Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες - Προανακριτική για Νίκο Παππά ζητά η ΝΔ - Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεοπτικές άδειες - Προανακριτική για Νίκο Παππά ζητά η ΝΔ - Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ δεν προχωράει σε αντίστοιχο αίτημα κατά των κ.κ. Αλ. Φλαμπουράρη και Αλ. Χαρίτση για την υπόθεση της Folli-Follie
Σχετικά Άρθρα

(upd) Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους χειρσμούς του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά η ΝΔ με πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ολοκληρώθηκε η συλλογή των σχετικών υπογραφών από τους «γαλάζιους» βουλευτές.
Ειδικότερα, η ΝΔ προτείνει να διερευνηθούν οι χειρισμοί του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου, διαβιβάστηκε στη Βουλή, η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, για τον Νίκο Παππά και το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.
Ο κ. Καλογρίτσας, στις καταθέσεις του, ονοματίζει τον κ. Νίκο Παππά, ως «ενορχηστρωτή» στην προσπάθεια «να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του».
Ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει πως δεν είχε χρήματα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ωστόσο ο Ν. Παππάς πείστηκε να συμμετέχει ώστε να αποκτήσει κανάλι επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ μέσω εταιρείας από το εξωτερικό, τα οποία απαιτούνταν για την συμμετοχή στον διαγωνισμό με την μορφή εγγυητικής επιστολής.
Ο κ. Καλογρίτσας στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα ανέφερε πως ο κ. Παππάς «οργάνωσε σχέδιο για κανάλι ΣΥΡΙΖΑ», με την εισαγγελία να έχει περιλάβει έξι αδικήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν: Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Στην κατάθεσή του στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα, φέρεται να έχει πει ότι «διεκπεραίωνα τις εντολές της Κυβέρνησης».

Η δήλωση Μπούγα για την προανακριτική

Όπως αναφέρεται σε δήλωση του ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Μπούγα:
«Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από τριάντα Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:
α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και
β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.
Για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση "Follie-Follie", κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην Υπουργών, κυρίων Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος.
Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, ως προς τις ευθύνες του πρώην Βουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του Βουλευτή, κ. Αραχωβίτη.
Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου».

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά σωσίβιο ο Μητσοτάκης – Κίνηση πολιτικής απελπισίας

Για κίνηση πολιτικής απελπισίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η ΝΔ προτείνει να διερευνηθούν οι χειρισμοί του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού απέτυχε παταγωδώς στα κρίσιμα μέτωπα της πανδημίας και της οικονομίας, αναζητά σωσίβιο σε προανακριτικές επιτροπές. Πρόκειται για κίνηση πολιτικής απελπισίας.
Η κυβέρνηση που έχει χειραγωγήσει σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ με κρατικές διαφημιστικές δαπάνες και έχει απαλλάξει τους ιδιοκτήτες καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης, στήνει προανακριτική για να δικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά εφάρμοσε το Σύνταγμα και υποχρέωσε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στη τσέπη.
Σε κάθε περίπτωση ο κος Μητσοτάκης καλό είναι να γνωρίζει ότι κανένας αντιπερισπασμός δε θα καταφέρει να σταματήσει τη κατάρρευση της κυβέρνησής του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης