Πολιτική

Κικίλιας: Περισσότεροι από 5,6 εκατ. εμβολιασμοί έως τα τέλη Μαΐου

Κικίλιας: Περισσότεροι από 5,6 εκατ. εμβολιασμοί έως τα τέλη Μαΐου
Η συζήτηση για τα προνόμια στους εμβολιασμένους θα ανοίξει, όταν θα μπορούν όλοι να εμβολιαστούν είπε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως περισσότεροι από 5,6 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη Μαΐου διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 4.000 μόνιμων νοσηλευτών και βοηθών.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν γρήγορα, αναφέροντας πως έχουν πραγματοποιηθεί 4,405 εκατ. εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2,837 εκατ. με τουλάχιστον μια δόση - δηλαδή 27% του πληθυσμού- και 15,5% και με τις δυο δόσεις.
Όπως είπε, έως τις 31 Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 5,6 εκατ. εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση, δηλαδή το 34%.
Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι σήμερα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την χώρα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί με αυτά που θα προστεθούν στα νησιά από τον ιδιωτικό τομέα.
Όπως επισήμανε, η συμμετοχή των ιδιωτών έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 300 κέντρα και θα υπάρξει αμοιβή ανά εμβολιασμό.
Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα, καθώς όπως τόνισε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και θα τελειώσει όταν μηδενίσουν τα κρούσματα.
«Δίνουμε βαθμούς ελευθερίας και δυνατότητες με εμβολιασμούς και testing να κινηθούμε πιο άνετα, αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος ερωτηθείς για το αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν προνομία, σημείωσε ότι η συζήτηση θα γίνει όταν θα έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης