Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Σήμερα 3 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε η χώρα βυθίζεται σε ψεύτικες λέξεις

Θεοδωράκης (Ποτάμι):  Σήμερα 3 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε  η χώρα βυθίζεται σε ψεύτικες λέξεις
Τι ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ομιλία του για τη συμπλήρωση 3 χρόνων του Ποταμιού
«Σήμερα 3 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε, η χώρα βυθίζεται σε ψεύτικες λέξεις», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ομιλία του για τη συμπλήρωση 3 χρόνων του Ποταμιού, σημειώνοντας πως «η λύση είναι μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τις πρωτοπόρες, δημιουργικές και παραγωγικές, δυνάμεις του τόπου».
Όπως ανέφερε, «πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους δυνάστες της: τον κρατισμό, την κομματοκρατία, τις συντεχνίες, τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό», ενώ «η χώρα εκτός από μνημόνια Θέλει ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο.
Να φέρουμε πιο κοντά τα λόγια με τις πράξεις, να δώσουμε συνέχεια στα πράγματα που το αξίζουν, να μεγιστοποιήσουμε τα τουριστικά οφέλη να τα συνδυάσουμε με υπηρεσίες υγείας και παιδείας.
Να αυξήσουμε την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Να βασιστούμε στους εγκεφάλους μας που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην νέα επιχειρηματικότητα».
Κατά τον ίδιο, η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση στη παιδεία που είναι ο άπειρος χώρος μιας νέας οικονομίας.
Σημείωσε ότι το Ποτάμι το δημιούργησαν οι ανάγκες των καιρών, «φτιάξαμε το πουθενά ένα Κίνημα με λύσεις για τη χώρα» , παραδέχτηκε ότι κάνανε λάθη και   «βρεθήκαμε μπροστά σε απρόβλεπτα προβλήματα, και διαψεύσαμε αυτούς που πίστεψαν σε μια γρήγορη νίκη», συμπληρώνοντας «δεν το ανταλλάσσουμε!
 Δεν το εγκαταλείπουμε!
Αγωνιζόμαστε, για την συμμετοχή στη πολιτική των δημιουργών και των νέων παιδιών.
Αν δεν τους πείσουμε να το κάνουν δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα, ούτε για την Ευρώπη».
Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως έχουμε μπροστά μας, δύσκολες μέρες και συμπλήρωσε «οι εθνικές μας υποθέσεις, είναι στα χέρια, καιροσκόπων.
Δεν θα καταντήσουμε όμως μια έρημη χώρα.
Πρέπει να αντισταθούμε και στο λαϊκίστικο παρών και στις συντηρητικές παλινδρομήσεις.
Δεν θα κάνουμε πίσω».
«Σήμερα 3 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε, η χώρα βυθίζεται σε ψεύτικες λέξεις αλλά εγώ θέλω να επαναλάβω τις λέξεις που πιστέψαμε», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και είπε πως "η πρώτη λέξη για μας είναι η λέξη δουλειά!".
Σημείωσε ότι «πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα είναι αποτελέσματα άεργων Κομματικών υπαλλήλων ή κληρονόμων», αλλά και πως «η καθυστέρηση της αξιολόγησης όλων των αξιολογήσεων, μέχρι σήμερα είναι η αποθέωση της απραξίας!
Ακόμα και η υπόσχεση «καταργούμε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο» ήταν μια υπόσχεση βαρεμάρας».
Όπως είπε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αντίθετοι στις αποκρατικοποιήσεις, τις σαμποτάρανε, μετά το ξανασκέφθηκαν και  συμφώνησαν να μεταβιβάσουν όλη την δημόσια περιουσία στο υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια!
Μίλησε για «διαπραγμάτευση για χρυσό βατόμουρο» και τόνισε ότι «την ημέρα που ο κ. Τσίπρας συνέθετε την μελωδία της ανάπτυξης, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε μείωση των επενδύσεων 30%».
Όπως είπε, η μεσαία τάξη καταρρέει, οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται και ενώ σε άλλες χώρες συζητούν για αυξήσεις στους μισθούς, για μείωση των ωρών εργασίας, για αναδιανομή του πλούτου, εδώ μιλάμε για συσσίτια.
Δεύτερη λέξη, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η Δικαιοσύνη, εξηγώντας πως «Δικαιοσύνη είναι να δίνεις δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, το σχολείο στο Σουφλί και στην Εκάλη να είναι ίδιο, να ενισχύεις τις γειτονιές και τα χωριά, να δίνεις ευκαιρίες στους αναπήρους, δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια, τόπους λατρείας για όλους.
Επόμενη λέξη, κατά τον ίδιο , το Δημόσιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των πολλών πρέπει να είναι η πυξίδα όλων των αποφάσεων».
Για το κράτος, αφού σημείωσε ότι ουδείς στα χρόνια μας τιμωρήθηκε επειδή έκανε ρουσφέτια, διορισμούς, επειδή έδινε επιδόματα στους ψηφοφόρους του, από λεφτά που δεν υπήρχαν, τόνισε ότι «η χώρα, δεν ναυάγησε μόνο επειδή έχουμε φοροφυγάδες, διεφθαρμένους υπάλληλους, και μαϊμού – τυφλούς.
Ναυάγησε γιατί προδόθηκε από τα κόμματα της: Αναξιοκρατία, παραγοντισμός, Άγνοια και μίζες».
Για τη λέξη  Δημοκρατία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αφορμή το Σύνταγμα θέλουν να παραδώσουν τη χώρα στην ευκαιριακή αμεσοδημοκρατία, αλλά και ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να βουλιάζουν την κοινωνία στο ψέμα και την υποκρισία».
Συνέχισε λέγοντας πως ο διάλογος είναι παρεξηγημένη λέξη, το Ποτάμι ξέρει να συζητά με ανοχή, ουσία και ακρίβεια και «έχουμε στο DNA μας την συνεργασία και τον διάλογο επιζητούμε εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις με τα άλλα κόμματα.
Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα.
Έχουμε διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές νοοτροπίες… αλλά την ίδια πατρίδα».
Μιλώντας για το Ποτάμι, αφού σημείωσε ότι «τα βαριά σκάφη για να αποφύγουν τα βράχια, χρειάζονται την βοήθεια ενός δυνατού ρυμουλκού», πρόσθεσε ότι «αυτό ήταν το Ποτάμι στην κρίση του ’15» και αν τότε έλεγε «ναι, εκδίκηση – καμία βοήθεια», η χώρα θα είχε κατρακυλήσει στην δραχμή.
Ανέφερε ότι Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος μπήκαν σε μνημόνια μετά από εμάς, και βγήκαν πριν από εμάς, καθώς πέτυχαν συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση - Αντιπολίτευση - κοινωνικούς εταίρους και εφάρμοσαν μεταρρυθμίσεις, μείωσαν φόρους, ενώ «εδώ στα επτά χρόνια της κρίσης προκαλέσανε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα.
Τρία κόμματα κατέκτησαν την εξουσία, με την υπόσχεση ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια …των άλλων!
Και φόρτωσαν στους ώμους του ελληνικού λαού, από ένα Μνημόνιο το καθένα».
Για τη διαφάνεια, είπε πως μαζί με την αξιοκρατία είναι οι λέξεις που μισούν τα γραφεία των υπουργών, ενώ το Ποτάμι επιμένει ότι είναι υποχρέωση του κράτους ο τελικός νόμος.
Κατά τον ίδιο, πολυνομία και γραφειοκρατία δεν νοούνται το 2017, η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη συμμαχία των δυνάμεων του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης.
«Η πολιτική σήμερα ΔΕΝ είναι Αριστερή – δεξιά – κεντρώα!
Η μάχη σήμερα είναι ανάμεσα, σε αυτούς που πιστεύουν στα κλειστά συστήματα, και αυτούς που πιστεύουν στις ανοιχτές κοινωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «κάποιοι συντηρητικοί του κέντρου αλληθωρίζουν το τελευταίο διάστημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ίσως το στερητικό σύνδρομο των υπουργείων.
Εμείς όμως δεν θα προδώσουμε, αυτούς που μας πίστεψαν.
Θα επιμείνουμε στις συνεργασίες, με βάση μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, η οποία δεν περιλαμβάνει και δεν απευθύνεται στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Χαρακτήρισε καταστροφική τη λύση της αυτοδυναμίας, που διαλαλούν κάποιοι στην ΝΔ, καθώς «εξυπηρετεί την καριέρα τους, αλλά δεν εξυπηρετεί τη χώρα», αναφέροντας ,μεταξύ άλλων ότι η  λύση «δεν είναι η λευκή επιταγή σε αυτούς που ήδη έχουν δοκιμασθεί και αποτύχει», αλλά «μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τις πρωτοπόρες, δημιουργικές και παραγωγικές, δυνάμεις του τόπου».
Ακόμη, ανέφερε πως «πολλοί το τελευταίο καιρό παίρνουν νερό από το Ποτάμι», συμπληρώνοντας ότι «τροφοδοτήσαμε το πολιτικό σύστημα με νέα σκέψη», «αποδείξαμε ότι υπάρχουν λύσεις αποδείξαμε ότι τα καλά μυαλά δεν κυκλοφορούν στους προθαλάμους των υπουργικών γραφείων».
«Πρέπει να σπάσουμε το καλούπι του πολιτικού που δεν ανανεώνεται, δεν νοιάζεται, δεν εξελίσσεται.
Και που νιώθει ισόβιος και αναντικατάστατος», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «επανεκκίνηση και όχι αναπαλαίωση έχουμε ανάγκη.
Όσους τους ενδιαφέρει μόνο η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν ένα μισό, μετέωρο βήμα».
Και κατέληξε λέγοντας πως «στη χώρα της ψεύτικης ταμπέλας, πρέπει, αυτή τη φορά να δώσουμε την μάχη του περιεχομένου το ερώτημα λοιπόν ήταν λάθος.
Δεν νικήσαμε – δεν ηττηθήκαμε.
Το πραγματικό ερώτημα είναι θα ηττηθούμε ή θα νικήσουμε;
Πρέπει να διαδώσουμε το παραμύθι μας.
Ένα  παραμύθι – για πρώτη φορά - χωρίς ψέματα!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης