Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% - ΑΕΠ και πληθωρισμός στο επίκεντρο

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% - ΑΕΠ και πληθωρισμός στο επίκεντρο
Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο την Τρίτη, ακολουθώντας τις κινήσεις της Wall Street
Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Τα αυτοκίνητα σημείωναν πτώση 1,24%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές σημείωναν άνοδο 0,5%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε -1% στις 17.921 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε οριακή πτώση στις 8.144 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.984, με πτώση -1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 1,6% στις 33.746 μονάδες

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Απρίλιο και τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου της ζώνης του ενιαίου νομίσματος αναμένονται την Τρίτη, ενώ κέρδη έρχονται μεταξύ άλλων από τις AF-KLM, Stellantis, Capgemini, Mercedes, VW, Lufthansa, Santander, Caixabank, OMV, HSBC, Glencore και Whitbread.
Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο την Τρίτη, ακολουθώντας τις κινήσεις της Wall Street.
Εν τω μεταξύ, τα futures των αμερικανικών μετοχών παρουσίασαν μικρή μεταβολή μετά από ένα θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα κέρδη των μεγαλομετοχών, την τελευταία απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη και την έκθεση για την απασχόληση.
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται σε γενικές γραμμές να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αλλά οι traders θα εξετάσουν αν τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell μετά τη συνεδρίαση είναι πιο hawkish μετά την πρόσφατη σειρά των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2024

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 2,4% τον Απρίλιο του 2024, σταθερός σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,7%, έναντι 4,0% τον Μάρτιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,6% τον Μάρτιο). ), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,9%, έναντι 1,1% τον Μάρτιο) και ενέργεια (-0,6%, έναντι -1,8% τον Μάρτιο).

ΑΕΠ

Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2024, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,1% στη ζώνη του ευρώ και παρέμεινε σταθερό στην ΕΕ.
Αυτές οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις του ΑΕΠ βασίζονται σε πηγές δεδομένων που είναι ελλιπείς και υπόκεινται σε περαιτέρω αναθεωρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης