Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο παρουσίασε ο Δραγασάκης

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο παρουσίασε ο Δραγασάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε με εκπροσώπους επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, καθώς και την στρατηγική της κυβέρνησης για την θεμελίωση συνθηκών Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, ανέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με εκπροσώπους επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Στο επίκεντρο τέθηκαν η αξιοποίηση της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικής και οι σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές που αναδεικνύονται για την βιομηχανία και την μεταποίηση, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, ότι για την μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, αναγκαία προϋπόθεση είναι η εδραίωση ισχυρής παραγωγικής βάσης, με σκοπό την αύξηση του μεριδίου της μεταποίησης στη σύνθεση του ΑΕΠ, ώστε από το 9%, περίπου, της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, στο οποίο βρίσκεται σήμερα, να ανέλθει στο 15% μέχρι το 2022.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε, ότι ο δυναμισμός που επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, την μεταποίηση και άλλους κλάδους τεχνολογικής αιχμής, όχι μόνο γεννά αισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής, αλλά και δημιουργεί καλές εμπειρίες και αξιοποιήσιμα παραδείγματα για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Όπως τόνισε, από την πλευρά της κυβέρνησης η χάραξη βιομηχανικής πολιτικής με κλαδικές και περιφερειακές εξειδικεύσεις και στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, με εξαγωγικό προσανατολισμό, συνιστά προτεραιότητα για τη νέα φάση στην οποία μεταβαίνει η χώρα.
Κρίσιμος κρίκος αυτής της αλυσίδας είναι τόσο η προώθηση των διασυνδέσεων (πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, τουρισμού και αγροδιατροφής, ναυτιλίας και εγχωρίως παραγόμενου εξοπλισμού) μεταξύ των επιμέρους κλάδων και η συγκρότηση παραγωγικών συμπλεγμάτων, συνθήκη που θα βασιστεί, αλλά και θα τονώσει την παραγωγική ενδογένεια, όσο και η ανάπτυξη σε νέες εξειδικεύσεις, ώστε να απαντηθούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις των διεθνών οικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης