Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανάκαμψη με περισσότερες δουλειές και λιγότερες ανισότητες - Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια

Μητσοτάκης: Ανάκαμψη με περισσότερες δουλειές και λιγότερες ανισότητες - Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»  "εκτιμώ ότι θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας και καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η οικονομική ανάκαμψη, που θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας.
"Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η δήλωση του Μητσοτάκη

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθιυπουργού έχει ως εξής:
Ελλάδα υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή, την πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας να θέσει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης. Προκειμένου, όμως, να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του κοινωνικού πυλώνα οφείλει η Ευρώπη στο σύνολό της να επανέλθει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.
Και για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε πια στη διάθεσή μας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το όποιο εκτιμώ ότι θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Η ανάκαμψη, όμως, η οποία θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά: με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.
Και σε αυτή την προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν Ευρωπαίο πίσω, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο: Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα υιοθετήσουν δήλωση για την εργασία και τη φτώχεια

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο αναμένεται να υιοθετήσουν το Σάββατο 8/5 δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια.
Μάλιστα, στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες θα δεσμεύονται να αγωνισθούν κατά των διακρίσεων λόγω φύλου και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.
«Η κοινωνική διάσταση, ο κοινωνικός διάλογος και η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βρίσκονταν ανέκαθεν στον πυρήνα μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς», θα δηλώσουν οι ηγέτες, σύμφωνα με σχέδιο του εγγράφου που είδε το Γερμανικό Πρακτορείο.
«Η δέσμευσή μας στην ενότητα και την αλληλεγγύη σημαίνει επίσης την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», θα δηλώσουν επίσης.
Σημειώνεται ότι η άτυπη σύνοδος διεξάγεται μια μέρα μετά από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη για την απασχόληση, μετά το πέρας της οποίας κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο δεσμευόμενοι για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι συνομιλίες για την κοινωνική ατζέντα της ΕΕ, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στην ανεργία, την εξειδίκευση και τους μισθούς, μπορεί να παραμερισθούν από τρέχοντα ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης