Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάτι κινείται στην «δεξιά πολυκατοικία» – Ποιος θα πάρει την ψήφο της πατριωτικής παράταξης;

Κάτι κινείται στην «δεξιά πολυκατοικία» – Ποιος θα πάρει την ψήφο της πατριωτικής παράταξης;
Η Νέα Δημοκρατία έχει διατηρήσει τις δυνάμεις της, τα ποσοστά που λαμβάνει αγγίζουν αυτά των εκλογών του 2019 αλλά είναι αμφίβολο εάν προέρχονται από την δεξιά δεξαμενή των ψηφοφόρων ή από την μεγάλη κεντρώα δεξαμενή
Σχετικά Άρθρα

Kάτι κινείται στην δεξιά πολυκατοικία καθώς βλέπουμε πολλές κινήσεις, αθόρυβες ή και πομπώδεις, πολιτικών προσώπων από την Δεξιά με σκοπό να κερδίσουν μερίδιο προτιμήσεων από το χώρο.
Όπως είχαμε τονίσει η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και η ένταξη σε αυτό αρκετών στελεχών από την Κεντρώα και την Κεντροαριστερή Παράταξη, έχει αφήσει μεγάλο πολιτικό χώρο αναξιοποίητο.
Μέχρι τώρα, η Νέα Δημοκρατία έχει διατηρήσει τις δυνάμεις της, τα ποσοστά που λαμβάνει αγγίζουν αυτά των εκλογών του 2019 αλλά είναι αμφίβολο εάν προέρχονται από την δεξιά δεξαμενή των ψηφοφόρων ή από την μεγάλη κεντρώα δεξαμενή.

Η Δημιουργία του Φαήλου - Τζήμερου μαζεύει σαμαρικούς


Την αρχή έκανε η σύμπραξη της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη που συνεργάζεται πλέον με την Δημιουργία Ξανά του φιλελεύθερου Θάνου Τζήμερου υπό τη μορφή πολιτικής συμφωνίας σε μερικά σημεία παρόλο που τα κόμματα θα παραμείνουν αυτοτελή.
Ο συνασπισμός ονομάζεται Δημιουργία.
Στη Νέα Δεξιά έχουν ενταχθεί πρόσωπα που έχουν αφετηρία τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα οποία πλέον, αισθάνονται εγκλωβισμένα στη σημερινή ΝΔ.
Ένα από αυτά τα στελέχη είναι ο Δημήτρης Κέκερης.
Υπάρχουν, όμως, αρκετά στοιχεία που δεν γεφυρώνονται στα δύο κόμματα.
Η Νέα Δεξιά είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα ενώ ο κ. Τζήμερος είναι ευρωπαϊστής.
Παρών θέλει να είναι σε αυτή τη συγκυρία και ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό πως θα εμπλακεί.

Ψάχνει συμμάχους ο Τράγκας


Επίσης, στη δεξιά πολυκατοικία, εσχάτως, κινείται ο Γιώργος Τράγκας που θέλει να κατοχυρώσει ένα νέο κόμμα με το όνομα Ελεύθεροι Έλληνες.
Στο σχηματισμό αυτό μετέχει ο Νίκος Νικολόπουλος, πρώην υπουργός και βουλευτής της Αχαίας, ο οποίος έχει αναλάβει το κομμάτι της προσέλκυσης και νέων κομμάτων.
Συζητάνε μαζί τους – χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε την κατάληξη- ο Νότης Μαριάς, πρωήν ΑΝΕΛίτης ευρωβουλευτής με το κόμμα Ελλάδα, ο άλλος δρόμος και ο Νίκος Μαυραγάνης με το κόμμα Ενώνω.
Σύμφωνα με το σκεπτικό Τράγκα το κόμμα πρέπει να ενσωματώνει όλη την απογοήτευση της κοινωνίας.
Δηλαδή, να έχει αντιεμβολιαστικές αναφορές, να είναι κατά του lockdown, να έχει ως σημείο αναφοράς τον Τράμπ και την παρακαταθήκη του στην αμερικανική κοινωνία.
Σκοπός και των δύο σχηματισμών είναι να ψαρέψουν στα θολά νερά της πατριωτικής Δεξιάς και πατριωτικής παράταξης ανάμεσα στο χώρο που άφησε η Χρυσή Αυγή και οι απογοητευμένοι της Ελληνικής Λύσης του Κ. Βελόπουλου, κόμμα που πλέον φυλλοροεί σύμφωνα με τις μετρήσεις.

Κινήσεις εντός της ΝΔ από Καραχάλιο - Κύρτσο


Τώρα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, κάποιοι θεωρούν ότι βρίσκονται εκτός των πλάνων του Μαξίμου για αξιοποίηση.
Ένα από τα στελέχη που μέχρι τώρα έχουν αρχίσει και αυτονομούν το πολιτικό τους λόγο ερχόμενα αντίθετα με την γραμμή του κόμματος είναι ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.
Λέγεται ότι ρώτησε την Πειραιώς εάν θα ανανεώσει την στήριξή του προς το όνομά του για την ευρωβουλή ή στις εθνικές εκλογές και απάντηση δεν πήρε. Και αυτό τον έκανε να απομακρύνεται ακόμα πιο μακριά από τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.
Επίσης, μέσα στη ΝΔ σημάδια αυτονόμησης δείχνει και ο Νίκος Καραχάλιος, στέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μειμαράκη.
Όπως λένε με σκωπτικό ύφος, «ο Νίκος ζήλεψε τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να κάνει παλαιοκαραμαμανλική τάση μέσα στη ΝΔ».
Άλλωστε, δεν είναι διαγραμμένος, τυπικά.
Διατηρεί ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους Άρη Σπηλιωτόπουλο και Αργύρη Ντινόπουλο, οι οποίοι, επίσης, βρίσκονται στη μαύρη λίστα.
Ίσως αυτή την ομάδα να εννοεί στις αναρτήσεις του ο Βαγγέλης Αντώναρος ότι κινείται πολιτικά και ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις…
Τέλος, στη ευρύτερη κεντρώα παράταξη κινείται και άλλος ένας σχηματισμός με αναφορές στο Ποτάμι, η Κίνηση Κοινωνικού Φιλελευθερισμού του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Νυφούδη.
Ο ίδιος θεωρείται πουλέν του Σπύρου Βούγια αλλά κινείται πιο κεντρώα και δεξιόστροφα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης