Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η «καυτή πατάτα» που θα διαχειριστούν άμεσα Θ. Λιβάνιος και Μαξίμου - Κόντρες καναλαρχών και καμπάνια εμβολιασμού

Η «καυτή πατάτα» που θα διαχειριστούν άμεσα Θ. Λιβάνιος και Μαξίμου - Κόντρες καναλαρχών και καμπάνια εμβολιασμού
O κυβερνητικός εκπρόσωπος ήθελε να αποφύγει κάθε εμπλοκή στις επαφές με εκδότες και μιντιάρχες και το κρίσιμο αυτό πόστο πήγε στον κ. Λιβάνιο, χωρίς να το πολυθέλει
Την πρώτη του καυτή πατάτα θα αναγκαστεί να διαχειριστεί ο νέος υφυπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ Θεόδωρος Λιβάνιος.
Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού -που μέχρι τώρα έχει συμπάθειες στο Μέγαρο Μαξίμου- έχει κληθεί να δώσει λύση σε ένα θέμα στο οποίο έχουν αντιδράσει 3 μεγάλοι καναλάρχες, δύο από αυτούς υποστηρικτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύμπλευση Μαρινάκη, Αλαφούζου, Σαββίδη κατά ΑΝΤ1

Συγκεκριμένα Μega TV, ΣΚΑΪ και Οpen προσέφυγαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά του Μακεδονία TV.
Δηλαδή, Μαρινάκης, Αλαφούζος και Σαββίδης έστρεψαν τα βέλη τους κατά του Θεόδωρου Κυριακού καθώς όπως αναφέρεται στην προσφυγή, το Μακεδονία TV αρχίζει να προσθέτει δημοσιογράφους και να γίνεται ενημερωτικός, ενώ εκπέμπει σήμα ως μη ενημερωτικός… Θυμίζουμε ότι το Μακεδονία TV εξαιρέθηκε από την πρώτη αδειοδότηση με δική του επιλογή, ύστερα από αίτηση στο ΕΣΡ.
Με την υπ’ αριθμ. 11/2018 απόφαση του ΕΣΡ ορίστηκε πως από τις 30/6/2016 «θα μετέβαλε τον χαρακτήρα του προγράμματός του από ενημερωτικό σε εθνικής εμβέλειας, μη ενημερωτικό γενικής στόχευσης».

Η πρόσληψη της Λαμπίρη ξεχείλισε το ποτήρι

Επίσης, δηλώνουν ότι η προσθήκη της δημοσιογράφου της ΕΣΗΕΑ Xριστίνας Λαμπίρη στο Mακεδονία TV παραβιάζει τη νομοθεσία που απαγορεύει ενημερωτικό πρόγραμμα σε θεματικούς σταθμούς και συνιστά πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού στους νόμιμα αδειοδοτημένους σταθμούς ενημερωτικού περιεχομένου.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι γενικοί σταθμοί ενημερωτικού χαρακτήρα πληρώνουν κάθε χρόνο 3.5 εκατ. ευρώ για τις άδειες από το ΕΣΡ, πληρώνουν ειδικά τέλη στο Δημόσιο και υποχρεούνται να απασχολούν 400 άτομα προσωπικό. Υποχρεώσεις που δεν έχει το Mακεδονία TV.

Φλερτ Θ. Κυριακού υπέρ Μακεδονία TV με όχημα τον ΑΝΤ1

To προηγούμενο διάστημα, ο Θόδωρος Κυριακού του ANT1 σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα νέο ενημερωτικό κανάλι suis generis (Μακεδονία TV), να αυξήσει την επιρροή του και να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας, επιχείρησε να πείσει την κυβέρνηση ότι είναι προς το συμφέρον τους μία τέτοια εξέλιξη, ειδικά τώρα που μέσα στην πανδημία βάλλεται η κυβέρνηση πανταχόθεν.
Μάλιστα, σε νομοσχέδιο που είχε φέρει ο προκάτοχος του κ. Λιβάνιου, κ. Πέτσας, άνοιγε ένα μικρό παράθυρο ώστε κανάλια με θεματική άδεια να έχουν ενημερωτικό πρόγραμμα.

Η επικοινωνιακή καμπάνια των 15 εκατ. ευρώ στον Λιβάνιο

Πλέον, έχουν αλλάξει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται αυτή τη επιχειρηματική κόντρα και ο κ. Λιβάνιος καλείται να ισορροπήσει σε ένα επικίνδυνο εκκρεμές.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήθελε να αποφύγει κάθε εμπλοκή στις επαφές με εκδότες και μιντιάρχες και το κρίσιμο αυτό πόστο πήγε στον κ. Λιβάνιο, χωρίς να το πολυθέλει.
Το πως θα διαχειριστεί αυτή την κόντρα των καναλαρχών, ακόμα δεν το ξέρουμε.
Μην ξεχνάμε ότι τα κανάλια μαζί με όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα) θα λάβουν από τον κρατικό κορβανά περίπου 15 εκατ. ευρώ για να προβάλουν την καμπάνια για τον εθνικό εμβολιασμό, εγχείρημα που επίσης χρειάζεται λεπτές και προσεκτικές κινήσεις ισορροπίας απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης