Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Το πολυνομοσχέδιο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια

Κουτσούμπας: Το πολυνομοσχέδιο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια
Εδώ και 41 μήνες που είστε στην εξουσία, λέτε για το τέλος των δύσκολων μέτρων, για το φως που έρχεται είπε ο κ.Κουτσούμπας
Την θέση ότι το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της επίκαιρης ερώτηση του ΚΚΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
«Και μην αρχίσετε τα γνωστά ότι "αυτά είναι τα τελευταία δύσκολα μέτρα"!
Ήδη οι διάφορες σατυρικές εκπομπές σας έχουν βγάλει, για τις άπειρες φορές πλέον που την έχετε χρησιμοποιήσει αυτή ακριβώς, την ίδια την έκφραση.
41 μήνες που είστε στην εξουσία, κάθε μήνα, τα ίδια περίπου λέτε, για "το τέλος των δύσκολων μέτρων", για "το φως που έρχεται", "για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση" κ.λπ...
Όμως την ίδια στιγμή δεν λέτε ότι αυτά τα δύσκολα μέτρα είναι δύσκολα για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και μόνο.
Δεν είναι δύσκολα για το κεφάλαιο, για τους λίγους, για τους εκπροσώπους τους, στους οποίους υποσχεθήκατε νέα προνόμια, νέες φοροελαφρύνσεις, νέα επενδυτικά πακέτα και ταυτόχρονα διατήρηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου.
Και για να μην θεωρηθείτε αδικημένοι, να πούμε ότι τις ίδιες δεσμεύσεις, έχει αναλάβει και η ΝΔ.
Η μόνη σας διαφορά είναι ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα ευεργετηθεί το κεφάλαιο» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι η διαφορά του επικείμενου πολυνομοσχεδίου από τα προηγούμενα, είναι ότι «καταρρίπτει τους ισχυρισμούς σας περί "καθαρής εξόδου" απ' τα μνημόνια, περί δήθεν "μεταμνημονιακής εποχής"».
«Γιατί έτσι κι αλλιώς - είναι γνωστό αυτό τοις πάσι - περιλαμβάνει νέα μέτρα φτωχοποίησης του λαού, όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες, γεγονός που δεν έκρυψε ούτε ο υπουργός των Οικονομικών σας.
Αν σε όλα αυτά, προσθέσει κανείς και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο που ήδη έχετε ψηφίσει, καταλαβαίνει κανείς, πως η μεταμνημονιακή εποχή περιλαμβάνει περίπου ό,τι και η μνημονιακή.
Μέτρα χωρίς τέλος για το λαό, για να διασφαλιστούν μόνο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, για το οποίο και μόνο δουλεύετε και μάλιστα αρκετά καλά απ' ό,τι το ίδιο δηλώνει, οι εκπρόσωποί του δηλαδή» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.
«Καθαρή έξοδος απ' τα μνημόνια και γενικότερα για τους εργαζομένους σημαίνει μόνο κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
Αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων πραγματικά λαϊκών αναγκών.
Γι' αυτό και είναι δίκαιη η πρόταση των πάνω από 500 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
Δύο ολόκληρα χρόνια δεν μπήκατε στον κόπο να τη φέρετε ούτε για συζήτηση.
Αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε αυτή την επίκαιρη ερώτηση που γίνεται σήμερα, έστω για να τη μάθουν οι εργαζόμενοι μέσα από' αυτές τις σύντομες τοποθετήσεις» ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος επεσήμανε πως τώρα είναι η ώρα για να ανασυνταχθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης