανε θα ψηφίσουν στις εκλογές. Η ψαλίδα της Νέας Δημοκρατίας με τη νεολαία μεγαλώνει ήδη από τα πρόσφατα νομοθετήματα της και θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ με τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Οικογένειες δοκιμάστηκαν οικονομικά με το lockdown, ψυχολογικά με τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, αγχώθηκαν για τις εξετάσεις και το μέλλον των παιδιών του και έρχεται ένα αμφιλεγόμενο μέτρο για τα Πανεπιστήμια να τους «τελειώσει» με το χειρότερο τρόπο τη χρονιά… Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μάλλον, δεν κατανοεί τα θέματα της ελληνικής οικογένειας και της νεολαίας. Δείχνει ανοχή σε άλλα ζητήματα και στα κρίσιμα εμφανίζεται ιδιαίτερα σκληρή και κυνική.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης