Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η εικόνα της κυβέρνησης φθείρεται αναίτια ενώ μέτρα και lockdown κλείνουν ένα χρόνο – Κανονικότητα από 2022

Η εικόνα της κυβέρνησης φθείρεται αναίτια ενώ μέτρα και lockdown κλείνουν ένα χρόνο – Κανονικότητα από 2022
Πλέον υπάρχουν σοβαρές έρευνες ειδικά στις ΗΠΑ που αναφέρουν ότι θα απαιτηθούν 24 μήνες για να δούμε τα πρώτα πραγματικά σημάδια κανονικότητας δηλαδή Μάρτιο 2022
Σχετικά Άρθρα

Εσχάτως η εικόνα της κυβέρνησης δείχνει σημάδια φθοράς, είτε με επικοινωνιακούς όρους βλέπε Ικαρία, είτε με ουσιαστικούς όρους όπου οι λοιμωξιολόγοι δίνοντας ρεσιτάλ υπερπροβολής έχουν αντικαταστήσει την κυβέρνηση.
Οι λοιμωξιολόγοι, που αντιστοιχούν στο 4% των ιατρικών ειδικοτήτων, που ήταν ανύπαρκτοι ως ειδικότητα για πολλά χρόνια βρέθηκαν στο επίκεντρο και διαγκωνίζονται σε τρομολαγνεία και επιστημονικές υπερβολές.
Είναι παντελώς αδιάφορο, εάν η ΝΔ και η κυβέρνηση θα έχουν επιπτώσεις ως κόμμα, η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αδιαφορεί, επικεντρώνεται στο πως θα ξεπεράσει το πρόβλημα του κορωνοιού, της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις.
Ωστόσο χωρίς καμία αμφιβολία η κυβέρνηση υποπίπτει σε επικοινωνιακά λάθη, δίνοντας τροφή όχι στην αντιπολίτευση που επίσης είναι αδιάφορο τι υποστηρίζει αλλά τροφή για κριτική σε μια κοινωνία που πλησιάζει προσεχώς τους 12 μήνες μέτρων, καραντίνας, lockdowns και γενικώς μέτρων ακορντεόν ψυχικής, κοινωνικής και οικονομικής κόπωσης.
Κανείς πολίτης δεν είναι ικανοποιημένος από την όλη διαχείριση, φθάσαμε 11 μήνες και προσεχώς 12 μήνες σκληρών μέτρων, έχει επέλθει κόπωση στην κοινωνία.
Σε άλλες χώρες οι πολίτες αντέδρασαν, βλέπε στην φιλήσυχη Ολλανδία, ή στην πιο επιθετική Γαλλία ή στην Ισπανία.
Οι πολίτες αντιδρούν γιατί δεν έχουν περιθώρια ανοχής, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εξόδου και ενώ τον Μάρτιο 2020 όλοι υπολόγιζαν ότι σε 2-3 μήνες όλα θα έχουν τελειώσει πλησιάζουμε τους 12 μήνες και όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά.

Κανονικότητα από το 2022

Πλέον υπάρχουν σοβαρές έρευνες ειδικά στις ΗΠΑ που αναφέρουν ότι θα απαιτηθούν 24 μήνες για να δούμε τα πρώτα πραγματικά σημάδια κανονικότητας δηλαδή Μάρτιο 2022 και εφόσον ο εμβολιασμός αποδώσει.
Ήδη οι λοιμωξιολόγοι που καθορίζουν τις τύχες της κοινωνίας, αναφέρουν ότι μετά το Πάσχα θα επανέλθει η ζωή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.
Πρακτικά δηλαδή από τα μέσα Μαίου 2021….
Από Μάρτιο 2020 έως Μάιο 2021 θα έχουν παρέλθει 14 μήνες και η κανονικότητα θα είναι ζητούμενο.
Με οικονομικούς όρους όλη αυτή η στρατηγική της κρατικής δαπάνης για να συντηρηθεί μια φαύλη κατάσταση οικονομικής συρρίκνωσης και να αποτραπούν τα χειρότερα δεν είναι τίποτε άλλο από υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας, των πολιτών και της οικονομίας.
Η Ελλάδα αποδεικνύεται ότι ενώ πέρασαν 11 μήνες δεν προετοιμάστηκε με όρους δημόσιας υγείας, η οικονομία παραπαίει και σε γενικές γραμμές έχει επέλθει κόπωση.

Οι πολίτες αρχίζουν να δυσανασχετούν

Οι πολίτες ακόμη και οι φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση αρχίζουν να δυσανασχετούν.
Με δεδομένο ότι η κανονικότητα θα έρθει από τις αρχές του 2022, η κυβερνώσα παράταξη θα πρέπει να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και να αποφεύγει τις επικοινωνιακές γκάφες καθώς η κοινωνία είναι αυτή που αντιδρά, όχι τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κάποια γεγονότα από αυτά που διαδραματίζονται δεν αρέσουν και η κυβέρνηση κινδυνεύει να απαξιωθεί με επικοινωνιακούς όρους εάν συνεχίσει σε ένα σκηνικό υποτίμησης της αναξιοπαθούσας κοινωνίας.
Η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της, δεν θα δείξει για πολύ ανοχή.
Επίσης στην κυβέρνηση όταν κάνουν λάθη καλό είναι να ζητούν και μια συγνώμη, όλοι κάνουμε λάθη και τα λάθη συγχωρούνται…
Οι αναφορές περί λατρείας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει θυμηδία σε πολλούς ήταν απλά ένα άτοπο σχόλιο που κακώς έγινε.
Η κοινωνία τα βλέπει αυτά και οι πολίτες βάζουν τα μάτια κάτω από ενόχληση, αρχίζουν κάποια πράγματα να μην αρέσουν και εδώ δεν έχει να κάνει με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η σύγκριση αυτή είναι παντελώς ανούσια, προέχει η κοινωνία των πολιτών και μόνο.
Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης