Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Ολοκληρώνονται σήμερα 29/6 οι εργασίες της προανακριτικής για τον Ν. Παππά

Βουλή: Ολοκληρώνονται σήμερα 29/6 οι εργασίες της προανακριτικής για τον Ν. Παππά
Αναμένεται να εγκριθεί το τελικό πόρισμα κατά πλειοψηφία
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη 29/6 οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Ν. Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Οι εργασίες της επιτροπής, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 11:00 το πρωί, θα επικεντρωθούν στη συζήτηση και στην έγκριση του πορίσματος της.
Οι εισηγητές των κομμάτων, που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, επεξεργάστηκαν τις προτάσεις των πορισμάτων τους. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση, οπότε και αναμένεται να εγκριθεί το τελικό πόρισμα κατά πλειοψηφία.
Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, οι εργασίες της οποίας άρχισαν στις 7 Απριλίου, εκτιμάται ότι θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο;

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κείμενο συμπερασμάτων της πλειοψηφίας της επιτροπής θα προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, στο πόρισμα θα υπάρχουν πολλά στοιχεία, τα οποία - κατά την πλειοψηφία - θα τεκμηριώνουν την τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ'επανάληψη και κατά συρροή.
Παράλληλα, αναφέρεται πως στο εν λόγω κείμενο δεν θα συμπεριλαμβάνεται το αδικήμα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, καθώς δεν προέκυψαν αποδείξεις τέλεσης του αδικήματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης