Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν υπάρχει «success story» στους εμβολιασμούς – Η καμπάνια της κυβέρνησης πήγε άπατη και η κοινωνία διχάστηκε…

Δεν υπάρχει «success story» στους εμβολιασμούς – Η καμπάνια της κυβέρνησης πήγε άπατη και η κοινωνία διχάστηκε…
Μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων σε όλη τη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Δεν το λες και success story με 32% του ελληνικού πληθυσμού εμβολιασμένο, με 9% εμβολιασμένη την ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών, με την μετάλλαξη Δέλτα να έρχεται και την κοινωνία αντίθετη με τα προνόμια των εμβολιασμένων.
Και όμως, αυτή η φράση προήλθε από κοινοβουλευτικό πρόσωπο της ΝΔ το οποίο διαφωνεί τόσο με τους χειρισμούς όσο και με την τεράστια επικοινωνιακή καμπάνια σε όλα τα ΜΜΕ που κάνει κεντρικά το Μαξίμου για να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία ο εμβολιασμός.
Η κυβέρνηση έδωσε 20 εκατ. ευρώ μέσω της λίστας Πέτσα για το «Μένουμε Σπίτι» το οποίο αποδείχτηκε αχρείαστο καθώς έμεινε για λίγα κρούσματα νεκρωμένη η οικονομία και για την καμπάνια για τους εμβολιασμούς έδωσε άλλα 18,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ.
Έδωσε περίπου 40 εκατ. ευρώ και το στόχο της δεν τον πέτυχε.
Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο και ακλόνητο από ότι υπολόγιζαν…

Μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων σε όλη τη χώρα


Επίσης, η αλήθεια είναι ότι εάν κοιτάξεις διάφορες περιοχές οι εμβολιασμένοι έστω με μια δόση δεν έφταναν ή δεν πλησίαζαν καν το 50%:
Ηράκλειο 40,43%, Ρέθυμνο 37,56%, Σάμος 38,96%, Λέσβος 38,46%, Πιερία 37,74%, Αχαΐα 39,72%, Αιτωλοακαρνανία 33,95%, Ηλεία 34,14%, Σαμοθράκη 38,16%.
Στην Κρήτη μάλιστα, που υπάρχει ήδη τουριστικό κύμα έχουμε και κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που είναι η πιο επικίνδυνη παραλλαγή του ιού από την αρχή της πανδημίας.

Η κυβέρνηση δεν έπιασε τους στόχους που είχε βάλει


Το ίδιο στέλεχος ομολογεί ότι η κυβέρνηση στην αρχή έλεγε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει χτιστεί ένα τείχος ανοσίας γύρω στο 60-70% και σε αυτή την φάση βρισκόμαστε στα μισά.
Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πέσει.
Και τώρα η κυβέρνηση ρίχνει το χαρτί της προπληρωμένης κάρτας για τους νέους έως 25 ετών καθώς εκτός ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει μικρό ποσοστό εμβολιασμών 9% (μπήκε τελευταία στο πρόγραμμα των εμβολιασμών), θεωρείται μεγάλος αναμεταδότης του ιού σε όλη την οικογένεια.
Τώρα από υπουργικά στελέχη όπως ο κ. Σκέρτσος ακούμε να λένε ότι μέσα σε δύο μήνες, δηλαδή τέλος καλοκαιριού, θα έχουμε χτίσει τοίχος ανοσίας…
Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι για την πανδημία (όπως φάνηκε και στο Ισραήλ) δεν φτάνει πλέον το 60 και 70% καθώς η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει το ποσοστό του τείχους ανοσίας στο 80-85%!

Άπιαστο όνειρο το 80% ανοσία αγέλης που χρειάζεται η μετάλλαξη Δέλτα…


Η κυβέρνηση, πλέον, κατανοεί ότι πολύ δύσκολα θα πιάσει αυτά τα νούμερα ακόμα και αν δώσει προπληρωμένες κάρτες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Και αυτό διότι έχει παρατηρηθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ένα μεγάλο ποσοστό αντιεμβολιαστών το οποίο, μάλιστα, ενισχύθηκε και στις μικρότερες ηλικίες με τις παλινωδίες του Astra Zeneca. Στις ηλικίες από 25-49 έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση μόνο το 38,3%. O τρόπος με τον οποίο θέλησε η κυβέρνηση να πείσει ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ασφαλές ήταν μόνο επικοινωνιακός. Αποδείχτηκε ότι είχε πολλές παρενέργειες και βγήκε από την Ε.Ε ταχύτατα. Το ότι δεν παρέδωσε στην ώρα της η αγγλική εταιρεία τα εμβόλια και γι’ αυτό βρέθηκε εκτός Ε.Ε είναι απλά δικαιολογίες για αφελείς…

Διχασμένη η κοινωνία, εναντιωμένοι οι επιχειρηματίες


Και εκτός από αυτό, σε μία προσπάθεια για να ενισχύσει τα ποσοστά των εμβολιασμών η κυβέρνηση δίνει μπόνους σε όποιον έχει εμβολιαστεί είσοδο σε θέατρα, σινεμά, γήπεδα, συναυλίες κ.α.
Μόνο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέτρα έχουν διχάσει την κοινωνία και έχουν βρει απέναντί τους και τους επαγγελματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας.
Μάλιστα εκπρόσωποι των επαγγελματιών θεωρούν ότι τα μέτρα όχι μόνο τους αναγκάζουν να αλλάξουν την μορφή της επιχείρησης (μικτή ή covid free) αλλά με τις 14 μέρες τους κόβουν και τον αναμενόμενο τζίρο που θα είχαν από άτομα που έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις.
Και φυσικά, οι επιχειρηματίες γίνονται ελεγκτικά όργανα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν έχουν διχάσει την κοινωνία.
Από μερίδα επαγγελματιών, λόγω και της δυσκολίας των μέτρων στην εφαρμογή τους, υπονοείται ότι πολύ δύσκολα θα τηρηθούν.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης