Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται – Ο λαός θα εκπλαγεί θετικά τους επόμενους μήνες

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται – Ο λαός θα εκπλαγεί θετικά τους επόμενους μήνες
Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Π. Ρήγα 
«O ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται» τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Ο κ Ρήγας κάνει λόγο για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων και αναφέρει πως «σήμερα συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος, που υπερασπίζονται τις δυνάμεις της εργασίας, το κοινωνικό κράτος, τις αξίες της δημοκρατίας, κι από την άλλη, ο κόσμος του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, της διαπλοκής, της διαφθοράς και των ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών. Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πλέον, δυστυχώς, τον πολιτικό βραχίονα αυτού του κόσμου».
Ο ίδιος μιλώντας για επιχειρηματικά συμφέροντα, αναφέρεται στην προσπάθεια «συγκεκριμένου πολιτικο-επιχειρηματικού λόμπι να προκαλέσει συνθήκες αποσταθεροποίησης», σημειώνοντας πως «τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα δεν υπάρχει περίπτωση να μας τρομάξουν ή να μας κάνουν να υποχωρήσουμε. Το μόνο που θα καταφέρουν οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου είναι η αυτογελοιοποίησή τους».
Ο κ. Ρήγας εκτιμά ότι είναι δύσκολο να διακρίνει την πιθανότητα να χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της, ενώ αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης , τονίζει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αποτελούν ένα μόνο στίγμα των παρεμβάσεων, όπως και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, ο ελληνικός λαός «θα εκπλαγεί θετικά» τους επόμενους μήνες, ενώ σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, η Ευρώπη οφείλει να επιλέξει τη συλλογική αντιμετώπιση των κρίσεων, διαμορφώνοντας κοινές ευρωπαϊκές λύσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης