Πολιτική

Τον δρόμο των απολύσεων δείχνει ο Βορίδης: Θα επιστρέψει στη δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θα εργαστεί

Τον δρόμο των απολύσεων δείχνει ο Βορίδης: Θα επιστρέψει στη δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θα εργαστεί
Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι αν δεν υπάρξει ειδική διάταξη νόμου που θα αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα ισχύουν κυρώσεις για παράβαση σύμβασης εργασίας
Σχετικά Άρθρα
Τη συζήτηση περί απολύσεων των εργαζομένων οι οποίοι δεν εμβολιάζονται, παρά το γεγονός ότι ανήκουν στις κατηγορίες στις οποίες έχει επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός, συντηρεί η κυβέρνηση.
Σε μια προσπάθεια να πειστούν οι καχύποπτοι να εμβολιαστούν, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι υπουργοί «υπενθυμίζουν» το ενδεχόμενο απόλυσης εργαζόμενου, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά και τις... επιλογές που έχει ένας εργοδότης. Και παρ' όλο που η ίδια κυβέρνηση διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρχει άμεση σύνδεση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της απόλυσης, το ενδεχόμενο να χάσουν την εργασία τους, εργαζόμενοι οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, είναι ορατό περισσότερο από ποτέ.
«Κατά την γνώμη μου η αναστολή εργασίας θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν.
Θα επιστρέψει στην δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή την δουλειά», δήλωσε σήμερα (19/7/2021) ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Γι' αυτό τον λόγο, η αναστολή εργασίας θα πρέπει να είναι οριοθετημένη «έχοντας στο μυαλό μας και τη λειτουργία της επιχείρησης».
Αναφερόμενος στην αντικατάσταση των εργαζομένων, οι οποίοι τίθενται σε αναστολή, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα.
«Εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει» τόνισε χαρακτηριστικά.

H... βεντάλια επιλογών για τις κυρώσεις

«Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο από τον τόπο που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο.
Για αυτό και μπαίνει σε αναστολή.
Για όσο διαρκέσει η αναστολή δεν θα λαμβάνει μισθό» διευκρίνισε ο κ. Βορίδης.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, αν δεν υπάρξει ειδική διάταξη νόμου που θα αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα ισχύουν κυρώσεις για παράβαση σύμβασης εργασίας.

Σχετικά με το τι θα αφορούν αυτές οι κυρώσεις είπε ότι «υπάρχει μια βεντάλια επιλογών».
«Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού.
Βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους οι εργαζόμενοι που τους αφορούν.
Όπως όσοι φροντίζουν υπερήλικες και μετέπειτα το υγειονομικό προσωπικό», ξεκαθάρισε ο κ. Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης