Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά κυβέρνηση – Διαμορφώνεται κοινωνική συμμαχία ανάχωμα σε δεξιά, ακροδεξιά σενάρια

tags :
Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά κυβέρνηση – Διαμορφώνεται κοινωνική συμμαχία ανάχωμα σε δεξιά, ακροδεξιά σενάρια
Προτεραιότητα είναι η εμβάθυνση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η Δημοκρατία και οι θεσμικές αλλαγές είπε ο κ.Ρήγας
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά κυβέρνηση την επόμενη τετραετία διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, υπογραμμίζοντας πως ήδη διαμορφώνεται μια κοινωνική συμμαχία, «ανάχωμα» σε νεοφιλελεύθερα, δεξιά και ακροδεξιά σενάρια.
«Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το σημαντικό είναι η επιτροπεία, η Δημοκρατία στην χώρα μας και η ελευθερία κινήσεων για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Τα μνημόνια και ο ακραίος φιλελευθερισμός που προσπάθησε να επιτευχθεί μέσω αυτών είχαν ως βασικό στοιχείο την περιστολή της Δημοκρατίας με πολύ βίαιο τρόπο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Τη νέα περίοδο, προτεραιότητα είναι η εμβάθυνση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η Δημοκρατία, οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην μπορέσει ξανά να επανέλθει το οικονομικό σύστημα της διαπλοκής, που απομυζούσε την ελληνική κοινωνία» είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Ρήγας.
Όπως είπε ο κ.Ρήγας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά κυβέρνηση την επόμενη τετραετία, «μια τετραετία μεγάλων αλλαγών στην χώρα και κυρίως σε θεσμικό επίπεδο, με υποστήριξη του κόσμου της εργασίας και όσο περισσότερο και καλύτερα των νέων ανθρώπων που έφυγαν στο εξωτερικό, ώστε να στηρίξουν την μεγάλη προσπάθεια εδώ, στην χώρα μας».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κοινωνική πολιτική και περικοπές «προφανώς δεν συμβαδίζουν», εκτιμώντας ότι «τόσο τα μέτρα για τις συντάξεις όσο και για το αφορολόγητο το 2019 και το 2020 νομίζω ότι δεν μπορούν να ισχύσουν, για συγκεκριμένους λόγους, για τις λάθος εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το πλεόνασμα, άρα δεν χρειάζονται πια αυτά τα μέτρα».
«Νομίζω ότι είναι μέτρα που δεν θα δούμε το 2019 και το 2020, θα λήξουν το επόμενο διάστημα και με τον νέο προϋπολογισμό, που θα είναι κοινωνικός και αναπτυξιακής λογικής» είπε ο κ.Ρήγας, αναφέροντας πως έχει
«ήδη  ξεκινήσει σε επίπεδο κοινωνικό, μία συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων με ανθρώπους που έχουν απόλυτη σχέση με το χώρο της εργασίας και της κοινωνίας και ταυτόχρονα "μετακινείται" σε όλη την Ελλάδα».
«Το προσκλητήριο απευθύνεται και σε πολιτικές δυνάμεις, αλλά για να έχει ουσία πρέπει να έχει προγραμματική αντίληψη.
Αυτό δεν φαίνεται.
Στην περίπτωση του Κινήματος Αλλαγής, η κα. Γεννηματά πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι με το κοινωνικό κράτος, την στήριξη του χώρου της εργασίας, με μία προοδευτική αντίληψη και ατζέντα.
Δεν μπορεί να κινείται στον άξονα της ΝΔ, τον νεοφιλελεύθερο, αυτών που ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο κ.Ρήγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης