Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να ζητήσουμε την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής άμυνας

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να ζητήσουμε την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής άμυνας
Τι ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος
«H πατρίδα μας βρίσκεται σε μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη θέση», ανέφερε από το Βόλο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Το ευχάριστο, όπως εξήγησε, είναι ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες η περίοδος των μνημονίων έχει λήξει οριστικά, ενώ το δυσάρεστο είναι ότι «αυτή τη στιγμή, με τη μετατροπή της χώρας σε έναν πολύ ισχυρό γεωπολιτικό παίκτη στη Μεσόγειο, βλέπουμε ότι από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει μία ιδιαίτερη προκλητικότητα, μία πρωτοφανής προκλητικότητα, η οποία ξεκινάει από τη Νοτιανατολική Μεσόγειο και αν πραγματώσει τις απειλές του ο κ. Ερντογάν και αυτά που έχει ανακοινώσει, δηλαδή τις γεωτρήσεις εντός την κυπριακής ΑΟΖ θα έχουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, η οποία θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 1974, με την εισβολή και κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο».
«Μιλάμε για έναν τρίτο «Αττίλα», διότι είναι διαφορετικές οι παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οι λεκτικές απειλές και πολύ διαφορετικό να απειλήσει κάποιος ότι θα πάει να κάνει γεώτρηση εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μιας άλλης χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι στην κρίσιμη αυτή κατάσταση «αυτό που απαιτεί ο ελληνικός λαός και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία μάχονται καθημερινώς, είναι η σύμπνοια του έθνους.
Κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις απέναντι σε αυτή την κατάσταση, να βγάλουν μία κοινή, ενιαία εθνική φωνή, λέγοντας ότι «τις πολιτικές μας διαφορές να τις λύσουμε - και θα τις λύσουν σε μία δημοκρατία οι πολίτες - αλλά σε μία τέτοια στιγμή, που απειλείται η εθνική ακεραιότητα της Κύπρου, η ακεραιότητα του έθνους, η ακεραιότητα της ίδιας της Ευρώπης και την ώρα που οι συγκυρίες είναι τέτοιες που βλέπουμε φίλους, συμμάχους και τρίτες χώρες να παίρνουν τη θέση της Ελλάδος, δεν θα πρέπει σε εμάς να επικρατήσουν η διχόνοια, οι διαφορετικές φωνές, αυτό που περιέγραψε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός ότι αν μεταξύ τους δεν μπορούν να ζήσουν, δεν τους αξίζει η λευτεριά».
Εκτίμησε ότι «τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να ζητήσουμε την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής άμυνας, διότι πλέον η απόπειρα γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θα είναι απόπειρα γεώτρησης εντός της ευρωπαϊκής ΑΟΖ», σημειώνοντας πως «εδώ, θα αποδείξει η Ευρώπη, ποια Ευρώπη είναι αυτή η οποία θα ζητήσουμε να εκπροσωπήσουμε στις Ευρωεκλογές».
Εάν είναι η Ευρώπη της κοινής άμυνας και ασφάλειας, της κοινής ΑΟΖ, τότε, όπως είπε, «πέρα από τις πραγματικά φιλικές προς εμάς δηλώσεις της κ. Μογκερίνι, του κ. Γιούκνκερ, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή άμυνα και να μην αντιμετωπίσουμε ένα θέμα το οποίο είναι διμερές η τριμερές», καθώς είναι ευρωπαϊκό, «είναι θέμα απειλής τρίτης χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς τον πλούτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την εθνική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Υπογράμμισε ότι η θέση των ΑΝΕΛ για την Ευρώπη, είναι πολύ διαφορετική από αυτή των άλλων κομμάτων.

Για ευρωεκλογές

Περαιτέρω, ανέφερε πως η Θεσσαλία έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ΑΝΕΛ και πως αν και είναι μία περίοδος προεκλογική μεν για τις Ευρωεκλογές, κανείς από τα μεγάλα και τα μικρότερα κόμματα δεν μιλάει για τις Ευρωεκλογές
«Η πολιτική αντιπαράθεση έχει φτάσει σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο, ιδιαίτερα μετά από αυτή τη θλιβερή συζήτηση στη Βουλή, πριν από λίγες ημέρες, όπου είδαμε προσωπικές αντιπαραθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Δήλωσε ότι  για το έργο αυτών των τεσσάρων ετών που συμμετείχαν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, «είμαστε υπερήφανοι και δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να δρέψει μόνος του τα επινίκια», αλλά και πως αποχώρησαν από την κυβέρνηση ενσυνείδητα.
«Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Ευρώπη των εθνών - κρατών, στην Ευρώπη των ίσων, στην Ευρώπη που δεν κοιτάει διαφορετικά τη Δύση και την Ανατολή, το Νότο και το Βορρά.
Σε μια Ευρώπη, όπου οι δημοκρατικές και εθνικές αξίες θα διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού», ανέφερε σε άλλο σημείο.
«Σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει την πορεία, όχι της χώρας στην αυριανή κυβέρνηση, αλλά την πορεία των Ευρωβουλευτών μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε και ανέφερε ότι στο ψηφοδέλτιο, οι ΑΝΕΛ έχουν πολίτες επιτυχημένους στον τομέα τους και όχι τραγουδιστές, φίρμες των τηλεπαιχνιδιών, μεταγραφές αντίθετες με τις αξίες και αρχές τους.
Όπως είπε, οι Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν πίσω στην ψηφοφορία για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, δεν θα κάνουν το «Τhanassis» που παίρνει εντολές από την κ. Μέρκελ και από τα μεγάλη ευρωπαϊκά κόμματα, αλλά θα υπηρετήσουν την πατρίδα και τους πολίτες.
Μάλιστα, παρουσίασε τους πέντε από τους υποψηφίους των ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα, τον κ. Διακομιχάλη, κ. Μπουρντένα, την κ. Νασιώκα, τον κ. Νησιώτη και τον κ. Τουρναβίτη.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της μετακίνησης των Πεζοναυτών, ανέφερε ότι «η προσωρινή άρση της μετακίνησης των Πεζοναυτών αποτελεί πολιτικό ελιγμό και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία.
Η μετακίνηση των Πεζοναυτών από το Βόλο είναι εθνική ανάγκη.
Είναι μέσα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και όποιος κι αν είναι κυβέρνηση αύριο, μεθαύριο, θα το κάνει.
Ό,τι άλλο σας λένε είναι απολύτως ψευδές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης