Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ποντάρει» την επιβίωσή της στον τουρισμό 2021 – Προτεραιότητα να εμβολιαστεί νωρίτερα ο κλάδος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ποντάρει» την επιβίωσή της στον τουρισμό 2021 – Προτεραιότητα να εμβολιαστεί νωρίτερα ο κλάδος
Σαφάρι ελέγχων σε δρόμους, πλατείες και επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα

«Σύστημα βεντάλια» στο άνοιγμα της αγοράς προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από συνέντευξη του.
Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει μελέτη και ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων και ακολούθως θα παίρνονται οι αποφάσεις για το εάν και πως θα ανοίγουν κλάδοι της αγοράς.
Αυτό που ουσιαστικά θα γίνεται είναι ότι εάν στις επόμενες 2,5 εβδομάδες τα κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ πέσουν, θα υπάρχει σταδιακό άνοιγμα κλάδων της οικονομίας.

Στοπ στους τηλεμαιντανούς υπουργούς


Επίσης, ο Πρωθυπουργός μέσα από την συνέντευξη, αποκάλυψε ότι «έβαλε χοντρό χέρι» στους τηλεμαιντανούς υπουργούς του για την πολυφωνία τους στα κανάλια που μπερδεύει το κοινό.
Σας το είχαμε, άλλωστε, τονίσει εδώ και μέρες ότι υπήρξε ειδική σύσταση του Μαξίμου προς τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ύφος του πρώτα απ’ όλα απέναντι στους επαγγελματίες της εστίασης. Δεύτερον, το Μαξίμου ενοχλήθηκε πολύ από τις συνεχείς εμφανίσεις του Υπουργού Ανάπτυξης ιδιαίτερα όταν προανήγγειλε ανοίγματα κλάδων και άλλες προθέσεις του Μαξίμου που ήταν, όμως, υπό σκέψη.
Επίσης, το Μαξίμου ενοχλήθηκε από τον Βασίλη Κικίλια με την δήθεν προσωπική εισήγησή του για «ολικό lockdown τύπου Μαρτίου» ενώ ήταν γνωστή η σχετική εισήγηση της πλειονότητας των λοιμωξιολόγων.
Ουσιαστικά θέλησε να αξιοποιήσει προς όφελός του μία εισήγηση που, ούτως ή άλλως, το Μαξίμου γνώριζε.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, στην πολυφωνία εντάσσεται και η δήλωση Σταικούρα ότι ο «προϋπολογισμός» δεν θα πειραχτεί ενώ λίγες ώρες μετά ο Θ.Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό παράθυρο για αναθεώρηση του προϋπολογισμού, καθώς όπως φαίνεται το ποσό που θα διατεθεί ως στήριξη στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί.

Σαφάρι ελέγχων σε δρόμους, πλατείες και επιχειρήσεις

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε εχθές διεξοδικά το ζήτημα των ελέγχων για την τήρηση της υγιεινής και ασφάλειας τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και στους εργασιακούς χώρους.
Αποφασίστηκε να γίνει μία οργάνωση όλων των ελεγκτικών σωμάτων των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να υπάρξουν στοχευμένοι έλεγχοι παντού.
Από το ΣΕ.ΠΕ. από την Οικονομική Αστυνομία, από άλλα ελεγκτικά σώματα να δημιουργηθούν κλιμάκια και να ελέγξουν επιχειρήσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούν την τηλεργασία και εάν αυτοί που είναι σε αναστολή εργάζονται ή όχι.
Ένα μέτρο επίσης, σε αυτή τη κατεύθυνση είναι ότι όσοι είναι σε αναστολή και τηλεργασία δεν θα μπορούν να έχουν πια χαρτί μετακίνησης από τις εργασίες τους.
Επίσης, θα ενταθούν οι έλεγχοι και τα μπλόκα σε κεντρικές οδούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις.

Όλα για όλα στο φετινό τουρισμό


Τέλος το Μέγαρο Μαξίμου, όπως φανερώθηκε από την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, σκέφτεται να ξεκινήσει το άνοιγμα του τουρισμού πολύ νωρίτερα.
Γι’ αυτό το λόγο, μόλις τελειώσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων υπάρχει η σκέψη να αρχίσει παράλληλα και ο εμβολιασμός των εργαζόμενων των τουριστικών καταλυμάτων και των ξενοδοχείων.
Όπως αποκάλυψε, και είχαμε γράψει στο BN, υπολογίζει ότι τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου (Εβραϊκό Πάσχα) θα έρθουν εμβολιασμένοι Ισραηλίτες ενώ από τον Απρίλιο θέλει να ανοίξει κανονικά την πρώιμη σεζόν του τουρισμού.
Κοινώς, όπως φάνηκε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παίζει τα ρέστα της» για την επιτυχημένη τουριστική χρονιά 2021.
Ουσιαστικά, παίζεται η ίδια η επιβίωσή της κυβέρνησης παρόλο που ο όγκος των εμβολίων είναι μικρός ακόμα και τα εμβόλια Sputnik V και J&J δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από τον δυσλειτουργική γραφειοκρατία της Ε.Ε.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης