Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Σήμερα η Αριστερά δίνει μια σκληρή και πολυμέτωπη μάχη

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Σήμερα η Αριστερά δίνει μια σκληρή και πολυμέτωπη μάχη
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μίλησε στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
«Η Αριστερά βρίσκεται για πρώτη φορά στην εξουσία και είναι αναγκασμένη να εφαρμόζει πολιτικές – αν όχι τελείως ξένες - σίγουρα όχι τόσο οικείες σε αυτήν», υπογράμμισε ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, «σήμερα η Αριστερά δίνει μια σκληρή και πολυμέτωπη μάχη», «βρίσκεται για πρώτη φορά στην εξουσία και είναι αναγκασμένη να εφαρμόζει πολιτικές –αν όχι τελείως ξένες- σίγουρα όχι τόσο οικείες σε αυτήν.
Αναγκάζεται γιατί απλούστατα δεν υπάρχει άλλη λύση και αυτό διαπιστώθηκε απ’όλους μας με οδυνηρό τρόπο.
Αναγκάζεται γιατί επί μισό περίπου αιώνα ασκήθηκαν στη χώρα πολιτικές που την οδήγησαν ουσιαστικά στην διάλυση».
Σημείωσε δε, πως «βρισκόμαστε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια, από την ημέρα που ο ελληνικός λαός πήρε την ιστορική απόφαση να εμπιστευθεί στο τιμόνι της χώρας την Αριστερά.
Πρόκειται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που θα το θυμόμαστε όλοι και όλες μας, και για τις μεγάλες νικηφόρες μάχες που δώσαμε, αλλά και για τις πολύ δύσκολες αποφάσεις, που υπό την απειλή της ισχύος και των εκβιασμών κληθήκαμε να λάβουμε και να υλοποιήσουμε.
Ειδικά για εμάς, τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία, είναι μια περίοδος που κληθήκαμε και καλούμαστε να αναμετρηθούμε, τόσο με τις προσωπικές, όσο και με τις κοινές μας πολιτικές μας πορείες, με όσα πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε για αυτά, με τα ανεκπλήρωτα οράματά μας».
Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, «τους τελευταίους μήνες η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους.
Η φάση της ανασυγκρότησης της Νεολαίας φτάνει λοιπόν στο τέλος της.
 Άμεσος στόχος πλέον είναι η χαρτογράφηση των βημάτων της νέας περιόδου, της περιόδου της ανάπτυξης και της μαζικοποίησης, στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας μαχητικής και παρεμβατικής Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι σήμερα η Αριστερά δίνει μια σκληρή και πολυμέτωπη μάχη απέναντι σε άνισους διεθνείς συσχετισμούς, στην κοινωνική κρίση, απέναντι σε ένα αδίστακτο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, απέναντι σε σοβαρές υποκειμενικές αδυναμίες και σε εξ ίσου σοβαρές τάσεις ενσωμάτωσης.
«Η έκβαση αυτής της μάχης, της πιο κρίσιμης των τελευταίων δεκαετιών, θα είναι καθοριστική, όχι μόνο για την Αριστερά και τις κοινωνικές της συμμαχίες, αλλά για την ίδια τη χώρα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «σε αυτή τη μάχη, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο.
Εσείς, οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ, έχετε την αποστολή να οικοδομήσετε μια οργάνωση νεολαίας αριστερή και ριζοσπαστική αλλά και γειωμένη με τις πραγματικές αγωνίες και προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων».
Αφού σημείωσε πως «εκεί έξω υπάρχει μια κοινωνία που ασφυκτιά, μια νεολαία κομμάτι της οποίας είστε και εσείς που έχει απολέσει δικαιώματα και έχει στερηθεί την προοπτική της», τόνισε ότι «απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα και η νεολαία πρέπει να βρούμε χειροπιαστές απαντήσεις.
Απαντήσεις πρακτικές που θα αλλάζουν άμεσα την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης