Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις για διαλόγους Καμμένου – Παπαγγελόπουλου ενώπιον Τσίπρα – ΝΔ: Άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Νέες αποκαλύψεις για διαλόγους Καμμένου – Παπαγγελόπουλου ενώπιον Τσίπρα – ΝΔ: Άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
"Ζήτημα Δημοκρατίας είναι η αποκάλυψη του παρακράτους", τονίζει η Νέα Δημοκρατία
Για άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που κάνει λόγο για συνομιλία Καμμένου και Παπαγγελόπουλου ενώπιον του Α. Τσίπρα, προκειμένου να δοθούν εντολές σε δικαστικούς να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφου.
Το δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τίτλο «Πάρε τον Ζαγοραίο για να τους γα...σει», φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια συνομιλία του πρώην υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο, μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα, για στελέχη της εφημερίδας.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον διάλογο που είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών», Παναγιώτη Τζένο,  μετά την ομιλία που είχε πραγματοποίησει ο αναπληρωτής υπουργός στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.
Σύμφωνα με αυτή, κυριαρχούσε η επιθυμία του υπουργού Αμυνας να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου για να εξοντωθεί η εφημερίδα.
Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος και στον κ. Τζένο, ο Πάνος Καμμένος, αφού κατηγόρησε ότι «καλύπτει τον Κουρτάκη» , φέρεται να ζήτησε – να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλ. Ζαγοραίο και να του ζητήσει να μας γ…. για να του αποδείξει ότι όντως λειτουργεί υπέρ ημών.
Η συζήτηση αυτή, όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαγγελόπουλος, έγινε παρουσία Αλέξη Τσίπρα, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα,  ο λόγος που ο Π. Καμμένος ζητούσε την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας είχε να κάνει με  εκκρεμή υπόθεση για τον κ. Ανδρέου.
Image
Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα:
• Όταν ο Πάνος προέτρεπε τον Μίμη, ενώπιον του Αλέξη, να διατάξει ανώτατο δικαστικό λειτουργό "να μας δέσει" για εγκληματική οργάνωση – Η πιστή διήγηση μιας απίστευτης συζήτησης στο γραφείο Τσίπρα στη Βουλή
• Πώς η παραζάλη της εξουσίας τύφλωσε το "σύστημα", που νόμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον άτρωτος – Και συζητήσεις για ρουσφέτια, που εμπλέκουν φιλικούς προς το σύστημα επιχειρηματίες.
• Ο ρόλος του Σπ. Παπαχρήστου, κουμπάρου του πρώην υπουργού Αμυνας που υποστήριζε οτι έχει δώσει αγώνες να τον βάλει στη Βουλή, και γιατί ο Πάνος και η Τζούλη αρέσκονταν στους ρόλους του «Πουαρό» και της «Μάτα Χάρι» - Φωτογραφία απο την εορταστική βραδιά στα μπουζούκια.
• Τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ.
• Θα ερευνηθούν από δικαιοσύνη και Βουλή οι πρακτικές που παραπέμπουν σε παρακράτος και εγκληματική οργάνωση.
Επίσης, η εφημερίδα αποκαλύπτει νέα στοιχεία από τις νόμιμες αποσυνδέσεις της ΕΥΠ για το δαιδαλώδες «κύκλωμα διαφθοράς» στην ΕΛ.ΑΣ στις οποίες περιλαμβάνεται μια ολόκληρη ενότητα με απομαγνητοφωνήσεις του Γεωργίου Γκρίζη, πρώην επικεφαλής του τμήματος δίωξης Εκβιαστών, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στο πληροφοριακό υλικό, αλλά και σε φωτογραφίες από βιντεοσκοπήσεις της ΕΥΠ.

ΝΔ: Οι  «αρμοί της εξουσίας» στην υπηρεσία του παρακράτους

«Ζήτημα Δημοκρατίας είναι η αποκάλυψη του παρακράτους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία,  με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα "Παραπολιτικά", αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων.
Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.
Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά».
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο τότε πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά.
Γι΄ αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα.
Οι  "αρμοί της εξουσίας" στην υπηρεσία του παρακράτους».
Η ΝΔ σημειώνει ότι «τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Γι’  αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση.
Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Τσίπρας: Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του κόμματιος, κάλεσε  Κ. Μητσοτάκη, να μην μετατρέπει την πολιτική ζωή σε βούρκο, ενώ εξαπέλυσε εφ όλης επίθεση στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας και σημείωσε ότι «αυτή η μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση.
Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον Σύριζα, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα.
Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πεί πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν.
Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν.
Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα».
«Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη διαχείριση της Novartis ο κ. Τσίπρας είπε ότι «χθες για παράδειγμα, βγήκε μια είδηση κόλαφος για την υπόθεση της Novartis.
Αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ ομολογώντας ότι τη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά διέφθειρε Έλληνες αξιωματούχους για να έχει ευνοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων και δέχθηκε να πληρώσει στο Αμερικανικό δημόσιο 310 εκ ευρώ.
Και αντί η είδηση να είναι ότι ομολόγησε την ενοχή της και το σκάνδαλο η Novartis, αντί η είδηση να είναι τα 310 εκατ. για τη διαφθορά και τις μίζες την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η είδηση ήταν και μάλιστα πανηγυρικά: συμβιβάστηκε η Novartis δεν υπάρχει πια σκάνδαλο...
Είναι απίστευτο αλλά έτσι είναι: Σκάνδαλο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο το πλανήτη, σκευωρία όμως και όχι σκάνδαλο στην Ελλάδα».

Επιβεβαίωση από Παπαγγελόπουλο

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο «Mega», παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο και τον διευθυντή των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένο.
Ερωτηθείς εάν είναι ψευδείς οι πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε  ότι δεν θα μπει σε διάλογο, ενώ κληθείς να απαντήσει αν θα αντιδράσει νομικά απέναντι στο δημοσίευμα, δεν απάντησε θετικά.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, μπροστά στην υπόθεση των εκατομμυρίων της Novartis, από την οποία «φάνηκε ότι πολιτικοί τα έχουν πάρει χοντρά».

Καμμένος: Ο Παπαγγελόπουλος να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη», τονίζει ο πρώην υπουργός Άμυνας,  Π. Καμμένος, με αφορμή  το δημοσίευμα της εφημερίδας και τα όσα ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο «Mega».
Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές - προφανώς - θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου.
Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1.
Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν».
Τέλος, ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει ότι «ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του».
«Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή.
Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη», καταλήγει ο κ. Καμμένος.

Η ανακοίνωση του Ζαγοραίου

«Όποιος ξέρει να σιωπά ,ξέρει και να μιλά», τονίζει ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το οποίο επικαλείται διαλόγους μεταξύ δύο υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.
Ο κ. Ζαγοραίος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες.
Ουδείς υπεράνω του νομού ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει.
Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως.
 Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου.
Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν.
Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία.
Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης