Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Οι βαριές εκφράσεις Τσίπρα για Τσακαλώτο - Λαφαζάνη

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Οι βαριές εκφράσεις Τσίπρα για Τσακαλώτο - Λαφαζάνη
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσάπτοντάς του  πλήρη παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών
Νέες αποκαλύψεις για το α’ εξάμηνο του 2015 και την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του  «Adullts in the room».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσάπτοντάς του  πλήρη παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών, σύμφωνα με αποσπάσματα που φέρνει στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα.
Επίσης τον εγκαλεί για εκφράσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα σε βάρος του Ευκλείδη Τσακαλώτου και Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός δεν είχε συμπεριλάβει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πρώτο κοινοβουλευτικό σχήμα, γεγονός που είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον νυν υπουργό Οικονομικών.

Άστον να βολοδέρνει στη Βουλή

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι όταν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να του ζητήσει εξηγήσεις εκείνος απάντησε απαξιωτικά:
«Γιάννη, ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα.
Χεστ..ν, άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα

Σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, όταν εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τις αντιρρήσεις του για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός απάντησε:
«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο.
Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ' έξω.
Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου.
Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα».

Τα δισεκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ για το «ανώδυνο» Grexit

Σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπουργό και την περίοδο, που η κυβέρνηση αναζητούσε τρόπους εναλλακτικής χρηματοδότησης, ο Πάνος Καμμένος, παρουσία του πρωθυπουργού είπε:
«Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη στην έξοδο από το ευρώ.  
Να σημειωθεί ότι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 του είχε παραδώσει ένα σχέδιο ομιλίας με το οποίο του πρότεινε να πει σε διάγγελμα ότι προτίθεται να συνθηκολογήσει με τους δανειστές.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρουφάκη  ο πρωθυπουργός με «ηττοπαθές ύφος» του απάντησε:
«Δεν πρόκειται να ομολογήσω στο λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης